Zieleń w wiejskim ogrodzie
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie
Marysiu,masz dużo kamieni w ogrodzie,bardzo je lubię a róże Twoje to śliczne panny.Powojniki też ładnie kwitną,ja chyba nie umiem swoim dogodzić,bo takie mizeroty.Dużo nazbierałaś też skalniakowatych. 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu tak mówisz to może dosadzę lawendę do moich różyc
Iwonko moje różyczki też w większości tegoroczne, a nawet Chopina przesadzałam i na pewno w tym roku nie zakwitnie. I też czekam niecierpliwie na kwitnienie
Miłej wieczoru
Zuziu wróciłaś to dobrze brakowało mi Twoich prezentów
Przyznam Ci się że ja od wejścia na FO zaczęłam przykładać wagę do nazw. Zapisuję, robię znaczniki i podpisują to pomaga w ich uczeniu się. Wiesz że kiedyś byłam przeciwna skalniakom ale chyba sobie je obrzydziłam, bo przed każdym domem stała taka górka i za sprawą Jurka z górek zrobiłam kamienisko i nie przed domem a w ogrodzie, ku zdziwieniu sąsiadki
Dorotko to nasza E ! bo Ros jak napisałam że w ND zamierają mi pąki to od kilku dni nic nie odpowiedzieli, a to róża teraz w maju kupiona.
Irminko mnie firma odpowiedziała, że wygląda na to, że róża wybiła z dzikiej podkładki a część
szlachetna zamarła i to już z koniec róży, gdzie leży przyczyna ja nie wiem, ale hodowcy róż pewnie wiedzą
Dorotko masz pewnie późniejsze powojniki ja takie też mam - te kwitnące zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie. Muszę zapisać kiedy kwitną i kiedy i jak je przycinać.Warte są tego
Małgosiu poznam ją oczywiście, a ja zostawiłam jedną na nasiona i będzie kwitła to nasiona będą.
Zuziu dziękuję za miłe słowa. Nauczysz się postępować z powojnikami, ja też nie wszystko wiem i wiedziałam od razu ale z czasem; czytam, obserwuję, a rośliny podpowiadają nam co jest dla nich dobre
Jak będziesz miała ochotę na coś to pisz i jeżeli będzie roślinka do podziału to na pewno się podzielę

Iwonko moje różyczki też w większości tegoroczne, a nawet Chopina przesadzałam i na pewno w tym roku nie zakwitnie. I też czekam niecierpliwie na kwitnienie

Zuziu wróciłaś to dobrze brakowało mi Twoich prezentów

Dorotko to nasza E ! bo Ros jak napisałam że w ND zamierają mi pąki to od kilku dni nic nie odpowiedzieli, a to róża teraz w maju kupiona.
Irminko mnie firma odpowiedziała, że wygląda na to, że róża wybiła z dzikiej podkładki a część
szlachetna zamarła i to już z koniec róży, gdzie leży przyczyna ja nie wiem, ale hodowcy róż pewnie wiedzą

Dorotko masz pewnie późniejsze powojniki ja takie też mam - te kwitnące zaskoczyły mnie bardzo pozytywnie. Muszę zapisać kiedy kwitną i kiedy i jak je przycinać.Warte są tego

Małgosiu poznam ją oczywiście, a ja zostawiłam jedną na nasiona i będzie kwitła to nasiona będą.
Zuziu dziękuję za miłe słowa. Nauczysz się postępować z powojnikami, ja też nie wszystko wiem i wiedziałam od razu ale z czasem; czytam, obserwuję, a rośliny podpowiadają nam co jest dla nich dobre

Jak będziesz miała ochotę na coś to pisz i jeżeli będzie roślinka do podziału to na pewno się podzielę

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy to może być ona?Maska pisze:Małgosiu poznam ją oczywiście

- Maska
- Kontakt:
Małgosiu to chyba masz dwa rodzaje nasion, bo tamta była nie karbowana
ale ta też jest ode mnie
Tej nie rozmnażaj, bo zła nie jest ale kiepsko się trzyma po zerwaniu.

