Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Alu, wszyscy Cię do książki namawiają, a ja mam kontrpropozycję - sektę neowieśniaków załóż :) Pieniądze lepsze niż z książki, jak odpowiednio wyznawców do uiszczania darowizn zmotywować, a już na tym jednym forum zebrałabyś silną grupę oddanych wielbicieli :wink: Żadne teoretyczne rozważania, czy ksiązki pisane przez eleganckie panie z długimi paznokciami o karmieniu kózek w zwiewnych koronkowych sukniach nie oddadzą tak prawdy życia na wsi, jak Twoje wpisy bez ściemy i koloryzowania :wink:

Piszczące jajka?? Ja tez chcę mieć kury, a małe kurczaczki zwłaszcza! :)
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Dziewczyny mają racje. Twoje opowieści są "niesamowite"..Fajny bestseller piszesz :wit
I jak kurczaczki? Wykluły się? Nie będę pewnie odosobniona w tej sprawie, jeśli powiem: czekamy na fotę piszczącego towarzystwa ;:3
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja podpytam o przepis na te placki :wink: A kurczaczki pokażesz?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
arty
500p
500p
Od: 6 kwie 2012, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam czytać ten wątek :) Ja też od jakiegoś czasu prowadzę eko życie :)
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27

Post »

Romaszka, podawałaś kiedyś przepis na konserwowe pomidory ;:3 Będąc jako dziecko na Ukrainie miałam okazję się nimi zajadać. Czy mogłabyś napisać z jakich odmian wychodzą najsmaczniejsze i nie ciapowate ;:3 Czy De Barao będą się nadawać?
Kasia
chudziak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2010, o 22:55

Post »

ganio4 pisze:Romaszka, podawałaś kiedyś przepis na konserwowe pomidory ;:3 Będąc jako dziecko na Ukrainie miałam okazję się nimi zajadać.
A czy to nie chodzi Ci o kiszone pomidory bo ja na Ukrainie właśnie jadłam kiszone .
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27

Post »

Kiszone, kiszone :) Pamiętam wszyscy mówili na nie kiszone 8-) Tylko jak się je robi? Bo ten przepis Romaszki był na occie. A na occie to konserwowymi można je nazwać :)
Kasia
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Alu a gdzie Tyś się nam zapodziała a ? Opowiadaj jak wszystko rośnie , a najlepiej pokaż ;:108 jak mają się młode kózki :?: a przede wszystkim jak Ty się czujesz ?
jondi
500p
500p
Od: 3 kwie 2014, o 21:47

Post »

Dziewczyna mam nadzieję, że plewi i plewi a nie patrzy znowu w sufit ! Ałło czekamy na Ciebie bo się martwimy!!!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A już myślałam że to Ala napisała do nas, pewnie masz pełne ręce roboty ale odezwij się ;:196
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Dziewuszki kochane, jestem, dobrze się czuję i właśnie, dla tego, że dobrze się czuję ... bo jak się okazało, można żyć bez ciągłego bólu ... włączył się mi motorek :D i tak na prawdę, nie mam kiedy po tyłku się podrapać :;230

Trochę nas zalało, zawiało i pogradowało :( , najbardziej szkoda melonów i arbuzów, pięknie zaczynały się rozkrzewiać. Posiałam jeszcze raz ale nie wiem, czy nie za późno.

Justynko przepis na placki jest baardzoo prosty. Mąka, szczypta soli, cukier, jajko, soda, zsiadłe mleko. Konsystencja trochę gęściejsze od ciasta naleśnikowego, jak zacznie rosnąć ( 10-15 min.) a czasami szybciej, smażymy na oleju. Można dodać pokrojone jabłka.

Kasiu ganiu ja akurat, kiszonych pomidorów nigdy nie robiłam ... ale uwieelbiaam je, mama robiła w wiadrach emaliowanych, pamiętam, że nie mogłyśmy z siostrą doczekać się aż się skiszą, wyjmowałyśmy z tego wiadra, takie jeszcze na pół słodkie a na pół kwaśne i wcinałyśmy :D
Myślę, że zasada odmiany pomidorów do kiszenia taka sama jak do konserwowania, czyli muszą być twardawe ( nie malinowe!!) i z grubszą skórką.

Mamy dwie kwoki - mamusi, jedna ma 12 dzieci :D a druga, ta którą posadziłam na odczepnego - 8. Kurczęta mają, chyba, ze dwa tygodni, wszędzie chodzą za kwoką, czasami bardzo daleko i właśnie dzisiaj, dopiero, odkryliśmy, że jedno kurcze jest niewidome :shock: wcale nie otworzyły mu się oczy! Nie wiem co robić, muszę zapytać się w wątku o zwierzętach. Ale najdziwniejsze jest to, że przy wejściu do kurnika, mamy takie jakby schodki i to dość strome i kręte, kurczęta muszą widzieć gdzie muszą najpierw wskoczyć, żeby na nie trafić ... jak to kurcze trafia tam i z powrotem, pojęcia nie mam, jutro muszę poobserwować.

Sezon serowarski otwarty!! Już sprzedana pierwsza partia serów, w środę wiozę następną ;:138

Czekam z niecierpliwością aż deszcze przestaną padać, bo ja mam nałóg ... pielenia :;230 Już aż skręca mnie, bo przez kilka dni nie pieliłam!!

Och... chciałam poczęstować Was plackiem śliwkowym i zostawić przy pięknym wschodzie słońca nad naszą wiochą ale, niestety, pod czas deszczów i burz mamy słaby internet, pisać mogę ale zdjęcia to już za duży wysiłek :D No to nic, pokarzę następnym razem :wit

Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Oooo poszło!! :D :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu miło czytać, że jesteś w dobrej formie. A jak jeszcze sezon serowarski rozpoczęty ....no i pielenie to już dla nas masz mało czasu. Gospodarz sobie i wpadaj czasem. Biorę kawałek placka (śliwki już masz ;:oj ) i posiedzę podziwiając wschód słońca, bo ja w tym czasie jeszcze śpię ;:306
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Ałła ;:196 cieszę się że wszystko już dobrze jest i serki już wyrabiasz ...ale pamiętaj o sobie i nie szalej...słonko przyjdzie to będzie lepiej ...dziękuję placek wyśmienity...a jak malutkie kózki... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Dziękuję, rzeczywiście bardzo prosty. To następnym razem poproszę zdjęcia kurczaczków ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11

Post »

;:215 Ciasto śliwkowe mniam, mniam... To dobrze że dobrze się czujesz a i deszcze już się kończą można pielić :uszy
Pozdrawiam Gosia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”