Ogród Marty cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. III

Post »

Kochana miłego wypoczynku ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Spokojnego wypoczynku i dużo dużo relaksu ;:3
Wnusia pewnie szczęśliwa :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Łał, jaki oryginalny ten penstemon, ;:63 miałam kiedyś czerwony, niestety nie przeżył kolejnej zimy.
Piwonie i róże, pachnące księżniczki. ;:215
Wypoczywaj i regeneruj siły, bo wiosna niedługo ;:196 wracajcie szczęśliwie :wit
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Martusiu jest jak zawsze co podziwiac. Piękne rośłiny i kwiaty znajdują się w Twoim otoczeniu i tak sie zastanawiam czy jest jeszcze jakaś roślinka której nie masz albo kwiat?
Piękne piwonie a akacja rewelacja. Gdybyś nie podpisała to pewnie bym sie zastanawiała co to jest. Cudnie jest u Ciebie Martusiu. Bardzo lubie tutaj zaglądać, pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne piwonie Martusiu, mam też kilka starych odmian, w tym roku zaszalałam i zamówiłam jeszcze jakieś, dla mnie nowości, zobaczymy co z nich wyrośnie :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wypoczywaj :D
Ta piwonia jest taka, jak moja Sarah Bernhard. Co prawda kupiłam w B., ale na zdjęciach to ona :D Ma ogromne kwiaty, muszę ją podpierać, żeby się nie wykładała.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Alinko,`cieszę się że polubiłaś piwonie,ponieważ Twoja ziemia może mieć nadwyżki azotu ,więc żeby Ci szybciej kwitły kupisz worek ziemi i w niej posadzisz piwonie ,a one bardzo lubią przepuszczalną ziemię, pierwsze zakwitnięcie piwonii zależy też jakie duże kupiłaś sadzonki,bo czym mniejsze to tym dłużej będziesz czekać na kwiaty,pozdrawiam ;:196

Marysiu,Dyptam lubi żyzną i przepuszczalną ziemię o odczynie zasadowym,czyli lubi dużo wapna,lubi pełne słońce,ale może też rosnąć w półcieniu,dorosłe okazy,szczególnie duże nie lubią przesadzania,są wrażliwe na uszkodzenia korzeni,z małej siewki,rośliny mogą kwitnąć po paru latach,piwonii mam więcej i też pokażę,a róże są od 3 lat,dopiero zaczynam z nimi przygodę,buziaczki dla Ciebie ;:196

Kasiu,jak znajdę takie zdjęcie to pokażę ,nigdy dotąd nie zbierałam nasionek,ale mnie tak stłukłaś ;:306 ,że może zacznę ,rozmnażam rośliny wegetatywnie bo mam pewność,że powtórzą cechy macierzyste,piwonii mam więcej i takich baardzo starych prawie 100 letnich pozbieranych od różnych babć i od mojej też,i tych nowszych gorąco cię pozdrawiam ;:168 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No widzisz czyli robię wszystko na przekór, przesadzałam dorosłe rośliny, rośnie nowy właściwie w cieniu i pod świerkiem czyli ziemia może być kwaśna. Baw się dobrze w Zakopanem ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

perdii pisze:
Margo2 pisze: Ja tak robię ogórki. Ale nie wiedziałam, że owoce też można.
Jakie ogórki robisz kiszone czy konserwowe?
Gosiu, ja tak robię ogórki kiszone. Cały czas musi byc wrząca woda i słoiczki muszą być zalane po czubek. Wychodzą zawsze chrupiące a sok jest zgazowany..

