Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
Aniu ja muszę - tak jak Ty - dobrać odpowiedni zestaw roślinek, aby nieustannie coś kwitło...po pierwsze. A po drugie potrenować robienie zdjęć z bliska
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Liczbę inteligentnych komentarzy do Twoich zdjęć na sezon wiosenny już wyczerpałam, więc sobie tylko patrzę po cichutku i zapisuję w pamięci pomysły....
A co do karcenia, ależ karć, ja się nie gniewam, a nawet (czasem...) stosuję...i dlatego w przyszłym tygodniu idę grzecznie odchwaszczać to co mam, zamiast kopać nową rabatę

A co do karcenia, ależ karć, ja się nie gniewam, a nawet (czasem...) stosuję...i dlatego w przyszłym tygodniu idę grzecznie odchwaszczać to co mam, zamiast kopać nową rabatę

- justyna_gl
- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Ale ja mam refleks... Trafić do Ciebie dopiero na 55 stronę... ale lepiej późno niż wcale
Buziaczki wielkie i miłego dnia życzę.

Buziaczki wielkie i miłego dnia życzę.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,bratki,stokrotki .krokusy ,stwarzają wesołą atmosferę i świadczą o wiośnie ,u mnie jest z tym gorzej,pewnie zimniej,okami powinien nosić medal na szyi ,pozdrawiam i życzę słoneczka

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Niebo nadal szare, a i temperatura spadała do raptem 4 stopni. W końcu mamy początek marca. Ale ptaki śpiewają, a w ogródku pojawiają się kolejne kwiaty... Jest jednak za zimno, by cokolwiek robić.
Stasiu (stasia_ogrod)! Zamarzyła mi się wiosenka w donicy
Aż mi się oczy śmieją, jak wchodzę do domu. Okami siedziałby tylko w ogródku. Jak tylko ma okazję wychodzi i w ogóle nie chce wracać. Trzeba go podstępem zwabiać do domu
Na ranniki będę chuchać i dmuchać. Tyle, że one nie rosną w tym kamiennym kręgu
Tam może posadzę bylinę. Tak by wiosną kwitły krokusy i prymulki, a całe lato - coś innego. Pomyślę jeszcze... Odkryłam ostatnio, ze obrazki włoskie od Ciebie żyją
A tak się obawiałam...

Anulko (dosia)! Okuś pod tym względem jest idealnym psem. Grzecznie omija rabaty. Nie kopie. Nie obgryza kwiatów. Można być spokojnym puszczając go do ogrodu

Lidziu (slila1)! Mówisz, że moja wiosna szybsza? To prawie niemożliwe... A kupiłaś sobie te bratki?

Nelu (Lukrecja)! Okuś na szczęście ogrodnikiem nie jest. Np. pies mojej koleżanki przesadzał jej tulipany aż od tego wykopywania i wkopywania wszystkie padły
Psem ogrodnika pewnie tak, ale nie w każdym znaczeniu... Moje kwiatuchy rosną na patelni. Mają cieplutko. To i rosną. dziś znalazłam pierwsze wychodzące szafirki

Marysiu (maska)! Okuś nie chce wracać do domu i ciągle kombinuje jakby się 'urwać' do ogrodu. Wczoraj na wyspie chwaliłam się hiacyntem. Zobacz, jaki jest cudny

Teresko (tesia39)! To sobie powzdychaj, jak tylko chcesz
Dla Ciebie moje hippeastrum

Sabinko (nifredil)! Krokusy sadzę od 3 lat i zauważyłam, że są i takie wczesne. Inne kwitną nieco później. A każde wyglądają lepiej, jak się ich więcej posadzi w jednym miejscu. Te fioletowe to moje ulubione

Aniu (wielkakulka)! Od początku miałam założenie, że chce kolorowego ogrodu, w którym ciągle coś kwitnie. I dalej do tego dążę... A zdjęcia lubię robić i cały czas ćwiczę. Próbuje. To świetna zabawa.

