Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

Tadku...no przecież ja tu u ciebie bywałam ;:oj a później w czeluściach forum kolejny wątek i ścieżkę do twojego ogrodu zgubiłam ;:174 To się więcej nie powtórzy!
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucy , pora przyszła i czas siać. ;:333 Do jesieni muszą być na tyle duże by nie zmarzły.
Marzenko , śnieg to lepsze okrycie niż cokolwiek , i w tym względzie lepsze bo bez pracy :wink:
Ewuś , chyba nie doczekasz się , u Ciebie to deszcz ma padać. Nie wiem czy to powód do radości , czy martwić się trzeba . Po prostu ocieplenie idzie. A od lat wiadomo gdzie najcieplej. :wink:
Izuś , to niezbyt ciekawie, ale to nie goła ziemia , może tyle wystarczyło .Dzisiaj już pada :?:
Beatko , ja też ścieżki do Ciebie zapomniałem , :oops: Odrobimy to :uszy
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Tadku na rozsady nie za wcześnie ,nie wyrosną za bardzo?ja chyba nie będę robić rozsady , nie bardzo mam gdzie stawiać .

Bardzo martwią mnie te duże mrozy , boje się że sporo roślin stracimy jak 3 lata temu , szczególnie martwię się o nowe odmiany liliowców
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu ja też doceniam wartość kołderki śniegowej-w tej chwili to mi nawet truskawek nie widać spod śniegu-wszystko przykryte.Żeby tak jeszcze ze śniegiem znikły chwasty na wiosnę...a co-pomarzyć zawsze można...
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Nic nie marznie i robactwo też. Niezbyt mi się to podoba.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Geniu , teraz to ja już jestem spokojny. Sniegu coraz więcej , sporo zasp . Do wiosny jednak różnie może być , pogoda zagadką jest. ;:131
Jeszcze nie sieję , do lodówki mam zamiar wrzucić. Nie mam tak dużo nasion liliowca. Z trzech odmian zebrałem , tych ładniejszych.
Marzeniu , fajne marzenia ;:306 ;:306 W moim realu odwrotnie. Wiosenne wody ze śniegu nanoszą mi nasiona chwastów. Działka w dole i z sąsiednich płyną na moją. W największe mrozy było 15 cm. śniegu , teraz podwójna dawka.
Ewuś , czy robactwo marznie w srogie zimy :?: :?: Niekoniecznie. Gdyby tak było , większość gatunków owadów pewnie by wyginęła. Przykładem bardzo widocznym są mrówki. w zależności od zimy mrowiska mają różną wysokość. Najbardziej rzucają się w oczy kopce dużych odmian. Stonka potrafi zakopać się na kilka metrów. Inne pewnie też. Jedynie te , które hibernują pod korą drzew, mogą być narażone. Ile jednak musi być na minusie , by wymarzły :?:
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

A mi chodzi o te paskudne ślimaki...może źle to określiłam robactwem,
bo powinnam zmorą...moją zmorą :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To już inna bajka, ta ''plaga'' marznie .Przed dwu laty 'na wiosnę 'łapacze ślimaków'' mieli bardzo mizerne wyniki. A tamta zima była bardzo mroźna. ;:224 ;:224
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Tadziu chętnie oddam cień , po przycińce trochę się rozjaśni, sporo krzaczorków oddałam pod opiekę Marzence-Sosence po operacji jak dobrze pójdzie dam znać :wit
pozdrawiam Ela
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Witaj Tadeuszu!
Przyszłam się przywitać ;:180 i zaprosić na kawkę. Widzę, że chyba połowa "forumek" do Ciebie zagląda, no to ja też.
Pilnuj chłopie tych liliowców, bo jak się w podróż ze szpadelkiem wybiorę, to :tan .
Masz je piękne i właśnie taki szpaler sobie wymarzyłam, przy wjeździe do mego domku. Od drogi będzie ok. 90 metrów, więc musi to być rozłożone w czasie. Jak będziesz otwierał wątek sprzedażowy, to poproszę o ofertę, bo zawsze się spóźniam.
Muszę jeszcze wcześniejsze wątki przeglądnąć.
Pozdrawiam Lidka
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Tadziu jak tam dzisiaj u Ciebie...u mnie brrr zimno...ja juz nie chce tej zimy ;:145 Qurcze..ja się nie nadaje do tego klimatu...i jeszcze ta perspektywa wyprowadzki na Roztocze.... ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Elu , przyjmuję z wielkim podziękowaniem ;:180 ;:180
Na pewno wszystko pójdzie dobrze , bądź dobrej myśli. ;:215
Lidziu witam w skromnych progach ;:180 dziękuję za zaproszenie, na pewno skorzystam :wink:
Więc przyjeżdżaj , we dwoje będzie raźniej kopać ;:7 ;:7 A będzie tego dużo ;:224 ;:224 Na 90 metrów x 3 to 270 sadzonek potrzebujesz . ;:oj ;:oj Najszybciej stare odmiany rozrastają się. Co nieco podrzucę, ile , jeszcze nie wiem. Tylko , że teraz Ty będziesz miała najdłuższy szpaler na forum. Działkę wkoło muszę obsadzić. ;:306 ;:306 Miłego spaceru po ogrodzie. :D
Pozdrówka :uszy
Doti , u mnie też zimnica ;:oj Mało że mróz i pada śnieg to jeszcze wieje . Zaspy rosną w oczach . Taka pogoda to nie jest moja ulubiona , nie ma jednak wyjścia , jeszcze kilkadziesiąt dni musimy ją znosić. ;:202 A później wiosna :tan :tan :tan
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu jak dla mnie to wiosna będzie już od 1 marca ;:138
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Szpaler z liliowców to był mój pierwszy projekt po 'wsiąknięciu' w forum. Ale aż tak długi - nie ;:224
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marzeniu , ja też tak chcę ;:215 Albo nawet trochę wcześniej ;:108 ;:108 ;:108
Aniu , jak się ma tyle miejsca można i tak długi stworzyć. Ja nie mam , więc potrójny zrobię ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”