Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Załapałam się na kawkę :lol:
Kasiu, tniesz róże? Ja się jeszcze boję. Generalnie boję się podejść do nich z sekatorem bo to mój debiut w tych pracach. Do tej pory to cięłam tylko przekwitnięte kwiaty. O ile przy innych roślinach sekator to moje drugi imie to przy rożach mam opory. Zresztą i tak większość to pnące ;:224 więc ich ciąć chyba nie trzeba. Pozostałe to jesienne nasadzenia więc nic im jeszcze nie wyrosło ;:306
W weekend ruszam z opryskiem olejowym. No i chyba zamówię wywrotkę ziemi i zacznę zakładanie małego trawniczka ;:224
Już się cieszę na to zmęczenie :tan
Będziesz się może wybierała w maju do Szmita? Grupa mazowiecka się tam spotyka, pod Ciechanowem. Byłaś tam kiedyś?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

No wpadłam na kawusię z Tobą :wink: latte to nie da mnie, ja zawsze wybieram mocarne espresso :uszy To chluśniem ;:304
Pomponellki też ciachnęłam krótko...ogólnie mam tendencje do ostrego ciachania ;:224 Edena tez bym chyba wolała kompaktowego, ale trochę żal tych pędów....jak już ocalały ;:173 Chyba zostawię ...mam nadzieję,ze w tym sezonie będzie na czym oczko zawiesić :uszy
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Fajne towarzystwo tu u Ciebie na kawce, Robaczku, więc się dosiądę.
Mam nadzieję, że Cekol we włosach nie będzie Wam przeszkadzał ;:306 .
Mój ogród jeszcze drzemie, a i ja na razie nie mam dla niego czasu, ale z ciekawością czytam, co też już w swoich ogrodach robicie.
Ciebie pewnie nikt nie dogoni, ale też warunki masz nadzwyczajne i pracowita jesteś nadzwyczajnie :shock:.
Powodzenia w ukwiecaniu tarasu.

Wielka bużka ;:196 - Jagoda
PS. Uważaj z przeziębieniem, ubieraj się ciepło.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

.......wszak praca w ogrodzie to w istocie najszlachetniejsza forma relaksu, a poza tym, czy nie masz wrażenia, że obcowanie z przyrodą przybliża nas do Najwyższego?

......sama bym tego lepiej nie ujęła. ;:215
Kasiu kiedyś też niedzielami znikałam w ogrodzie i nikomu to specjalnie nie przeszkadzało, chociaż byłam bacznie obserwowana.
Teraz już chyba wszyscy do tego przywykli, bo dla każdego czas to pieniądz i tylko niedziele i święta zostają na przyjemności.
Dosiadam się z przyjemnością na kawkę jeśli przyjmiecie mnie do towarzystwa. ;:304
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

O to i Dorotka tutaj na kawkę przychodzi! ;:oj Keetee brakowało mi twojego dobrego humoru o poranku,odliczania dni do wiosenki i zamglonych zdjęć robionych rankiem w szlafroczku :D
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

To ja się dosiadam do kawuni, też uwielbiam latte... :lol:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu!

Wypiłam już trzy kawy, więc dosiądę się z czymś mniej wpływającym na drżenie rąk - może herbata z sokiem malinowym, dla odmiany :)

Piękne stwierdzenie, przytoczone zresztą przez Jagi ;:173

Z cięciem róż się jeszcze wstrzymuję, ale zapewne w przyszłym tygodniu zacznę się z nimi rozprawiać. Nie przepadam za tym zabiegiem, a co dopiero Ty, przy kilkuset różach.
Wciąż nie zrobiłam oprysku... w weekend niestety nie dam rady, więc mocno liczę na sprzyjające do pracy warunki pogodowe w przyszłym tygodniu.