Marto,
coraz bardziej marzy mi się takie ogród jak masz Ty. Te łany są niesamowite.
Szkoda, że jestem zachłanna bo nigdy nie uzyskam takiego efektu.
Czy masz może zdjęcia swoich złocieni?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Martuś pozdrów Krupówki :wit i przyjemnego wypoczynku ;:108
Czytając rady co do piwonii znów się czegoś nauczyłam ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu,mnie też nie przeszkadza że mam dużo piwonii nn ,pozbieranych od różnych babć i mojej też,a nowe też mam i jeszcze będą nowe na wiosnę,pozdrawiam gorąco ;:196

Joasiu,obie odmiany są bardzo do siebie podobne,ale mnie to też nie przeszkadza ,ze nie wiem jaka ona jest,buziaczki dla Ciebie ;:196

Ulciu,te stare odmiany są bardzo piękne,ściskam mocno ;:79

Iwonko,dobrze, będę zbierać te nasionka śliczności moje :uszy

Kasiu,dziękuję,trochę popracuję z laptopem i z Wami porozmawiam ;:168

Aguś,gorąco dziękuję ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko,dziękuję,przez nią tutaj jestem bo bardzo chciała jechać ,ale ja pierwsze do ogrodu pobiegłam,wszystko nabrzmiałe,bzy mają duże pączki ,jest bardzo ciepło,śnieg tylko wysoko w górach i na trasach zjazdowych,pozdrawiam gorąco ;:196

Stasiu,ten penstemon jest piękny ,mam jeszcze inne ,ale one nie takie efektowne,a piwonie i róże, jak zwykle najpiękniejsze,ale ja myślę że nie tylko one najpiękniejsze,jest wiele roślin,które swoją urodą bardzo czarują i spokojnie mogę powiedzieć że tych księżniczek jest dużo więcej,całuski dla Ciebie ;:196

Sylwio,miło mi że się podoba,jest jeszcze dużo roślin ,których nie mam,i chyba to niemożliwe żebym miała wszystkie ,akacja rzeczywiście ciekawa,zaglądnij znowu ,bardzo miło Ciebie,widzieć,i duże buziaczki ;:196

Iwonko,już się chyba bardzo powtarzam ,że piwonie kocham ,kocham i już,też zamówiłam sobie inne odmiany,i też będę wypatrywać ich kwiatuszków,miłych snów ;:19

Ewciu,dziękuję,ja też myślę że to Sarah Bernhard ,ale obie odmiany bardzo podobne,i obie o olbrzymich kwiatach,a ta moja piwonia ma też gdzieniegdzie bordowy akcent pozdrawiam :wit :roll:
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś już na miejscu, jak widzę cała i zdrowa. ;:138
Pytam o nasionka bo uwielbiam wysiewać, teraz też mam penstemony do wysiania dla mnie to duża radość kiedy uda mi się taka roślinkę wyhodować. :wit Przepraszam za stukanie po głowie, mam nadzieje że guza nie nabiłam. :;230 Babcine piwonie są cudowne i każdemu się kojarzą z pięknymi chwilami. ;:167
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Miłego wypoczynku Martuniu, co prawda bałwana nie ulepicie, w śnieżki nie pogracie ale znajdziecie z pewnością wiele innych ciekawych zajęć :D
Martuś, prawdopodobnie będziesz winna mojego kolejnego nałogu ogrodniczego, piwoniowego, na razie mam tylko trzy, dwie NNki i Sarę B. ale coś mi się widzi że się na tym nie skończy. Miałam jeszcze jedną, drzewiastą, kupiłam wydawało by się ładną dużą sadzonkę ale się nie przyjęła, sterczą tylko suche badylki. Nie wyrwałam jej ma czas do wiosny jak nie odbije to znaczy że padła na amen. Martuniu gdzie Ty się zaopatrujesz w piwonie? Jest jakiś sprawdzony sklep internetowy? Zdradź nam swoje piwoniowe tajemnice Obrazek
Odpoczywaj i zbieraj siły na wiosenny ogród :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, miłego wypoczynku w zapewne wiosennym Zakopanem :D Pogoda wariuje, u mnie dziś na niebie ani jednej chmurki, w tej chwili już +7, a prawdziwej zimy podobno ma już nie być. Oczywiście do prognoz długoterminowych trzeba podchodzić z dużym dystansem, ale osobiście się nie pogniewam, jeśli już nas ominą trzaskające mrozy. Twoje rośliny są tak piękne i rozrośnięte, tylko pozazdrościć mnogości odmian, ręki do nich i miejsca w ogrodzie ;:180
Pozdrawiam Cię ciepło! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”