Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

Widać ogrom pracy włożony w urządzanie ogrodu.
Ale efekt końcowy ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu, że taka wścibska będę ;:112. Czy Twój dom, to jest projekt sielanka? Miałam zamówiony jak mieliśmy się budować i jakoś tak podobny mi się zdaje.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

melduję się szybciorem, bo zagoniona jestem, ale widzę moją ulubioną tematykę czyli porównania "przed-po", więc wrócę wieczorem ponapawać oczy :wink:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudna metamorfoza :lol: Napracowałaś się srogo ,ale warto było żeby teraz móc usiąść i podziwiać cudowny ogród ;:180
Okolica bajeczna uwielbiam wierzby ;:173
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ten przedogródek ma dla mnie jeszcze znaczenie, sentymentalne...
Większość roślinek w nim rosnących pochodzi z ogrodu mojej mamy... ona już ma swój nowy ogródek, anielski...
Miłość do grzebania w ziemi mam po mamie właśnie. Jak się wprowadziliśmy to natychmiast przewiozłam cały jej ogród do siebie, każdą roślinkę :D

Aniu, faktycznie wierzby w tych terenach są wszędzie, dosłownie przy każdej dróżce i dużej drodze, uwielbiam je. Cieszę się, ze Tobie też się podobają :D

Moniko, bardzo Ci dziękuję za pokrzepienie serca i taki ogrom komplementów :oops: ;:196 Lubię podziwiać efekty własnej i cudzej pracy w ogrodzie. Tylko ja nadal mam problem z cierpliwością :oops: Wlałabym już natychmiast widzieć efekty.

Aga, obiecuję, ze jak zrobię przyzwoite zdjęcia to będę wklejała. Cieszę się, że mnie tak mobilizujesz :oops:
Ogród to naprawdę ciężka orka jest, ale satysfakcja nie mniejsza. A tym pokazywaniem to sama siebie zaskoczyłam, ze posuwam sie dalej niż tylko na rośliny ;:173

mrinwestor, dziękuję i witam serdecznie w moim wątku :wit

Madziu, to wytwór murarzy ze wsi, którzy na wzór projektu 'Menuet' postawili ściany zewnętrzne wiele lat temu. Ówczesny właściciel zastanawiał się 8 lat co dalej, po czym zdecydował to sprzedać. Następny ktoś położył dach a później kupiłam to ja i całkowicie przearanżowałam zostawiając tylko ściany nośne. To jest projekt własny.
Gdybym ja robiła dach to na pewno miałabym zadaszony taras :wink: :

Pat, odmeldowuję i do napisania :lol:

Danuś, ciesze sie, że Ci się podoba w moich stronach. Mam nadzieję, że uda mi sie w tym roku zrealizować plan brzozowego zakątka, bo ten u Ciebie niezmiennie wzbudza mój zachwyt.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nie będę odkrywcza - metamorfoza ujmuje za serce i budzi podziw; Madziu, to Twoja ogromna zasługa, jak teraz wygląda ogród (ale i wnętrza domu!). Myślę, że masz ogromny dar do kompozycji, dobre oko i rękę... z każdym kolejnym sezonem Twój ogród będzie jeszcze piękniejszy, Ty szczęśliwsza, a my-oglądacze będziemy wpadać z opadniętymi szczękami... tak trzymaj :)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Madziu, i co ja mam napisać? Kołacze mi się tylko pogłowie pytanie: Czy ja dam radę i czy u mnie kiedyś będzie tak pięknie? Póki co mam tylko zdjęcia "przed", bo ja cały czas w tym "przed" tkwię i pomimo wysiłku już włożonego tego "po" nie widać. Szczerze Was dziewuszki podziwiam, że dajecie radę, szczególnie na tych piachach. Dla mnie każda przyczepa przywiezionej ziemi to fortuna, a Małż, fizyk z zawodu ale pracy fizycznej to wystrzega się jak diabeł święconej wody. ;:204 Muszę się chyba pogodzić z faktem, że mój ogródek nigdy nie będzie taki jak ja bym chciała.
Wybacz Madziu mi to marudzenie ale znowu coś w krzyżu mnie łupnęło dzisiaj i naszło potężne zwątpienie..... do tego ta pogoda za oknem. ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguniu, bardzo dziękuję za słowa uznania.
Jestem niesłychanie zmobilizowana do pracy dzięki temu, że czuje wsparcie i przychylność ;:196
Kompozycje wnętrzarskie uwielbiam a ogrodowych sie uczę, ale tworzenie zarówno jednych jak i drugich sprawia mi ogromną przyjemność.