Dobrego popołudnia życzę!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kawa kawą, ale ja chciałam cię Kasiu zapytać o twój agapant. W jakiej jest dzisiaj formie, bo pamiętam, że mu zdrówko szwankowało? Mój spokojnie stoi w piwnicy i nic nie wypuszcza.
Z cięciem róż ja osobiście czekam jak co roku na forsycje, a one jeszcze u mnie nie zamierza kwitnąć. To prawda, że te czarne różane końcówki skłaniają do wzięcia sekatora do ręki, ale jestem cierpliwa. Na razie tyle jest jeszcze różnych prac do wykonania, że i tak jest co robić, a końca nie widać.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Heloł :wit
Ale fajnie, tylu gości ;:138 ;:4
Justynko, latte jest the best :D Proszę bardzo!
Bejka, nie tylko Ty się stęskniłaś za kawką w miłym towarzystwie Dorotki, z mglistymi zdjęciami na deser ;:131
Grażynko, taka praca uszlachetnia, również w niedzielę :uszy Dobrze, że sąsiedzi to rozumieją.
Jaką kaweczkę sobie życzysz? ;:196
Jagi, witaj! Jak remont bidulko? Strzepnij ten cement i siadaj na sofie wygodnie, kaweczka podana ;:196
Keetee, espresso raz! ;:136 Zostaw Edena kochana, wygnij łuki do ziemii, jak się da - zakulkowany będzie miał więcej kwiatów :uszy Powiem Ci, że ja jak dorwę sekator to tylko wióry lecą :lol:
Aprilku, kaweczka dla Ciebie, bardzo proszę ;:196 Pnących raczej nie ciacham, tylko rabatówki. Jak masz za długie pędy, np. u parkowych, to spróbuj wygiąć - poziomo będą obficiej kwitły ;:108
Ja też zaplanowałam oprysk na weekend, ale miedzianem. Olejowym już pryskałam.
Dzięki za info o spotkaniu, pomyślę o tym ;:65
Asiu, dzięki za przywrotniki! Może się umówimy za jakies 2 tygodnie na giełdę i wtedy przywieziesz? A potem kawka u mnie? Zapraszam ;:196
Jak impreza M? Pewnie było przepysznie ;:173
Pozdrawiam serdecznie, mimo niepokojących wieści ze Wschodu.. ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aguś, witaj! Rozumiem, że w weekend będziesz miała znacznie bardziej pasjonujące zajęcia ;:oj
Oprysk może poczekać, podobnie jak róże. Ja rozkładam prace w czasie, bo jak słusznie zauważyłaś, mam tego sporo :lol:
Może być herbatka malinowa? Bardzo proszę ;:196
Wando, słusznie czekasz z cięciem na właściwy moment. Ja zaczynam wcześniej bo nigdy nie ma tak, żebym idealnie np. 15-go marca mogła ciąć wszystkie :D Mogę pracować tylko w weekendy, a marzec ma ich 4 więc prace staram się rozłożyć w czasie.
Agapanty stoją na północnym oknie i solidnie się "puszczają" na zielono :D Zaczęłam je podlewać biohumusem i czekam na pączki ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :D czułam, że jak dorwiesz się do Gardenii, to tak się to skończy. :lol:
Chociaż nie przewidziałam aż takich łowów. ;:oj Gratuluję wygranej, gratisów i zakupów. ;:138
Twój ogród , jak zawsze galopuje na spotkanie wiosny . U mnie jeszcze daleko do takich obrazków.
Dzięki za kawkę, posyłam buziaczki ;:196 i życzenia zdrówka. :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kawkę proszę taką jak leci. :D
Już zasilasz agapanty ?
Moje jeszcze w piwnicy się suszą....... ;:306
No to widzę, że też będę musiała już je wyciągnąć.
Ale wychodzą mi już wiaderkowe lilie. :tan
I nawet jakieś czubki liliowe widziałam dzisiaj na ogrodzie, ale przysypałam je jeszcze ziemią, żeby nie zmarzły im czubki.
Kasiu jak twoje lobelie ?
Grażyna.
kogro-linki
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jak mam ochotę się odstresować przychodzę popatrzeć na Twoje łany kwiecia ;:173
Krokusy bajeczne ...i jeszcze tak je pokazujesz ,że aż mam ochotę dosadzić kolejne.Mnie się już śni po nocach sasankowa alejka ;:167
Świetne łupy z Gardenii ...najbardziej spodobała mi się biedronkowa seria ;:167 Super!!
Buziaki,pozdrawiam z pochmurnego Śląska ;:196
marzenia się spełniają! Dana
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Kasiek dobrze że aby w pracy znalazłaś chwilę żeby zaglądnąć na FO, a w domu jak miłe towarzystwo to i na forum nie ciągnie, choć w ogród można nawet w takim towarzystwie. ;:4
Zimno jak diabli, słonko ktoś ukradł a na dokładkę niebo skąpi suchej ziemi kropli deszczu ;:222
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Jak tam Kasieńko Twoje przeziębienie? Lepiej już trochę?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”