Florą malowane
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane
Pięknie...zielono....jak nie w środku zimy!
Alu od razu poprawiam. Przedostatnie zdjęcie to wilczomlecz nie wawrzynek. Wawrzynka wonnego nie ma na zdjęciach. Wawrzynek ma też liście z białym obrzeżeniem , ale są nieco większe i inaczej ułożone. Alu dziękuje za pokazanie moich roślinek. Osobiście nie lubię takiego ogrodu. Udokumentowałam go jednak, bo pęd roślin do wiosny jest tego warty. Zapowiadają mrozy, trzeba będzie to towarzystwo lepiej okryć, bo okrycie ze śniegu może nie wystarczyć. Agnieszce, Krysi i Marysi dziękuję za miłe słowa, Mój ogródek w porównaniu z Waszymi to skromny "przedogródek " Ale miło.
Pozdrawiam Ela
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie ,zbyt się skupiłam na nazwie niż na zdjęciu,teraz widzę że wilczomlecz i to chyba Rainbow prawda ?kupiłam jesienią sadzonkę,ciekawe jak u mnie będzie rósł
Dorciu
nie znałam nazwy odmiany. Już sobie ją zapisałam. Doczytałam w literaturze, że wszystkie wilczomlecze lubią miejsca nasłonecznione. Mój kupiłam w zeszłym roku, rośnie przy krzewuszkach i latem może mieć za mało słońca. Będę obserwować, ewentualnie przesadzę.
Alu przepraszam, że panoszę się w Twoim wątku.
nie znałam nazwy odmiany. Już sobie ją zapisałam. Doczytałam w literaturze, że wszystkie wilczomlecze lubią miejsca nasłonecznione. Mój kupiłam w zeszłym roku, rośnie przy krzewuszkach i latem może mieć za mało słońca. Będę obserwować, ewentualnie przesadzę.
Alu przepraszam, że panoszę się w Twoim wątku.
Pozdrawiam Ela
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Bardzo lubię wszystkie wilczomlecze, tego też mam. Rośnie jednak słabo i ledwo przezimował. Już myślę o jakiś nowych odmianach... Miałam jeszcze z białymi paseczkami ale przepadł. Szukałam takiego całe lato ale oczywiście tylko w realu 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iza, gdy byłam w Hortulusie szukałam wilczomleczy biorąc pod uwagę twoje zainteresowanie.
Nie mieli nic specjalnego.
Zostaje Renk w maju i Lubań w kwietniu lub czerwcu. W szkółkach w moich okolicach nie widziałam
Nie mieli nic specjalnego.
Zostaje Renk w maju i Lubań w kwietniu lub czerwcu. W szkółkach w moich okolicach nie widziałam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Mamuś panosz się jak najczęściej to przecież nasz wspólny wątek. Florą malowane obrazy są nie tylko u mnie. Błąd poprawiłam.
Dziewczyny fajnie, że mnie tu odwiedzacie, ja na razie tak w biegu, ale w ferie nadrobię zaległości i odwiedzę Wasze wątki.
Ja też czekam na Renk jesienią były fajne żurawki, a mi ich ciągle nie dość.
Dziewczyny fajnie, że mnie tu odwiedzacie, ja na razie tak w biegu, ale w ferie nadrobię zaległości i odwiedzę Wasze wątki.
Ja też czekam na Renk jesienią były fajne żurawki, a mi ich ciągle nie dość.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ale ład na działce i ładnie wszystko okryte - aż miło się patrzy,
Wilczomlecz też mi się marzy - na ten moment mam jedynie mirtowaty,
widziałam je u Izy - są piękne. Mi się podoba odmiana, która rośnie na pomarańczowo, gdzieś mam zapisaną nazwę.
Ela - nie dziękuj - to prawda
Wilczomlecz też mi się marzy - na ten moment mam jedynie mirtowaty,
widziałam je u Izy - są piękne. Mi się podoba odmiana, która rośnie na pomarańczowo, gdzieś mam zapisaną nazwę.
Ela - nie dziękuj - to prawda

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Alka , każda z nas goni w piętkę. Byle do 17
.
A mirtowaty uśmierciłam
. Mam od Izy taki z przebarwiającymi się na bordowo listkami.
Kręcą mnie bardziej byliny kwitnące, ale żurawki podziwiam za ich różnorodność.
Szukam białej firletki i ostrogowca. Elu, gdybyś gdzieś spotkała. Masz nosa do rarytasików

A mirtowaty uśmierciłam

Kręcą mnie bardziej byliny kwitnące, ale żurawki podziwiam za ich różnorodność.
Szukam białej firletki i ostrogowca. Elu, gdybyś gdzieś spotkała. Masz nosa do rarytasików

Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Aguś CI się marzy....
Przecież w tym roku miałaś odpoczywać i nie nie sadzić, nie kupować, nie przesadzać
Elam Nie lubisz ogrodu w obecnej porze roku. Nie ma problemu, już jesteś na swojej działeczce w lipcowej aurze.
MAMY (elam) DZIAŁKA W LIPCU I CZERWCU

Justyna żurawki TEŻ kwitną -niektóre bardzo pięknie- no, a teraz już idę gonić w piętkę.
Przecież w tym roku miałaś odpoczywać i nie nie sadzić, nie kupować, nie przesadzać

Elam Nie lubisz ogrodu w obecnej porze roku. Nie ma problemu, już jesteś na swojej działeczce w lipcowej aurze.
MAMY (elam) DZIAŁKA W LIPCU I CZERWCU

Justyna żurawki TEŻ kwitną -niektóre bardzo pięknie- no, a teraz już idę gonić w piętkę.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alu
i dzięki za takie wspominkowe widoczki.
Pozdrawiam ogrodniczkę Elam
.
Żebym tylko nie zapomniała wysiać nasion cyklantery.

Pozdrawiam ogrodniczkę Elam

Żebym tylko nie zapomniała wysiać nasion cyklantery.

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Miło zobaczyć busz mamy Elam.Tyle roślin,nie dziwie sie,że tak waskie ścieżki wyszły.Ciekawie jak u mnie będą wyglądać
I gril super

I gril super

Witam ponownie.
Wilczomlecze to ciekawe i ładne rośliny. Będę się za nimi rozglądać na moim targowisku i oczywiście o Was pamiętać, gdy znajdę coś ciekawego. Justynko ostrogowca miałam, ale mi znikł po przesadzeniu, pewnie coś nie tak zrobiłam. W zeszłym roku widziałam go u mojej starszej córki, jej się uchwał. Jest więc szansa że go rozmnożymy, już sobie zanotowałam. Białej firletki nie widziałam, będę jej szukać, bo mnie zaciekawiła.
Wilczomlecze to ciekawe i ładne rośliny. Będę się za nimi rozglądać na moim targowisku i oczywiście o Was pamiętać, gdy znajdę coś ciekawego. Justynko ostrogowca miałam, ale mi znikł po przesadzeniu, pewnie coś nie tak zrobiłam. W zeszłym roku widziałam go u mojej starszej córki, jej się uchwał. Jest więc szansa że go rozmnożymy, już sobie zanotowałam. Białej firletki nie widziałam, będę jej szukać, bo mnie zaciekawiła.
Pozdrawiam Ela
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Aż w dołu ściska na te zielone widoczki...
Może w końcu w ferie jakieś spotkanie?
Może w końcu w ferie jakieś spotkanie?