Krysiu- miksturkę zrobiłaś z echinacei

wiem,znam ale robić to już nie ja

Choć po prawdzie nie mam takiej potrzeby na chwilę obecną zarówno ja jak i eM
/odpukać!/ od kilku lat nie dajemy się infekcjom a wnuczki też już czas częstego chorowania mają na szczęście za sobą .Jak były małe to echinacea była w użyciu owszem ale ...z apteki.
Dziękuje za wizytę!
, , , , , , , , , ,
Stasiu 
ciepełko jeżówkowe Ci posyłam , jeżówki pewno jeszcze wrzucę bo coś tam jeszcze w zanadrzu mam
Marysiu- dzięki za wizytę i miłe słowa!

Muszę w tym sezonie przypilnować swoje jeżówki ,żeby się rozsiały i nie dokończyły żywota !
Martuś- u mnie rośliny rzadko się rozsiewają bo ziemia u mnie bardzo przepuszczalna i wierzchnia warstwa jest stale sucha więc nasiona słabo kiełkują jak są nie dopilnowane ..a ja podlewam tylko to co muszę i rośliny same sobie radzą..Gdyby tak chwasty się zachowywały

...Ale co prawda mam zwyczaj wycinania przekwitłych kwiatostanów więc niby jak się mają wysiać???
Ewciu - przekonywać Ciebie nie zamierzam w tym względzie

ale mnie by taki widok mógł spasować ...spokojnie ale musiałabym rzucić okiem na całokształt ! Nie takie zestawienia widziałam !

I chyba takie zestawienie róż i jukki nie jest mi obce !Ale nie u mnie i nie dlatego go bronię! Wszystko zależy moim skromnym zdaniem od ogólnego widoku.A podobno mam "oko" ogrodnicze

Tak oceniają mnie znajome ogrodomaniaczki!
CDN...