Mój domowy roślinny miszmasz...cz.4
- badzia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.4
Witaj Kasiula, co u Ciebie słychać,jak zdrówko?. Teraz to już do samego przedwiośnia będziemy kuśtykać przez życie, odżyjemy już w lutym.
- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
To ja powiem tylko ...Oj 

- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Wandziu
Faktycznie teraz nadchodzi bardzo trudny czas...ale ja sobie już znalazłam pomysły na jego wykorzystanie..zamierzam hodować zimą warzywa w domu..brokuł już wzeszedł..na razie wygląda mizernie..ale kto wie? może się uda???
Jeszcze posieję różne sałaty, a może i marchewkę taka odmianę bardzo ciekawą..wielkością i kształtem przypomina rzodkiewkę
a więc w doniczce może się zmieścić..
Nie wiem co wyjdzie, z tych moich pomysłów..ale coś muszę robić..siać i żyć adrenaliną..czy wzejdzie? Bo inaczej to kiepsko to widzę..
Was tez zachęcam do różnych eksperymentów..choć wiem,że nie dysponujecie czasem tak jak ja..za to obiecuję, że jeśli coś mi się uda wyhodować to zaraz się pochwalę
Jeszcze kilka moim podopiecznych...z różnych stron świata A wszystko oprócz wanilli jest wyhodowane z nasionek przeze mnie..więc te rośliny są bardzo drogie memu sercu..
Wanilie

Lima Kaffiar

Młodziutki Kapar

Solandra Grandiflora nieco pogibana...

Akka a za nią widać parówkę" czyli łodygę Plumerii, aktualnie walczącej z przędziorem..który niestety zaatakował mi sporo roślin i prawie doszczętnie zniszczył Storczykowca

Witaj Dorotko71...miłe było Twoje wow...teraz dokładam roślinek..może powiesz wow wow

Faktycznie teraz nadchodzi bardzo trudny czas...ale ja sobie już znalazłam pomysły na jego wykorzystanie..zamierzam hodować zimą warzywa w domu..brokuł już wzeszedł..na razie wygląda mizernie..ale kto wie? może się uda???

Jeszcze posieję różne sałaty, a może i marchewkę taka odmianę bardzo ciekawą..wielkością i kształtem przypomina rzodkiewkę

Nie wiem co wyjdzie, z tych moich pomysłów..ale coś muszę robić..siać i żyć adrenaliną..czy wzejdzie? Bo inaczej to kiepsko to widzę..

Was tez zachęcam do różnych eksperymentów..choć wiem,że nie dysponujecie czasem tak jak ja..za to obiecuję, że jeśli coś mi się uda wyhodować to zaraz się pochwalę

Jeszcze kilka moim podopiecznych...z różnych stron świata A wszystko oprócz wanilli jest wyhodowane z nasionek przeze mnie..więc te rośliny są bardzo drogie memu sercu..

Wanilie

Lima Kaffiar

Młodziutki Kapar

Solandra Grandiflora nieco pogibana...

Akka a za nią widać parówkę" czyli łodygę Plumerii, aktualnie walczącej z przędziorem..który niestety zaatakował mi sporo roślin i prawie doszczętnie zniszczył Storczykowca

Witaj Dorotko71...miłe było Twoje wow...teraz dokładam roślinek..może powiesz wow wow

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No to powtórzę, bo Ty Kasiu złote rączki masz 

- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

na pewno wygrasz walkę

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Super te egzotyki
ach wanilia,gdzie Ty ja zdobylas?

- labka1
Dorotko...Wanilię to kupiłam od znajomego spoza forum..a drugą dostałam od przyjaciółki..
W tamtym roku kupiłam pęd cięty na fo..ale niestety nie ukorzenił się, widać nie mam aż tak wspaniałych rączek..tylko normalne jak każdy zapalony fan zieleniny
Iwonko Jak złote..to chcesz powiedzieć że mam sztywne...
..
(żarcik, wiem że miałaś dobre rzeczy na myśli...chyba?
)
Hanko Zaraz obejrzę Twój Storczykowiec ale jeśli to ta sama roślina..to jej się za chol...rę nie daje ukorzenić ze szczepki
, zaraz więdnie..i nic z tego..próbowałam wszelkich sposobów..i nic..choć jest możliwe,że roślina jest po prostu za młoda na ukorzenianie ze pędu.. 

W tamtym roku kupiłam pęd cięty na fo..ale niestety nie ukorzenił się, widać nie mam aż tak wspaniałych rączek..tylko normalne jak każdy zapalony fan zieleniny

Iwonko Jak złote..to chcesz powiedzieć że mam sztywne...

Hanko Zaraz obejrzę Twój Storczykowiec ale jeśli to ta sama roślina..to jej się za chol...rę nie daje ukorzenić ze szczepki

- iwona0042
Kasiu
złote to znaczy złote 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Kasiu twoje rośliny śmieją się do Ciebie,tak o nie dbasz

- labka1
No..i co ja muszę wysłuchiwać
..jedna delikatnie sugeruje, że mam sztywne ręce..a druga że własne kwiatki się ze mnie śmieją....
.....ale się z Wami droczę...
Iwonka , e-babcia

Iwonka , e-babcia

- iwona0042
No nie wytrzymam z tą kobitą
a ze mnie śmieje się M, że mam dziwne odruchy i wydaję dziwne śmiechy czytając wątek Twój 

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
To wszystko z miłości
Ja zawsze podziwiam osoby które mają reke do parapetowych roślin,bo ja niestety jej nie posiadam.

Ja zawsze podziwiam osoby które mają reke do parapetowych roślin,bo ja niestety jej nie posiadam.

- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
Wstrętne przędziory
Ratuj roślinki bo są piękne. Szkoda drzewka storczykowego...
Zwłaszcza jeśli się nie chce ukorzeniać ze szczepki. Może go jeszcze odratujesz, plumerię też ratuj 

- labka1
Jadziu..powiem Ci w sekrecie..że ja podobno mam nawet dwie ręce...i do tego ze złota...
Iwonka Przestać wydać dziwne odgłosy..bo spokojniejszych ludzi juz w kaftaniku zabierali...
...ja tez tak z miłości... 
Brendii skarbeczku..ratuję...ratuję...ale co zniszczył..to zniszczył...nigdy nie miałam tego wstręciucha..i niestety za późno trochę się dowiedziałam co niszczy mi rośliny..
Część już odbija..Plumeria i tak łysieje na zimę..a jak ja biedna zagęszczę storczykowca..to sama nie wiem..jak on taki nie skory do rozkrzewiania
Co ma być to będzie..teraz będę pryskać wszystko raz w m-cu..bo mam uraz psychiczny..

Iwonka Przestać wydać dziwne odgłosy..bo spokojniejszych ludzi juz w kaftaniku zabierali...

Brendii skarbeczku..ratuję...ratuję...ale co zniszczył..to zniszczył...nigdy nie miałam tego wstręciucha..i niestety za późno trochę się dowiedziałam co niszczy mi rośliny..

Część już odbija..Plumeria i tak łysieje na zimę..a jak ja biedna zagęszczę storczykowca..to sama nie wiem..jak on taki nie skory do rozkrzewiania

Co ma być to będzie..teraz będę pryskać wszystko raz w m-cu..bo mam uraz psychiczny..

- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Dasz rade. Jak widze Twoje egzotyki, to nie mam watpliwosci ze sobie ze wszystkim poradzisz.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka