Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Aga i u mnie porządnie popadało przedwczoraj ,a dziś znów sucho się robi :roll:
to siadam i podziwiam Twoją wiosnę ;:173
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aga w tę jakże nieprzyjemną środę. Wczoraj popadało i u mnie na Żabiej więc podlewanie zaliczone, ale chyba puszczę już nawadnianie. Zdjęcia piękne, zwłaszcza psa z dredami. Mam nadzieję, że druga połowa tygodnia da posiedzieć z kawką na tarasie w przerwach między zajęciami.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Ślicznie wiosennie w Twoim ogrodzie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Niesamowicie się wypogodziło ;:167
Słońce operuje niezwykle silnie, uwypuklając coraz bardziej soczystą zieleń.
Jest pięknie! ...i nieco cieplej ;:173

Olgo, witam Cię serdecznie pod brzozami ;:196
Bogusiu, czy u Ciebie popołudnie nagle przemieniło się w cudnie słoneczne? Jestem zachwycona tą przyjemną odmianą :)
Jutro jestem zajęta, ale od piątku zamierzam korzystać z uroków ogrodu... w tym tygodniu odpoczywam od szkoły, chociaż lektury nie mogę odpuścić ;-) Psa z dredami właśnie dla Ciebie sfotografowałam!
Iwonko, tego deszczu przydałoby się więcej, ale nocami, a w dzień powinno być ciepło i słonecznie... tymczasem, jest dość chłodno.
Zapraszam na ławeczkę!
Jagi, nie miej wyrzutów sumienia tylko! Wiem, że inne sprawy zaprzątały Twoją głowę. Tym bardziej mi miło, że znalazłaś chwilę na odwiedziny.
Z tym moim ogrodem to dokładnie wiesz jak jest - wiem, że dobrze rozumiesz jego założenia... mają swoje plusy i minusy, ale jednak kwiecia latem nie brakuje. Mam przecież naprawdę sporą kolekcję hortensji i róż, a i byliny się znajdą :)
Dziękuję za pozytywny odbiór mojego zakątka... chciałabym, by powierzchnia była większa - przymierzyłabym się wtedy do stworzenia ogrodu wyspowego na wzór mojego ideału ;:173
Ciepłe pozdrowienia!
Agusia, życzę, żeby trochę deszczu przyszło do Ciebie nocą. Wiem, że jest sucho. U mnie było wczoraj niemal oberwanie chmury, więc solidnie podlało, ale i tak na dniach odpalam system nawadniania...
Pozdrawiam Cię - chwilowo bardzo słonecznie!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

A i owszem wypogodziło się na tyle, że byłam w warzywniku i skubnęłam małe co nieco z chwaścików, bo te startnęły na potęgę. Za psa dziękuję ;:196 , Twój to taki już piesiur duży, mój malutki szczeniaczek ale i tak go ubóstwiam. I ja pauzuję w ogrodzie bo nie mam co robić, czeka 6 różyc, a ja czekam na kły host żeby je posadzić. Poza tym wszystko zrobione, więc w całości realizuje się w warzywniaczku. Dziś dostrzegłam kwiaty na jagodzie kamczackiej i czarnej porzeczce, może coś się z tego wykluje w tym roku.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Lubię zaglądać do Twojego ogrodu :). Za każdym razem odkrywam inną część :).
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Na tyle, na ile można- znam Twój ogród, jednak nieustannie, widząc każde zdjęcia, zachwycam się od nowa.. Jak wszystko pięknie, elegancko a zarazem zwiewnie skomponowane ;:167
W ten weekend zbliżę się z sekatorem do jabłonki.. ;:134 Niektóre krzewy czy drzewa tnę tracąc umiar- ale takie młodzieniaszki z kilkoma gałązkami- zawsze mi ich szkoda.. Wiem..wiem, tak trzeba- ale ręka zadrży :wink:
x-ag-a
---

Post »

