Górki,pagórki i reszta w 2014r.
- pitertom
- 500p
- Od: 17 lut 2011, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta w 2014r.
Janku miło popatrzeć na te Twoje skalniaczki, niesamowita kolekcja 

- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tego bym nie powiedziałam bo chętnych na liliowce nie brak...pozbyć nadmiarów się trudno, bo każdy ma tego dobrodziejstwa po kokardę.![]()
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Janku
Co to może być za roślina? Liście jak hortensja, a kwiaty to nie wiem.

Co to może być za roślina? Liście jak hortensja, a kwiaty to nie wiem.

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak zwykle idealny porządek i wszystko zachwyca. Liliowce w moim mega mile widziane , mam dla nich jeszcze wiele miejsca. Każda rozrastająca się kępa cieszy mnie niezmiernie!Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Tajko- To Deinanthe caerulea. Jeszcze mam białą bifida ale wiosną przymrozki troszkę przystopowały rozwój i jeszcze nie kwitnie.Ładnie rozrasta
się.Zimą nie okrywam ale wiosną trzeba właśnie uważać na przymrozki i z tym jest kłopot bo nie zawsze zapowiedzi pokrywają się z rzeczywistością.
Bogusiu- Moje liliowce nie są najnowsze ale lubię każde.Niestety mój ogródek malutki a one potrzebują miejsca.
Na miejscu tawuły rozrasta się górka kamienna.
Była krzewuszka,nie ma krzewuszki.Na górce będą dzwonki,gożdziki,przymiotna.Niżej hiacynty,zawilce powabne,stokrotki i tulipany.
a teraz kwitnie.
czyli to co wszędzie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry
Dzielżany są dwa bo być muszą.Drugi jest w kolorze czerwonym.Miejsca wolnego jest trochę na górkach ale za dwa tygodnie będą zapełnione.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Janku jak zawsze u Ciebie wszystko pięknie uporządkowane, ani jednego ziela nie widać
Cudne dzielżany, bardzo je lubię, ale niestety nie mam...... miejsca brak.... miałam jedną niewielką kępkę, ale została zaduszona przez sąsiednie roślinki

Cudne dzielżany, bardzo je lubię, ale niestety nie mam...... miejsca brak.... miałam jedną niewielką kępkę, ale została zaduszona przez sąsiednie roślinki

Za dwa tygodnie
...chyba rośliny są zamówione
Janku, w tamtym roku wysłałeś mi nasiona lilii martagon...myślałam że nic z tego nie będzie, okazało się że dopiero teraz zaczynają schodzić...są dwu milimetrowe listki
Wywaliłeś krzewuszkę, ja wywalę żylistka...mam zamiar zrobić podwyższoną rabatę na niskie skalniaczki

Wywaliłeś krzewuszkę, ja wywalę żylistka...mam zamiar zrobić podwyższoną rabatę na niskie skalniaczki

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Mogę się pod tymi podpisać obiema łapkamiMoje liliowce nie są najnowsze ale lubię każde

- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
I u Janka
zmiany pewnie będą i skalnice .Krzewuszka ładnie kwitnie ,ale i wielki krzaczor rośnie.Bardzo dobra decyzja .Zapowiada się ciekawa górkowa rabata.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- magry

Agnieszko- U mnie dzielżany nie rozrastają się nadmiernie.Lubię zwłaszcza te czerwone bo o tej porze to kolor deficytowy na górkach.
Ania- Nasiona lilii wytwarzają początkowo cebulki które dopiero póżniej wypuszczają liście.Odbyło się więc wszystko tak jak należy.Do usunięcia mam jeszcze
berberysa.Rok w rok łapie go mączniak i teraz już jest siwy a poza tym zaśmieca mi kwaśny skalniak.
Ania-sweety- Do mojego małego ogródka nadają się raczej liliowce botaniczne i kilka takich mam ale duże też już muszą zostać.Straszny sknera ze mnie i wyrzucić mi szkoda.
Wiesia- Krzewuszka,po ostatnim formowaniu,wyglądała jak miotła a poza tym nie miałem dojścia do skalniaka z drugiej strony.Obok krzaka też nie podobało
mi się.Czy będę miał skalnice to pewności nie mam ale zawsze coś ciekawego znajdzie się.Chcę mieć wiosnę krokusowo-tulipanową i pod tym kątem szukam
dobrego miejsca.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Wywal go, będzie miejsce na inne rośliny...wiem że mączniak będzie co roku, nie da się tego zwalczyć. Ostróżki mam zarażone tą plagą...też wylecą z ogrodu. Ostatnio wykopałam też hortensję, kwitła może dwa razy w przeciągu kilku lat...w naszym regionie było dla niej za zimno. Okrywanie też nie pomagało 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku widzę, że powstaje miejsce na nowe skalniaczki.
Ja także zaczynam powoli krzewów się pozbywać. Na pierwszy ogień poszły płożące jałowce i kalina brukwoodi, którą co roku mszyca atakowała. Ślicznie języczka syberyjska Ci kwitnie. Jest ładniejsza od Przewalskiego, moja jeszcze maluszek.

Ja także zaczynam powoli krzewów się pozbywać. Na pierwszy ogień poszły płożące jałowce i kalina brukwoodi, którą co roku mszyca atakowała. Ślicznie języczka syberyjska Ci kwitnie. Jest ładniejsza od Przewalskiego, moja jeszcze maluszek.