Zaczarowany ogród III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaczarowany ogród III

Post »

Cześć Dorotko, współczuję przygody drogowej, całe szczęście, że z Wami wszystko w porządeczku. ;:196
Ania - anabuko1 miała mniej szczęścia i zdrowie szwankuje jej nadal.Mniemam, że jednak się przebadaliście. ;:108
W stojącej wodzie lubią zagnieździć się komary, Justyna ich nie miała, bo rybki je spałaszowały. ;:306
Gdziekolwiek tę formę chcesz wkomponować, to łatwo można zamaskować sadząc wokoło np. turzycę morrowi Variegata, tatarak trawiasty Variegata lub Ogon, trzmielinę płożącą Interbolwi ... lub co tam sobie wymyślisz, bo to zależy jakiej jest wysokości. :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Stasia, Ty u mnie a ja u Ciebie w jednym czasie. ;:138
Już pokazuje jaka to forma, tutaj zdjęcie z mamą moją, to widać wielkość chociaż.

Obrazek

Obrazek

I właśnie w tym miejscu bym chciała to oczko. Ale tam samo słońce. Będę musiała wymyślić jakąś ścianę. Żeby choć trochę ocieniować oczko. Pomysł niby jest. Mam sporą ramę, dość szeroka i wystarczy coś do środka. Może jakieś maty słomiane?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko najpierw współczuję przeżyć drogowych. ;:168 Jesteś wyjątkowo kreatywna, tyle pomysłów ogrodowych, a tylko cztery strony miałam do nadrobienia. :) Oczko będzie świetne, ja bym je wkopała, chyba za duże na kamuflaż. ;:218 Zakupowe szaleństwo już się urzeczywistnia, dobrze, że udało ci się znaleźć czas na zadoniczkowanie. Niech wszystko rośnie ładnie, a patyki się ukorzenią. ;:108
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Faktycznie, wielka ta forma ,mama też nie malutka. :wit
Te maty słomiane to do środka formy chcesz włożyć :?: A jak byś miskantem Giganteusem obsadziła, byłoby osłonięte i zmęczone ciałko byś ochłodziła. ;:306
Spójrz, może to Ci nasunie jakieś pomysły....
https://www.google.pl/search?q=ro%C5%9B ... Db-FhWM%3A
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Soniu, wszystko udało się w doniczki powsadzać i zabunkrować. Jedną wsadziłam już do ogrodu. Zobaczymy co będzie. Oczywiście okryłam ją daglezją tak na wszelki wypadek. Dookoła przesadziłam też bergenię. Będzie fajny kącik. Tylko paproci brak. I kasy też. ;:306
Ale coś wymyślę.
Mam nadzieję, że patyki z bzu i katalpy się ukorzenią. Pomysł już na nie bym miała. ;:224