Asiu, bardzo mi miło Cię gościć - serdecznie zapraszam!
Bogusiu, ja też mam większość w ogrodzie zrobione... poza jedną czynnością, której unikam - chwastowania. Te rosną na potęgę.
U mnie warzyw nie będzie - ususzyłam pomidorki koktajlowe :twisted:
Kupię gotowe zioła do donic i na tym się skończy... jestem łamaga i tyle.
Mój pies pozdrawiam Twojego :D
Moniko, moje zaproszenie jest aktualne - może po przeprowadzce, jak już się u Was uspokoi, wpadniecie z Zakiem? :)
Schlebiasz bardzo mojemu ogrodowi - dziękuję serdecznie za to, jednak mam tyle chwastów, że aż wstyd... muszę je jakoś unicestwić, tylko tak nie znoszę tej czynności...
Co do jabłonki, ja tnę w stanie bezlistnym... poczytam czy na pewno możesz to teraz zrobić... przecież za chwilę zakwitnie...
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wiosenny ogród pięknie się prezentuje. Zresztą każda pora roku u Ciebie jest piękna.
U mnie dzisiaj słońce na przemian z deszczem. Szkoda tylko, że zimno, ale podobno od jutra coraz lepiej.
Niestety nie popracowałam dzisiaj w ogródku. Do domu dotarłam dopiero koło 19.
Może jutro uda się coś zrobić. Musze koniecznie posadzić roślinki od Marka P.
Oglądałaś Grę?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

W ostatnich dniach bardzo sie zrobiło zielono u Ciebie ;:oj
Prześlicznie wyglada ten slynny modrzew ;:224
Pozdrawiam
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

buuu.... zeżarło mi post. Piszę jeszcze raz w streszczeniu.

Aguś, czy ty używasz ekoboard? Dobrze mi się wydaje? Jak to się sprawdza? Czy łatwo zmienic kształt rabaty tym otoczonej? Czy nie nadaje się do wielokrotnego użytku??

Nieodmiennie zachwyca mnie twój ogród, z dużym naciskiem na krąg ogniskowy. Chyba będę się na tobie wzorowac gdy będziemy urządzac swój.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Agnieszko, bardzo dziękuję za pochlebną opinię - palenisko było wynikiem praktycznej potrzeby, a przy okazji starałam się, by estetycznie wpasowało się w całość. Uważam, że nie jest idealne, ale na miarę naszych możliwości więcej wówczas zrobić nie mogliśmy. Najważniejsze, że się sprawdza w 100%. Oczywiście, śmiało korzystaj z pomysłu.
Wszystkie rabaty w ogrodzie mam odgrodzone od trawnika ekobordami. Zakładaliśmy je już w istniejącym ogrodzie, bodaj dwa lata temu. Ekobordy mają metrową długość, przypinane są na plastikowe kotwy/szpilki i można je wyginać. Nie są jednorazowe, spokojnie można zmieniać kształt rabat i stosować ponownie.
Powodzenia!
Gosiu, po deszczu wszystko inaczej się prezentuje... czekam niecierpliwie na maj - to jeden z moich dwóch najbardziej ulubionych miesięcy w ogrodzie.
Jesteś zadowolona z roślin od pana P.?
Grę o Tron oczywiście oglądaliśmy... uważam, że zaczęła się bardzo obiecująco :) A Ty jakie masz wrażenia?
Justi, rzeczywiście zrobiło się zielono... deszcz czyni cuda! :)
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Jaki jest drugi ulubiony miesiąc w ogrodzie? Wspominasz, że maj to jeden z nich.. Gdybym ja miała wybierać drugi, to stawiałabym na sierpień, gdy zaczynają się powoli odzywać jesienne kwiaty typu hortensje i pojawiają się jesienne barwy liści- jedyne, co mi przeszkadza, to nadchodząca jesień a za nią nieuchronnie.. wiadomo co :evil:
Dziękuję serdecznie za zaproszenie- jeśli tylko będziesz miała ochotę nas kiedyś ugościć- wproszę się z ogromną radością ;:oj . Ogród Twój kocham miłością pierwszą ;:167 Najpierw powinnam jednak zaprosić Ciebie- bo później będzie mi wstyd :wink:
x-ag-a
---

Post »

Moniko, uwielbiam wrzesien... Za powiewajace na wietrze trawy, kwitnace wrzosy i nabierajace rumiencow hortensje, pierwsze przebarwienia lisci drzew i krzewow. Cudna pora w ogrodzie. Lubie jesien, a przeszkadza mi dopiero pozny listopad.
Zadzwonie :) nie masz najmniejszych powodow by umniejszac urode swojego powstajacego ogrodu :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Maj uwielbiam...urodziny, imieniny, motyle w brzuchu i Wystawy kwiatów (Kraków, Chorzów) :D Szkoda tylko, że zawsze tak szybko mija.
Aguś powiedz mi, co robi ogrodnik, kiedy już dopieści swój ogród ?
Ja chyba nigdy nie osiągnę takiego stanu, choć każdej wiosny obiecuję sobie...w tym roku uda się ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”