Moje oczko w głowie cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.4

Post »

Michał witam :wit :wit Tutaj może lepiej widać - to jest rozchodnik Matrona , ale jakoś tak dziwnie rósł ;:223

Obrazek

U mnie śnieg też ginie powolutku , ale na działkę w końcu nie pojechałam i nic nie wiem ;:185
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mógłbym prosić o gałązkę tego rozchodnika? Piękny jest. Tereniu piszesz, że zdjęcia do kitu a to dlatego, że robione w słońcu. Zauważyłem, że wszystkie zdjęcia ogrodowe w słońcu nie są zbyt ładne bo kolory blakną i nie oddają rzeczywistych barw. Zobacz na zdjęcia ewymaj66, ona większość robi albo w cieniu albo w pochmurne dni i ma bardzo ładnie nasycone. A ten żywopłot na zdjęciu to z czego jest? Z daleka przypomina mi bluszcza :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michał pewnie że możesz ;:108 Może piszmy nasze chciejstwa w swoich kajecikach , a jak się spotkamy - to będziemy się wymieniać i nie zapomnimy ;:108
Zdjęcia innych kwiatków jakoś mi wychodzą , raz lepiej , raz gorzej ale coś widać a te dzwonki takie są niefotogeniczne ;:223 ;:223
Żywopłot ??? - he , he , to skarpa obsadzona barwinkiem :tan
zobacz
Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cóż ślepemu po oczach albo co to za ogrodnik co barwinku nie rozróżnia ;:306 Bardzo ciekawy pomysł z tą skarpą. Mam taką niewielką kupę ziemi w sadzie, może też barwinkiem obsadzę? Bo tylko tam perz rośnie. Zapomniałem wcześniej napisać o Twoim żmijowcu, niesamowicie dorodny. Miałem kiedyś ale bardziej to do żmiji było podobne bo takie poskręcane niż do kwiatka. Masz z niego jakieś sadzonki?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Barwinek jest super i to o każdej porze roku - nawet powtarza kwitnienie ;:333
Ja nawet nie wiem czy to na pewno żmijowiec ???? ale zapisz w kajeciku - poszukamy sadzonki jak przyjedziesz ;:108
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też nie wiem dokładnie co to bo takie niespotykane. Już zapisane. Muszę się z tym zeszytem nie rozstawać bo tyle w nim cennych informacji jest :D
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Bardzo lubię barwinek, ale u innych! Ja jestem za mało konsekwentna na takie roślinki i źle się to kończy dla moich rabatek! ;:219
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam :wit
Piękna pogoda więc życzę słonecznego popołudnia,pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Tereniu! :wit ...super ta skarpa obsadzona barwinkiem. Ten zwykły niebieski mam...muszę kupić czerwony...widziałam ,że synowa kupiła nasionka takowego...i obsadzę skarpy stawu....oczywiście tam gdzie się da!Ty mi kochana daj znak...kiedy mam do Ciebie wysyłać paczuchę... ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Przybiegłam, póki jeszcze mogę usiąść na momencik - bardzo, ale to bardzo dziękuję za nasionka! Przyszły, czekają bezpiecznie w koszyczku na swój czas. Biję się po łapach, żeby ziemi nie kupić, bo z wysiewem wiosennym chcę jeszcze poczekać. W tym roku już nie popuszczę, musi wyjść :)
Pięknie masz na tej działce ;:215 Muszę w tym roku więcej zdjęć robić, żeby było dla potomności i porównania z tym, co uda mi się pozmieniać (albo i nie :wink: ).
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michał :wit :wit gdzieś mam zapisane jak się nazywa - spróbuję znaleźć wieczorem ;:108 Aparat , sekator i zeszyt z chciejstwami - to trzy rzeczy z którymi się nie rozstaję , tylko ze ja mam już trzy takie zeszyty :D
Moszenki południowe mam trzy albo cztery krzaczki , mogę się podzielić o ile ładnie przezimują ;:138 - Co dajesz w zamian ????? ;:306 ;:306 ;:306
Renatko :wit Ja barwinek traktuję od góry kosiarką a od ścieżki szpadlem i jest okej .
Beatko dzięki w imieniu barwinka ;:196 Nasionka poszły w poniedziałek - chyba że już wysiałaś ???
Beatko 0088 :wit Witam cieplutko , dziękuję za życzenia i wzajemnie ;:196
Bogusiu Dzięki ;:196 ja mam nowy nabytek : biały barwinek , o pstrych listkach i barwinek większy - zobaczymy jak po zimie będą wyglądać .
Z paczuchami to jeszcze trochę poczekamy - u mnie leży zmarznięty śnieg jeszcze ;:oj
Aniu witam :wit Cieszę się że się odezwałaś i ze nasionka dotarły - mają przykazane aby ładnie rosły i pięknie kwitły , więc musi się udać .
Rób zdjęcia - tyle zmian u Ciebie się szykuje , więc wszystko rejestruj . ja też jeszcze nie myślę o wysiewach - potem i ja i roślinki tylko się męczą .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu Co tylko będziesz chciała, przyjedź wiosną i wybieraj :D :D Z krzewów mogę zaproponowac tawlinę SEM, oliwnik...nie pamiętam co tam jeszcze jest :wink: Z kwiatków podzielę się wszystkim , z resztą najlepiej jak sama zadecydujesz :wink: Idę do drzwi bo Darmokot zaznacza, że jest i wymusza wrzaskiem otwarcie owych ;:89
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michał :wit To pisz w swoim kajeciku ;:108 a ja piszę w swoim "wszystko " ;:306 ;:306 ;:306 Szukałam zdjęcia , ale nie mam wgranego a gogle nie chcą minie zalogować - nie wiem co się dzieje ,nie takie hasło ciągle mi pisze ;:223 Dam znać jak coś znajdę ;:108
Darmokota wygłaskaj i całą resztę też ;:108
Beatko ;:196 Powodzenia ;:333
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Tereniu a co masz z nadwyżek pnącego co bym mogła posadzić do donic?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rewelacyjny pomysł z tym barwinkiem ;:138
Możę i ja posadzę go tam gdzie pies chadza? Choć trochę zakryje gołą ziemię?
łany irysów ciągle mnie zachwycają
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”