Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata

Post »

Witam Was Kochani!... jestem :D, od 4 rana padało do 7:00 non stop...cieszę się ...a roślinki jeszcze bardziej . Teraz solidnie wieje... i to już martwi , bo wysusza ziemię.
Aniu!/sweety/... wszelkie odcienie fioletów / ale w przypadku kwiatów/ moje ulubione ;:168
Aguniu!/aguniada/ 4 lata temu posadziłam sporo krokusów / kupiłam u zachodnich sąsiadów 10 kg cebulowych w jednym opakowaniu ;:108 / narcyzy, tulipany, żonkile i krokusy- holenderskie/O dziwo, po 2 latach wszystkie tulipany, narcyzy i żonkile zniknęły/ tzw. cebulki biznesowe :;230 /, jedynie krokusy z roku na rok tworzą coraz bardziej pokaźniejsze kępy ;:168
Michale :wit ..tak dobrze przeczytałeś , posadziłam w gruncie ziemniaki i ....przykryłam agrowłókniną. Co roku tak robię/ oczywiście dwa , trzy rządki/ . skarpa na razie będzie obsadzona bratkami i stokrotkami/ ...docelowo myślę o różach okrywowych .
Co Ty na to :?:Mina zawsze pięknie mi kwitła i obrastała pergolę...w ubiegłym roku zupełna klapa...zobaczymy co pokaże w tym roku! Cieszę się,ze pada...w poniedziałek zasilę roślinki nawozem.Pozdrawiam cieplutko!

