Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Agniesiu Chopiny wspaniale Ci kwitną, moje nie powtórzyły kwitnienia w tym roku, może dlatego, że po zimie późno odbiły.
Ja we wtorek także cały ogród podlałam, a wczoraj już sucho było.
Tak nas jakoś deszcze omijają. :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko też mam Chopina od lat i uwielbiam tą różę, ale muszę ją w tym roku przesadzić i nie bardzo wiem kiedy to zrobić.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu to dla mnie jedna z najpiękniejszych róż :D Żałuję, ze nie mam miejsca, bo posadziłabym sobie jeszcze kilka krzaczków :D

Tajeczko faktycznie deszcze wędrują innymi drogami, u mnie nadal sucho, wczoraj było jeszcze pięknie ciepluteńko, dziś już bardzo się ochłodziło, ale deszczu nadal ani kropelki...

Marysiu myślę, że najlepiej zrobić to jesienią, zaraz wyśle Ci PW z dokładniejszymi informacjami :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hm, a u mnie padało cały dzień i całą noc. Z lilii które zaczynają kwitnąć chyba niewiele przez niego będzie ;:131

Podziwiam różyczki ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tak poczekam jeszcze miesiąc i przesadzę.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu u mnie po liliach już dawno ślady nie ma.....to znaczy jest w postaci sterczących zielonych badylków :lol: Aż zazdroszczę Ci ich widoku,mam nadzieję, że deszcz nie zaszkodzi im....
U mnie strasznie sucho, roślinki po prostu mdleją, jeśli nie zaczną się w końcu deszcze, to znów zimą będą ogromne straty...

Kolorowe rózności...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale zdjęcia wspomnieniowe lili i liliowców masz przepiękne.

Ja celowo sadziłam tak lilie późno choć nie wiem czy nie przedobrzyłam.

Teraz już nic innego u mnie nie kwitne ;:131 Dopiero się uczę terminów kwitnień i popełniam takie błędy że mam gołe tygodnie bez roślin. Nie, skłamałam, hortensje jeszcze się trzymają.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, ależ u Ciebie kolorowych różności pełno... ;:138
U mnie kwitną już tylko róże. Jednak przy takiej pogodzie jak teraz, to już pączki za szybko nie rozkwitną...jeśli w ogóle... :roll:
No ale z deszczu się mimo wszystko ciesze...teraz u nas nie pada i zaczyna się przejaśniać...może w końcu poszło do Ciebie...trzymam kciuki :tan
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu to obecna fotki :D kwitnie jedna jedna jedyna lilijka pojedynczym kwiatuszkiem, jakaś zapomniana cebulka później posadzona. A na liliowcach to jeszcze sporo kwiatuszków, takie pojedyncze na różnych krzaczkach :D
Pomalutku i u Ciebie cały sezon zapełni się kolorami, kolejne nowe roślinki będą wypełniały luki pomiędzy kwitnieniami :D
Ja na tę porę przejścia lata w jesień polecałabym słoneczniczki szorstkie, rudbekie, rozchodniki okazałe, marcinki, dzielżany, chryzantemki, wrzosy i floksy, bo jeśli mają usuwane przekwitnięte kwiatostany, to bardzo długo zdobią kwiatuszkami :D u mnie jeszcze nie mają nawet zamiaru kończyć :D Niezastąpione są hortensje, ale je już masz :D Ślicznie też jeszcze kwitną powojniki :D

Małgosiu mam nadzieję, ze ten deszczyk dojdzie i do mnie....
U mnie różyczki bardzo kiepskie w tym roku, właśnie kilka bid, które przez cały sezon zbierały się po zimie i odbudowywały krzaczki, dopiero teraz zaczęły zawiązywać pąki, ale wszystkie oberwałam, żeby nie wysilały się na kwitnienie, niech wzmocnią się jak najbardziej przed zimą...
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko a u mnie już pada na razie taki słaby, drobny deszczyk więc może dojdzie i do Ciebie
Zastanawiam się czy masz może jakiś sprawdzony sposób na sadzenie lili że tak ładnie u Ciebie rosną?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A u nas już trzeci dzień pada, choć deszcz już zanika...
A u Ciebie mimo suszy - zieloniutko i kolorowo ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Ładny Twój Chopin, moje w tym roku już widać, w przyszłym powinny być jeszcze ładniejsze. Według tego co się mówi trzy lata róży potrzeba aby pokazała co potrafi, Aga a jak inne nabytki różane z ubiegłego roku? te które nie wymarzły :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko wreszcie i u mnie zaczęło troszkę kropić....ale tylko kropić. Ciesze się i z tego, oby to było zwiastunem porządnegi deszczu :D

Aniu faktycznie po ogrodzie nie bardzo widać tą okropną suszę....ale leję wodę i leję :roll: Oby w końcu rozpadało się porządnie....

Ulu Augusta od Ciebie pięknie przezimowała i jest ślicznym gęściutkim krzaczkiem :D Kwitła ładnie, ale nie dane mi było nacieszyć się jej kwiatami, bo przez te straszne upały kwiaty dosłownie smażyły się na brązowo....mam nadzieje, ze za rok będzie lepiej. Z zakupionych w poprzednim roku ładnie prezentuje się też Chippendale i William Morris, a Falstaf i Graham Thomas straszne marnoty, ledwie odbiły po jednym badylku, ale jakoś dają radę. Mam nadzieję, że przetrwają kolejną zimę bez przeszkód. Na razie obrywam każdy pojawiający się pąk, żeby nie wysilały się na kwitnienie, tylko niech się wzmacniają....
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ło , Matuniu ;:oj ...jak u Ciebie jeszcze kolorowo :shock: ;:138 , aż miło popatrzeć ;:108 .
Aguniu...a co to za kwiatki na wysokich łodyżkach w kolorze czerwieni , czyżby lobelia x speciosa ? , a może jakiś ponstemon ?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

u mnie popadało 1,5 dnia, ale że było przy tym bardzo zimno, to już miałam serdecznie dość tego padania. Jednak dla roślin ten deszcz to zbawienie, bo podobnie jak u Ciebie mdlały biedactwa

masz jeszcze bardzo kolorowo. U mnie słoneczniczki szaleją, muszę ich jeszcze dosadzić. mam darmowe źródło na polu, więc czemu nie skorzystać
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”