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
Marysiu,
u Ciebie tyle kwiatów w pełnym rozkwicie! Ja mam zaledwie mizerne pączki na jednej jak dotąd dalii i jedynej lilii.
Nie dość, że dziczysko dużo poniszczyło, to jeszcze to co mam to jakieś marne. Mój mini ogródek jest łysy jak półki w sklepie po wielkiej wyprzedaży. Niech mnie ktoś przytuli!
u Ciebie tyle kwiatów w pełnym rozkwicie! Ja mam zaledwie mizerne pączki na jednej jak dotąd dalii i jedynej lilii.

Nie dość, że dziczysko dużo poniszczyło, to jeszcze to co mam to jakieś marne. Mój mini ogródek jest łysy jak półki w sklepie po wielkiej wyprzedaży. Niech mnie ktoś przytuli!
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Marysiu...choć już późno , to jeszcze witam niedzielnie
Piękne te Twoje kwiatuchy...a róże powalają na kolana .
Miłego wieczoru!

Piękne te Twoje kwiatuchy...a róże powalają na kolana .

Miłego wieczoru!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Maska
- Kontakt:
Bogusiu dziękuję z miłe słowa i za wizytę w niedzielny wieczór
I dzisiaj tylko zdjęcia zrobiłam, więc zapraszam do mojego ogrodu!

Irminko czy tego orlika mam od Ciebie ? bo miałam w tym miejscu dwa od Ciebie i od Renatki a został ten i bardzo długo kwitnie jest wart polecenia!

Urzekła mnie ta różyczka okrywowa! Już wczoraj ją pokazałam pierwszy raz to Św. Tereska z Lisieux te maleńkie porcelanowe różyczki mnie urzekły

I jeszcze róże:

nn

Poszukuję kogoś z okolic Krakowa kto ma atkinidię rodzaju męskiego teraz kwitnącą , aby mi dał kwitnącą gałąź bo inaczej z moich krzewów znowu nic nie będzie!

Niestety dalej NN bo nazw przypisywano jej wiele

słuchajcie , czy piwonie się przepylają, bo w tym roku będę miała więcej białych i jasnych piwonii?

Niestety rozmnażanie przez wierzchołki pędów skończyło się niepowodzeniem

zakwitła pierwsza Hosta!

i jeszcze taki cudny bodziszek!

spodobał mi się

Ewuniu w czyż nie jest piękna?

coś na ząb

dzisiejsze niebo
i z łąki!

-- 16 cze 2013, o 22:17 --
Beatko ładniejsze od tych
bo będą Twoje 

I dzisiaj tylko zdjęcia zrobiłam, więc zapraszam do mojego ogrodu!

Irminko czy tego orlika mam od Ciebie ? bo miałam w tym miejscu dwa od Ciebie i od Renatki a został ten i bardzo długo kwitnie jest wart polecenia!

Urzekła mnie ta różyczka okrywowa! Już wczoraj ją pokazałam pierwszy raz to Św. Tereska z Lisieux te maleńkie porcelanowe różyczki mnie urzekły

I jeszcze róże:

nn

Poszukuję kogoś z okolic Krakowa kto ma atkinidię rodzaju męskiego teraz kwitnącą , aby mi dał kwitnącą gałąź bo inaczej z moich krzewów znowu nic nie będzie!

Niestety dalej NN bo nazw przypisywano jej wiele

słuchajcie , czy piwonie się przepylają, bo w tym roku będę miała więcej białych i jasnych piwonii?

Niestety rozmnażanie przez wierzchołki pędów skończyło się niepowodzeniem

zakwitła pierwsza Hosta!

i jeszcze taki cudny bodziszek!

spodobał mi się

Ewuniu w czyż nie jest piękna?

coś na ząb

dzisiejsze niebo
i z łąki!