Obrazek[/url

[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek

Andrzeju!...nie lekceważ przeziębienia..pogoda do tej pory była zdradliwa.
Dzisiaj pada, wieje..a mi trochę smutno,ze nie pójdę do ogrodu, ale niestety deszczu trzeba. Wczoraj było wiosenne sprzątanie, ogrodowe grillowanie... Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani...po dzisiejszych opadach i temp.+8,3C w tej chwili...ogród zyska na urodzie, trawa nabierze soczystej zieleni...a roślinki dokarmione i napojone :;230 w doskonalej formie rozpoczną właściwy wiosenny sezon / to juz tuż,tuż/...Zza chmur niewinnie przedziera się słoneczko...a i wiatr ucichł :tan Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pole pięknie przygotowane pod ziemniaki i nie tylko zapewne :D
Wiosna u Ciebie niesamowicie przyspieszyła, bo i fiołki i lilie ;:oj U mnie wreszcie zaczęło padać. Bardzo mnie to cieszy. Szkoda tylko, że jestem chora i nie ma komu rozrzucić nawozu. Ale zdążę... ;:oj W końcu dopiero marzec.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Już ziemniaki posadziłaś ;:oj moje na razie leżą przygotowane do podkiełkowania.
U nas wieje bardzo, deszczyk super pada, też wiem że po nim zacznie przyroda swój kolorystyczny koncert.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!...po prawej stronie ziemniaków, jesienią posadzone truskawki...prawie niewidoczne. Lewa strona przeznaczona pod warzywka. Miałam resztki nawozu z ubiegłego roku... wczoraj wysiałam pod kwiaty i krzewy. Pod warzywa, truskawki i ziemniaki stosujemy tylko nawozy organiczne. W poniedziałek muszę kupić nawóz i dokarmić jeszcze roślinki.
Spokojnie , kuruj się, jeszcze zdążysz zasilić roślinki...po niedzieli tez ma padać.
U mnie dzisiaj wieje, ale nie tak intensywnie jak oglądam w TVP... ;:oj ;:168
Dorotko!...ja co roku tak wcześnie sadzę dwa rządki, a to za sprawą miejscowego ogrodniko- rolnika :;230 . On sadzi bardzo wcześnie i skrzyneczką ziemniaków podkiełkowanych nas obdarza...zatem nie mogę zmarnować. Dużo więcej sadzimy zdecydowanie później... a właściwie on nam sadzi sadzarką ciągnikową. Przy dobrym urodzaju...5 - 6 worków jesienią ukopiemy.
Smaczne ..ekologiczne... ;:108 Cieszę się niesamowicie z dzisiejszego deszczu...i chciałabym jeszcze więcej... ;:108
Pozdrawiam cieplusio;:168
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Witaj Bogusiu :wit ziemniaczki posadzone oj będzie wyżerka ;:215 nie ma to jak swoje ;:108 .U mnie dziś Horror strasznie wieje ,do 17-ej nie było prądu , deszczyk popadał ale słabo , dobre i to bo wczoraj też posiałam nawóz pod bylinki i cebulki. ;:333
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu , u mnie wieje strasznie , a deszczu jak na lekarstwo .
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Oj ale u cb wiosna ;:oj super i ziemniaki nawet posadzone ;:138
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu!...oglądałam wiadomości...byłam przerażona wichurami i skutkami na Pomorzu. U mnie padało wczesnym rankiem sporo, w dzień pokropiło i wiało umiarkowanie . Pozdrawiam ;:168
Danusiu!...okropnie boję się wichur, burz...zatem współczuję .Lepiej niech pada ...pozdrawiam ;:168
Piotrze!...nie wyobrażam inaczej...mieszkam na wsi, ponad pół hektara ogrodu...zatem warzywka muszą być swoje, ekologiczne. Czekamy na nie jak na zbawienie... ;:108
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Napadało i to całkiem sporo.Bardzo cieszy ten deszcz, bo już było strasznie sucho.
W pewnym momencie zaczęło z nieba lecieć coś białego.N szczęście trwało to krótko.
Moje białe fiołki dopiero na etapie liści. Fioletowe pokazały pierwsze kwiatuszki.
We Wrocławiu widziałem kwitnące forsycje.
Sadzenie ziemniaków fajna rzecz.One też maja ładne kwiatki :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Bogusiu , ziemniaki w zimie sadzisz :?: ;:oj ;:oj Choć zima to już tylko formalnie jest. Nawet takie oziębienie jak dzisiaj to nawet w maju bywało. Moje roślinki 2 tygodnie ''w plecy'', jedynie pigwowiec taki sam.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Bogusiu, zasiewy, dokarmianie i u mnie wykonane, deszczyk popadał, choć wieje potwornie, to jednak nie jest na minusie, więc roślinki będą zadowolone ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku! :wit ...cieszę się bardzo z powodu deszczu.U mnie śniegu niemalże nie było wcale, deszcz :?: ...raczej od stycznia trochę pokropiło. Wczoraj nad ranem intensywnie padało, w ciągu dnia na przemian mżawka, słońce i od czasu do czasu silniej zawiało.Dzisiaj o 7:00 temp 8C, w tej chwili 9,3...a od 2 w nocy ...cały czas padało ...przed chwilą przestało.
Forsycje u mnie tez niemalże w rozkwicie...te w zaciszu.Nie raz zastanawiałam się ,dlaczego "współczesne" ziemniaki :;230 nie kwitną tak intensywnie jak te, które pamiętam z dzieciństwa i ...młodości.Ale co tam kwiatki ...wole ich smak ...zwłaszcza te pierwsze, drobne ... z koperkiem. Pozdrawiam serdecznie! ;:180
Tadziu!...a co ...będą ziemniaczki wczesną wiosną ...już ja je dopilnuję.No chyba ,ze aura wywinie jeszcze psikusa.
Już pisałam ...mnie dopinguje nasz znajomy ogrodnik ;:108
Cieszę się z kondycji roślinek od Ciebie... ;:108 Pozdrawiam cieplutko!
Iwonko! :wit ja tez trochę dokarmiłam , ale zabrakło dla wszystkich.Jutro muszę koniecznie kupić nawóz.
U mnie wieje ...ale umiarkowanie ...przebłyskuje od czasu do czasu zza chmur słoneczko ...a na term. 9,3C. Miłej niedzieli! ;:168
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Bogusiu, zazdroszczę Ci ładnej pogody. U mnie wczoraj wichura, deszcz, grad, śnieg. Znacznie się ochłodziło. Już ziemniaczki posadziłaś. ;:oj Wcześnie będziesz je miała, jak ja uwielbiam takie młodziutkie. ;:173 Fiołeczki już masz, u mnie jeszcze śpią.

Miłej niedzieli. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”