Ciąg dalszy...
Cześć,
Grażynko, w zasadzie nam tu na Pomorzu można tylko zazdrościć. Na wyciągnięcie ręki mamy praktycznie każdy krajobraz: plaże, równiny, rzeki, niezliczona ilość jezior, bory i wzgórza.
I każdy jest niewiarygodnie piękny...

.
A do mojego ogrodu jesień zagląda bardzo nieśmiało...
Ambo, już wszystko wiesz,
Lisica pięknie uzupełniła relację. Widzę, że sporo osób z sentymentem mówi o Żuławach...
A niebieski żywopłocik - to jakby coś bardzo dla mnie

. Miniaturki, mówisz... A u kogo widziałaś, jak wysoko toto rośnie
Szuwarek raz jeszcze - wersja romantyczna.
Ech,
Lisico, Tobie to tylko naleweczki w głowie...
Ale nie dziwię się, ta
moja jest naprawdę boska...

.
A swoją drogą pomysłowość gospodyń wiejskich nie zna granic...
Agnieszko, tak czułam, że Prosiaczek vel Stefan będzie kotem niezwykłym.
Już podczas króciutkiego pobytu u mnie pokazał swoje wspaniałe cechy. Zachowywał się właśnie tak, jak piszesz

.
Widzę, że i Ty masz sentyment do Żuław

.
Wiesz,
Margo, jakie to fajne uczucie, że stało się coś dobrego? Cieszę się tym bardziej, że koty są takie różne i mógłby nie spełnić oczekiwań
Agnieszki...
Nowego psa nie mam ze strachu. Moja
Nikita pożegnała ten świat po bardzo ciężkiej, długotrwałej, bardzo kosztownej, choć nieuleczalnej chorobie. Do dziś za dobrze to wszystko pamiętam

. A spacerów brak mi bardzo. Z
Nikitą złaziłyśmy cały Pruszcz i okolice.
Z kotem spacerować jakoś głupio..., a samej mi się nie chce.
No,
Justynko, tak ma być. Jesień nie może wdzierać się do zielonych pokoi nachalnie i bezczelnie. Niech wkracza, ale w odpowiednim czasie i z godnością, pomału zabarwiając na czerwono poszczególne rośliny

. Nie życzę sobie, żeby ciężkimi buciorami zniweczyła to, co tak mozolnie zbudowało kochane lato. Tylko, jak widać, trzeba jej to otwarcie powiedzieć

.
Marzenko, słusznie. Robota w ogrodzie nie zając. A Twój synek pewnie Cię uwielbia za ten czas, który mu poświęcasz.
Ale słyszę, że przymrozek skosił Ci dalie, więc i w ogrodzie się jeszcze napracujesz, biedaku

.
Ech, to Forum... Można się i wygadać, i nagadać, i dowiedzieć ciekawych rzeczy - Jagoda