-- 16 cze 2013, o 22:17 --
Beatko ładniejsze od tych

Marysiu, u Ciebie zatrzęsienie kwiatów! Cudowne widoki...
Ja wiem, że róże teraz absolutnie królują, ale mnie ujęły orliki w różowym, majtkowym kolorze... cudeńko!!!
W ogóle, piękne zdjęcia Ci wyszły!
Ja wiem, że róże teraz absolutnie królują, ale mnie ujęły orliki w różowym, majtkowym kolorze... cudeńko!!!
W ogóle, piękne zdjęcia Ci wyszły!
Maryś wiesz że
piwonie ,ale ta białawo-różowa rózyczka powala -no cudo
a fotki profeska 

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
Marysiu,złapałam się na tym, że oglądając Twoje dzisiejsze zdjęcia coraz mocniej wciągałam nosem powietrze podświadomie czekając na zapachy!
Wszystko piękne, orliki niesamowite, a to małe cudeńko mnie wręcz urzekło.

Powiedz proszę co to takiego i czy może rosnąć tylko na skalniaku?
Wszystko piękne, orliki niesamowite, a to małe cudeńko mnie wręcz urzekło.

Powiedz proszę co to takiego i czy może rosnąć tylko na skalniaku?
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysieńko Twoja aktinidia to 'Issai' i nie potrzebuje chopa bo jest chop i baba na jednym krzaku
Roślinka nn to czyściec wielkokwiatowy na 100 %
Różyczki cudowne a zwłaszcza ta porcelanowa bo już rozwinięta, ale jak pąki wszystkich uzyskają pełen rozkwit to dopiero będzie festiwal

Roślinka nn to czyściec wielkokwiatowy na 100 %

Różyczki cudowne a zwłaszcza ta porcelanowa bo już rozwinięta, ale jak pąki wszystkich uzyskają pełen rozkwit to dopiero będzie festiwal

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Maska
- Kontakt:
Agnieszko Twoja pochwała moich zdjęć to szczególny zaszczyt - Ty mistrzyni fotografii
Tak orlik mnie zachwycił, bo rok temu go dostałam po kwitnieniu i w tym jak zakwitł chyba parę tygodni temu to kwitnie i jest co raz piękniejszy. Czekam co Irminka powie
Iwonko nie dziwi mnie Twoja miłość do piwonii, bo są piękne i tak cudnie pachną!
Czy mówisz o Teresce? dla mnie jest tak cudna, że nie wiem czy kupię ich więcej, zobaczę jak jej będzie u mnie?
Beatko jest to rojnik kupiony w LM bez nazwy (rojniki mnie urzekły!) myślę, że nie tylko na skalniaku na dobrze zdrenowanej ziemi również!
-- 16 cze 2013, o 22:45 --
Marysiu niestety nie jest tak jak piszesz atkinidia od Stkl mam niby parę ale od pary lat kwitnie i ma jedynie żeńskie kwiaty i z owoców nici! kupiłam chłopa ale niedorostek jeszcze
A czyściec był do tej pory - w tym roku już ma kilka innych propozycji
łącznie z kocimiętką!
Aniu ja już coraz bardziej lubię pelargonie, a tej nie mogłam zostawić w sklepie, bo wiedziałam że Wy też nie przejdziecie obok niej obojętnie

Tak orlik mnie zachwycił, bo rok temu go dostałam po kwitnieniu i w tym jak zakwitł chyba parę tygodni temu to kwitnie i jest co raz piękniejszy. Czekam co Irminka powie

Iwonko nie dziwi mnie Twoja miłość do piwonii, bo są piękne i tak cudnie pachną!
Czy mówisz o Teresce? dla mnie jest tak cudna, że nie wiem czy kupię ich więcej, zobaczę jak jej będzie u mnie?
Beatko jest to rojnik kupiony w LM bez nazwy (rojniki mnie urzekły!) myślę, że nie tylko na skalniaku na dobrze zdrenowanej ziemi również!
-- 16 cze 2013, o 22:45 --
Marysiu niestety nie jest tak jak piszesz atkinidia od Stkl mam niby parę ale od pary lat kwitnie i ma jedynie żeńskie kwiaty i z owoców nici! kupiłam chłopa ale niedorostek jeszcze

A czyściec był do tej pory - w tym roku już ma kilka innych propozycji

Aniu ja już coraz bardziej lubię pelargonie, a tej nie mogłam zostawić w sklepie, bo wiedziałam że Wy też nie przejdziecie obok niej obojętnie