ależ leje
poszedłem na ogród i ... sąsiad załamany - jabłonkę przewróciło ....
hej...hop, hej...hop - podnosiliśmy ją podpierając kołkami, gdy już była w pionie (jeszcze bardziej, niż wcześniej

) została podparta z każdej strony - na pewno będzie rosła, bo nie wszystkie korzenie przerwało - liście nie były zwiędnięte
u mnie tylko kwiatki poprzewracało - popodwiązywałem, popalikowałem - będzie dobrze
tylko jagody kamczackie w smaku wodniste

od tygodnia już są dojrzałe - dużo leży pod krzakiem (jeden jest wcześniejszy - mamy trzy gatunki) i u sąsiada wcześniejsza czereśnia ma już owoce, za to u nas truskawki już z zielonych robią się białe - byleby z tej wilgoci, krzaki nie były białe ... od pleśni
w oczekiwaniu na lepsze zdjęcia - fotka naszego zielnika ... w tym roku zioła będą rosły też w innym miejscu - w doniczkach - łatwiej utrzymać te jednoroczne ...

w rogu z lewej macierzanka, tymianek, mięta, melisa, z lewej szałwia, z tyłu pietruszka naciowa i schowane oregano
Krzyśku nawet nie wyobrażasz sobie jakie "skarby" można znaleźć na złomowisku - szkoda, że tak mało tam zaglądam (daleko) ale gdy potrzebuję jakieś elementy do majsterkowania (bo 1/10 ceny sklepowej) to zawsze buszuję i ... za każdym razem coś przywlekę
Bogusiu - dziękuję, mi się spodobała już ta kupka złomu - wiedziałem, że poskładam ...
a "coś" będzie

wcześniej nie chciałem zapeszyć - dzisiaj podejrzałem i ... jest! niech tylko padać przestanie zaraz "sfocę"