Lucynko - ja w Twoim wątku też chyba zagnieździłam się na dłużej

A koty..no cóż nie wyobrażam sobie bez nich życia i...ogrodu, chociaż czasem broją..nie powiem
Agnieszko - wiedziałam
Koty są trzy, wyjazd z nimi to prawdziwe wyzwanie. Co prawda trzy kontenerki akurat mieszczą się na tylnym siedzeniu, ale godzinna jazda nie zawsze im się podoba i czasami dają tego głośny wyraz. Mój L jest wyjątkowo tolerancyjny w tej kwestii. My je zawozimy na działkę wiosną i zabieramy do domu dopiero jesienią jak sami wracamy. Fajny widok był w zeszłym roku wiosną - po wypuszczeniu towarzystwa z transporterków kocury z podniesionymi ogonami ruszyły na działkę a kotka dostojnie weszła do domku i ułożyła się na fotelu.
O kosztach wyżywienia i preparatów kuwetowych zamilczę...a co się mam w niedzielę wkurzać

Ale wiesz ja nie palę, piję niewiele, ciuchów latem prawie nie kupuję( bo nie mam gdzie

)...no na coś tę emeryturę wydawać muszę...
Kosmosów nie kupiłam...oj...
Aniu - serdecznie pozdrów ode mnie mamę i koniecznie jej powiedz, że mieszkałam w B.P.
Koty pięknie dziękują za komplementy...
Tamaryszku - ja narzędzia
tyż gubię... szczególnie moje ulubione łopatko-grabki w kolorze zardzewiałym. Już przestałam ich szukać, po jakimś czasie "same" się znajdują. W zeszłym roku miałam taki pomysł, żeby je na żółto pomalować ale mi jakoś żółta farba w ręce nie wpadła w żadnym sklepie...
Pytasz co mam na żółtej rabatce..wiesz zmobilizowałaś mnie tym pytaniem do tego że wzięłam kartkę i zrobiłam spis (chronologiczny)....
a rabatka nie jest tak całkiem zacieniona, słoneczko zagląda tam późniejszym popołudniem.
1-Ranniki
2-Krokusy
3-Pierwiosnki bezłodygowe i lekarskie
4-Omieg kaukaski
5-Zonkile MIX
6-Tulipany botaniczne Tarda
7-Psizęby pagoda
8-Tulipany żółte NN
9-Irysy pumila zółte NN
10-Bratki (samosiejki)
11-Laki
12-Orliki kremowo-żółte
13-Liliowiec żółty wczesny NN
14-Irys syberyjski Butter and Sugar
15-Jastrzębiec pomarańczowy
16-Maczek kalifornijski(samosiejki)
17-Tojeść rozesłana
18-Tojeść kropkowana
19-Lilie tango żółte i pomarańczowe
20-Lilie pomarańczowe NN
21-Wiesiołek
22-Nagietki(samosiejki)
23-Lilie orientpet Conca d`Or
24-Rudbekie
25-Nachyłek okółkowy
26-Mieczyki żółte NN
27-Słoneczniczek szorstki variegata
28-Krokosmia( posadzona w zeszłym roku, nie kwitła

)
plus aksamitki i inne jednoroczne dosadzane w miarę potrzeby
Uff...trochę się tego nazbierało....
Magdo - Pelargonii jest już dzisiaj 11. W tym 8 białych rabatowych i nadal trzy bluszczolistne.
O moich futrzakach już więcej nic nie napiszę...bo mi wątek jak nic przerzucą do działu "Wsztstko o ...kotach"