Stasiu, tą matę to chcę, żeby ocienić troszkę tą patelnię, gdzie chcę oczko postawić. Taka ściana by była. Oczko jak widać całkiem spore, ale jak się do ziemi wsadzi i wypoziomuje, to będzie można pewnie jakoś zakryć brzegi. ;:138 Tak jak piszesz, super będą trawy wyglądać. I zaraz zobaczę te pomysły co mi podesłałaś. Dziękuję bardzo. ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dorotko, spore to oczko będzie. Myślę, że fajnie kombinujesz. Stasia ma rację, zastosuj trawy. Możesz mi powiedzieć ile kosztuje taka forma jak Twoja?
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu nie mam pojęcia ile teraz może kosztować. Moje ma kilka lat. Zawsze lato spędzały w nim moje żółwie. A teraz chciałabym na stałe coś zrobić. Żółwie pójdą gdzie indziej. Jakbym je zostawiła, to by nawiały. Dotąd były zabezpieczone szklanym płotem.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ahaaa, duże masz te żółwie? No tak, one potrafią uciekać. Moja koleżanka z działki miała dwa żółwie. Jeden uciekł. Znalazł się po roku w stodole z sianem. Potem znowu nawiał ale to już inna historia. Ale że rok przeżył tak bez opieki. Gdybym tam kiedyś codziennie nie przebywała to bym w to chyba nie uwierzyła.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu, żółwie są spore. Bo piętnastoletnie niektóre. Tak to jest jak się kupuje malutkiego żółwika dziecku a on rośnie i rośnie i rośnie. I w końcu jest za duży do domu. I śmierdzi. I tak dalej. Więc co się robi? Przywozi do mnie z gadką "u Ciebie na wsi, to wszystko się jakoś uchowa". :evil: Taaaa, jakoś się uchowa! Całe szczęście zimą hibernują w oczku w oranżerii a latem wynoszę do ogrodu. Uwielbiają ryby ale jak idę do nich z krewetkami to jakimś cudem z daleka czują. Gotowe palce odgryźć za krewetkę. ;:306
Jeden kiedyś też nam nawiał, to przyniosła nam sąsiadka z drugiego końca wsi. I kurcze, patrz jak wiedziała gdzie go nieść. :!: I jej stwierdzenie, ty masz tyle zwierząt, że to pewnie też twoje! ;:306
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko jakoś mi umknął Twój wątek ogrodowy. Kiedyś tu zaglądałam....a potem skleroza jakaś mnie dopadła czy coś w tym stylu.
Bardzo się przejęłam Waszym wypadkiem. Dobrze, że wszystko OK. Twój Staś to chyba w wieku moich wnuczek mniej więcej. Oj musiał się bidulek strachu najeść...
Oczko z formy mam od 2010 roku. Jak na razie nic się z nim nie dzieje a woda zimą zamarza i nic na to nie poradzę, bo mnie tam po prostu nie ma. W kwestii otoczenia oczka napiszę wieczorem bo na razie.....myślę ;:24
Muszę odnieść się do tego co napisałaś - że nie znasz uczucia nudy. Ja też. Całe życie mam za mało czasu..
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, ważne że mnie odnalazłaś. ;:333
Stasieńko faktycznie strachu się najadł ale pan policjant stanął na wysokości zadania.
Gorzej ze mną. Teraz jak wsiadam za kierownicę to takich drgawek dostaję, że sama jestem przerażona. Cóż, przejdzie. Musi. Cierpliwie czekam na Twoje rady dotyczące otoczenia oczka. W najbliższym czasie chciałabym się tym właśnie zająć.

A teraz moja radość. Wysiałam nasiona złotokapu i cudownie kiełkuje. Byle wytrzymały siewki do wiosny. Zrobię sobie zagajnik złotokapowy. ;:138
I kiełkuje drzewo, o którym nic nie wiem. Dostałam strąki od koleżanki. Całkiem spore i spore w nich nasiona. Koleżanka powiedziała, że drzewo ma liście jak akacja i kwitnie żółtymi gronami. Na pewno to nie złotokap, bo ten ma malutkie nasionaka. Nie wiem więc co ale też kiełkuje. ;:138
Lubię takie niespodzianki i mam na nie miejsce. :tan
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Dorotka, koniecznie rób dokumentację fotograficzną z tworzenia oczka!
Nie mogę się doczekać efektu:)
Też myślę o czymś z wodą do ogrodu.. z pewnością troszkę mniejsze.. może jakieś ciurkadełko.. a u Ciebie będzie w nim kaskada? Jakiś ruch wody fajny by był:)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko! ;:219 Oczy przecieram ze zdumienia ;:204
To u Ciebie i żółwie znalazły lokum? ;:303 ;:303
Podziwiam Twoje zaangażowanie w opiekę nawet nad tak egzotycznymi zwierzętami. ;:138
Jesteś doprawdy niesamowita. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko, niesamowicie nieodpowiedzialni to są moi znajomi, co mi znoszą co chwilę kolejne zwierzaki. :evil:
Jak można kupić żywe stworzenie i po jakimś czasie się nim znudzić?! Po prostu szlag mnie trafia i tyle! W zeszłym tygodniu w taki właśnie sposób doszedł co całej menażerii miniaturowy królik. A co mam zrobić? Nie wziąć? To Bóg wie co z tymi zwierzakami zrobią. Czasami szukam domów zastępczych. Nie jestem w stanie wszystkiego trzymać. A to i pieniążki jakieś na to wydać trzeba. A skąd je brać?
A odmówić nie potrafię i tu mój błąd.

A tutaj zdjęcia moich cudownych krewetkożerców. ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moje tramwaje. ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A nawet nic nie mów o tym, co ludzie robią z niepotrzebnymi zwierzakami :twisted:
U mnie wiecznie się wałęsa to wyrzucony pies, to kot.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”