Ewa, Ty sie nie krępuj nic a nic z tym "narzekaniem". Przecież to nie jest tak, ze Magda wstała pewnego poranka, postanowiła popracować i do wieczora zamieniła sama jedna plac budowy w pole kwiatów :wink:
Musiałam kochana przy każdej okazji oskubywać cudze ogrody z sadzonek ( najbardziej podziurawiłam w tej kwestii ogrody babcine 8-) ). Wysłuchiwać na każdym kroku od mojego M, że moje auto to nie koparka a piachu w niej więcej, że za dużo roślin kupuję, że za ciężkie rzeczy wożę, że za brudne itp. ( no dobra, tu miał rację, bo 4 podkłady kolejowe naraz przywiozłam ;:224 ) Nasłuchać sie od sąsiadów, jaki to bezsens jest, że ja się na tym piachu za ogród zabieram, w końcu oni się znają na rolnictwie i wiedzą, ze VI klasa to nie pod kwiatki. Biegałam po rowach z taczką, zwlekając do siebie cokolwiek zielonego, oby tylko piachu nie było. Fakt, że kilka przyczep ziemi kupiłam, ale rezygnowałam wtedy z zakupu roślin w danym czasie - takie coś za coś. Pod tym względem strasznie zazdroszczę tym, którzy nie musza płacić za czarnoziem, bo mają dobrej klasy glebę. No ale nie można mieć wszystkiego a my, kochana mamy takie cudowne, fantastyczne widoki dookoła, że żadna klasa ziemi tego nie zrekompensuje ;:196

Ech, wiele, naprawdę wiele niedogodności musiało zaistnieć, dopóki nie trafiłam zeszłej zimy na FO i zaczęłam czytać i czytać...
Hmmm, oczywiście droga przede mną długa, kosztowna i męcząca, ale patrząc na inne wątki wiem, że się da ;:215

Edit:
W mieście w bloku w życiu bym tak nie miała, o! :lol:
Taka pracowita ze mnie ogrodniczka była i jest ;:224

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Madzia fotka i avatar bomba ;:333
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć Madziu Rudziasku :wit, ciekawe komu wygodniej na tej sofce :?: ;:306
Miło Cię widzieć. Moja kocią właśnie się wydziela pod tarasem, lecę otworzyć. Milego :wit
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Madzia a Ty mogłaś z takim bagażem oddech złapać podczas wypoczynku :wink:

I jeszcze dla informacji piątek jest dniem bez samochodu :twisted: i nie zapomnij ;:177
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Lucy, jak to dobrze, ze wróciłaś do żywych :lol: Dzięki za komplement

Madziu, ja tez od kilku lat za oddźwiernego robię a jakoś tych drzwiczek na stałe w ścianie nie ma kiedy zrobić :roll:

Ilonka, ona tak zawsze jak tylko widzi, ze leżę :lol: To takie miłe jest, ze ktoś Cie tak kocha bezwzględnie, szczerze i w jej oczach widze ciągłe wyznanie tej miłości ;:167 Kicia to moja ko-córcia jest.
Piątek chyba faktycznie sobie tak zorganizuję, że ustanowię go dniem bez kierowania autem 8-)

A ja dzisiaj tylko przez okienko obserwowałam co natura prezentuje
Obrazek

tutaj na tej "linii widokowej" pomiedzy lasem a wierzbami, kiedyś będzie altana i wokół niej rabata trawiasta
Obrazek

a ten las mam nadzieję będzie zawsze, bo tego widoku niczym nie obsadzam
Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Madziu niesamowitych rzeczy dokonałaś! Mam nadzieję ,że w następnym sezonie (2014) chociaż w połowie będzie u mnie tak pięknie jak u Ciebie.
Zapracowane zdjęcie bomba! :;230
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Jeszcze nie zdążyłam dokładnie metamorfoz obejrzeć, więc nie będę w ciemno komentować, a przyszłam tylko pochwalić nowy awatarek! Świetny jest: apoteoza ogrodowego lenistwa :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Super Cię zobaczyć!
Takie ogrodowe lenistwo to jest to, a my sobie je ciągle na własną prośbę ograniczamy ;-) W tym sezonie zamierzam złapać balans! :)
Miłej niedzieli ;:196 Tu słońce i piękna zima...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”