Pati (survivor36)! Zawsze możemy inteligentnie pomilczeć
Grzecznie, że słuchasz

Justynko (justyna_gl)! Najważniejsze, że się znalazłaś
Kolherie od ciebie wychodzą
Oczywiście pokażę, jak będą nieco większe...

Marto (koziorożec)! W tym roku u mnie jest wyjątkowo ciepło. Zwykle tak nie jest... Tym bardziej się cieszę. A pies na prawdę mi się udał

Stasiu (stasia_ogrod)! Zamarzyła mi się wiosenka w donicy

Anulko (dosia)! Okuś pod tym względem jest idealnym psem. Grzecznie omija rabaty. Nie kopie. Nie obgryza kwiatów. Można być spokojnym puszczając go do ogrodu

Lidziu (slila1)! Mówisz, że moja wiosna szybsza? To prawie niemożliwe... A kupiłaś sobie te bratki?

Nelu (Lukrecja)! Okuś na szczęście ogrodnikiem nie jest. Np. pies mojej koleżanki przesadzał jej tulipany aż od tego wykopywania i wkopywania wszystkie padły

Marysiu (maska)! Okuś nie chce wracać do domu i ciągle kombinuje jakby się 'urwać' do ogrodu. Wczoraj na wyspie chwaliłam się hiacyntem. Zobacz, jaki jest cudny

Teresko (tesia39)! To sobie powzdychaj, jak tylko chcesz

Sabinko (nifredil)! Krokusy sadzę od 3 lat i zauważyłam, że są i takie wczesne. Inne kwitną nieco później. A każde wyglądają lepiej, jak się ich więcej posadzi w jednym miejscu. Te fioletowe to moje ulubione

Aniu (wielkakulka)! Od początku miałam założenie, że chce kolorowego ogrodu, w którym ciągle coś kwitnie. I dalej do tego dążę... A zdjęcia lubię robić i cały czas ćwiczę. Próbuje. To świetna zabawa.

Pati (survivor36)! Zawsze możemy inteligentnie pomilczeć

Justynko (justyna_gl)! Najważniejsze, że się znalazłaś

Marto (koziorożec)! W tym roku u mnie jest wyjątkowo ciepło. Zwykle tak nie jest... Tym bardziej się cieszę. A pies na prawdę mi się udał

Niektore foty to prawie fotomontaze

Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

U mnie dziś tez zimniej... niby 7 w plusie, ale zaciąga arktycznym wiatrem... brrr...
Dobrze ze robisz duzo fotek, mamy potem co oglądać

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Aguś! Patrzyłam na prognozy. Za jakieś 10 dni przepowiadają nadejście antycznego powietrza i temperatur w granicy 0 stopni. Ale to może się zmienić... Dlatego na razie nie zamierzam się tym przejmować. U nas w górach nadal leży śnieg, więc jak tylko nie ma słonka, to ciągnie zimnem od gór. Najważniejsze, że w dolinie nie ma śniegu. Zdjęć faktycznie robię sporo

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Nie kupiłam bratków, bo oprócz drzewek owocowych i iglaków nic jeszcze nie sprzedają. Oczywiście nie wróciłam z niczym, bo kupiłam 2 cebule lilii, których jeszcze nie mam 'Suncrest' i 'Scheherezade'
- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
A ja kolejny raz popatrzę na Twoje piękności
.

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aneczko- masz bardzo dobry aparat ,zdjęcia profesjonalne 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, pozostaje liczyć ze prognozy się jeszcze zmieną i to na lepsze
Ale wszak to dopiero marzec i pogoda może płatać różne figle 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
No widzisz, a ja myślałam, że ten czarodziejski krąg to właśnie dla nich zrobiłaś.
Miło ze strony obrazków, że mnie nie zawiodły i godnie reprezentują.

Miło ze strony obrazków, że mnie nie zawiodły i godnie reprezentują.

Aniu alez przeciez to byl zart! Zdjecia sa absolutnie perfekcyjne.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych