Różyczka i inne choroby ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe

Post »

Majka, chyba tam, gdzie Ty :D bo w naszych szkółkach zdaje się tylko tam jest :D I masz rację, że to poprawia humor :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ewa .... mają ładne odmiany, szczególnie Meillanda. ;:196
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:3
Dziewczyny, piszcie otwartym tekstem. Nie jest to chyba naruszenie zasad, jeżeli się np. napisze, że Chopina kupiłam w szkółce takiej, to, a takiej. :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Helenko, już się poprawiam... akurat otwarty tekstem było w innym wątku, a tu
tylko kontynuacja tematu :;230 :;230
Zamówiłam sobie różyczki w niemieckiej szkółce RosenPark Drager i tam właśnie jest Novalis ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie wczoraj dostałam maila, że paczka do mnie idzie ;:223 No to pytam, gdzie się podział rozsądek sprzedawcy :evil: W dodatku nie chodzi o pieniądze, bo opłacone z góry. A sporo zamówiłam ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

A u Ciebie Ewuś - jak zwykle o różyczkach - za rok również zacznę się interesować tematem ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śniły mi sie dzisiaj róże, naprawdę :D Jeśli niedługo zacznę mieć halucynacje na jawie, to wszystko przez to wstrętne białe ;:oj

Ewuniu - no tak...trzeba chociaż o tym pogadać, tak dla zdrowotności psychicznej :;230
Helenko - tak czy owak - miałaś rację :D
ewamaj66 pisze:Właśnie wczoraj dostałam maila, że paczka do mnie idzie ;:223 No to pytam, gdzie się podział rozsądek sprzedawcy :evil: W dodatku nie chodzi o pieniądze, bo opłacone z góry. A sporo zamówiłam ;:223
No więc okazuje się, że niestety nie wszyscy sprzedawcy maja rozsądek...do mnie też prawdopodobnie by przyszły, gdybym wczoraj nie zadzwoniła... :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

gajowa pisze:Śniły mi sie dzisiaj róże, naprawdę :D Jeśli niedługo zacznę mieć halucynacje na jawie, to wszystko przez to wstrętne białe ;:oj
mi się od paru tygodni śnią ogrody..co tydzień to większy...ostatnio taki przepiękny przypałacowy, na tyle realnie, że rano wstałam z obłędem w oczach zdeterminowana zrobić porządek w tym zakątku z rododendronami, co mi ogrodnik zepsuł :;230 Albo to brak wiosny, albo ukryta mania wielkości :) na pocieszenie dodam, ze w Finlandii mają tak co roku...gdzieś w połowie kwietnia moja przyjaciółka donosi, że chyba nadchodzi wiosna, bo grubość pokrywy śnieżnej spadła poniżej pół metra... ;:224
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witajcie :wit
A do mnie z Floribundy przysłali zapytanie czy przyszły tydzień ze względu na pogodę jest aktualny na dostawę.
Ciekawa jestem jacy sprzedawcy wysyłali w ciemno?

Ja już kończę sadzenie lili, których sporo sobie zapodałam w tym roku. Na szczęście pogoda mi w tym nie przeszkadza bo ja je trzymam w donicach. Jak się ociepli będzie jak znalazł do zadołowania :tan W zeszłym roku też mi wcześnie kwitły z tego powodu ;:215
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja we Floribundzie od razu przy zamówieniu zaznaczyłam, że poproszę o dostawę w kwietniu. Tak jest najprościej. W zeszłym roku też otrzymałam w kwietniu, ale jako jedna z ostatnich. Ja zresztą wcześniej i tak się nigdy nie wyrabiałam z przygotowaniem miejsca pod rośliny. Zaraz muszę iść do ewymaj zapytać, co to za sprzedawca tak się pośpieszył.
Ewcia, pozdrawiam i śnij dalej o różach, bo to piękne sny :D
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Ja dostałam maila,że ze względu na pogodę przesyłka przyjdzie dopiero w kwietniu.Zbudowana jestem myślącym sprzedawcą ;:215
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Odszczekuję wszelkie marudzenie-firma przekłada wysyłkę, porozumieliśmy się mailowo i umówiliśmy na kwiecień. Sama wyznaczyłam termin na 20 marca, ale kto w lutym mogł przypuszczać, że to będzie środek zimy? ;:223 W lutym płaciłam za rośliny i byłam pewna, że trafię w idealny czas na sadzenie :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Widzę, że wszędzie trwa gorączka i obawa przez przedwczesnymi dostawami... ja chyba nie mam takiego zagrożenia, wszystko poprzesuwałam... Przesyłka z roślinami teraz nie ma najmniejszego sensu! Co z nimi robić... ja nawet nie miałabym jak przechować; no coś by się wymyśliło, ale ze szkodą dla roślin.
Byleby do kwietnia, dziewczyny!
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj nie śniłam o różach; jeśli w ogóle o czyms śniłam, to o tym, że dzisiaj ostatni dzień wyrobniczego maratonu zawodowego i wreszcie do domu :D na razie wszuystko szło dobrze, ludzie jakieś przyjemne i trzymajcie kciuki, żeby do końca się nie skiepściło ;:oj
Pat, napisałas tak sugestywnie o ogrodzie przypałacowym, że przez chwilę się zastanawiałam, czy czegoś nie przeoczyłam na temat zatrudnienia przez Ciebie ogrodnika... :;230
Jolu, to dobrze wiedzieć, że Floribunda pod tym względem jest przyzwoita firmą. Widziesz - nie wpadłam na pomysł sadzenia lilii w donicach, a można było - ja poprosiłam o wysyłkę dopiero po świętach. Ale będzie na forum liliowo! :D
Wandziu, też pozdrawiam! Ja też wolę wcześniej przygotować porządnie miejsce pod róże, więc mam nadzieję, że przy tej dostawie przełożonej na kwiecień uda mi się to zrobić.
Mirka, brawa dla takich sprzedawców ;:63
Ewa, to miło słyszeć :) Ja też sama wyznaczyłam podobny termin...i jeszcze się zastanawiałam, czy nie za późno :D
Aga, tak - byle do kwietnia...a już na pewno do maja :) ...wtedy może już nareszcie na pewno będzie wiosna...o kwietniu tak różnie piszą w prognozach w tym roku... :roll:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W kwietniu ma być przyzwoita pogoda i już :evil: Nawet mnie nie strasz, że może być dalszy ciąg zimy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”