Marzenko rób, rób.... degustacja to sama przyjemność
Teresko ciesze się bardzo, że rolada przypadła Twojej rodzince do gustu i dziękuję , że o niej przypomniałaś

Dawno nie robiłam. Staram sie nie kupować wędlin, tylko robić sama przeróżne.... więc teraz będzie kolej na roladkę
Asiu bardzo się cieszę, ze crumble Wam smakuje

To zdrowy i pyszny deser i tak szybko się go robi

Ciepłe najlepsze
Aniu witaj, miło mi bardzo, ze zajrzałaś
Grażynko bardzo się ciesze, ze zupka przypadła wam do gustu
Byłam u Ciebie i cały talerz wyczyściłam do dna
Reniu taki zestaw z lodami to po prostu bajka

Ja bardzo lubię też z łyżką jogurtu greckiego
Miło mi bardzo, że Wam smakowało
Kruszonka powinna być taka chrupiąca, nie za miękka, ale jeśli wolicie bardziej miękką to trzeba troszkę zmienić proporcje, moze dać mniej cukru.... Kiedyś spróbuj zamiast z orzechami zrobić z wiórkami kokosowymi...... też jest pyszna
Z owocami z puszki nie robiłam.... tylko z naszymi rodzimymi.... świeżymi i mrożonymi.... ale myślę, ze taka z egzotycznymi też na pewno będzie pyszna....
Asiu dla mnie właśnie zaletą kruszonki jest ta kruchość i chrupkość( ja nawet więcej daję orzechów, lub wiórek, żeby była jeszcze bardziej chrupiąca, ale to wszystko rzecz gustu

).... świetnie się to komponuje z miękkimi, delikatnymi owocami.... ale jeśli wolicie miękką kruszonkę, to trzeba troszkę zmienić proporcje , mylę, że spróbować dać mniej cukru....
Asiu pisząc o bułce chyba miałaś na myśli mąkę ziemniaczaną??? W oryginalnym przepisie wydaje mi się, ze jej nawet nie ma., ale ja nie lubię tego nadmiaru soku, który powstaje przy pieczeniu owoców.... jak dla mnie masa robi sie taka zbyt brejowata....
Mąka świetnie wiąże nadmiar soku i scala ze sobą owoce.... a kisielu nie widać.... jest tylko w miarę stabilna. związana masa owocowa
Eluniu są różne przepisy na kruszonki, więc warto wypróbować różne i wybrać ten, który smakuje najbardziej

Ja kruszonki lubię chrupiące i kruche, które są przeciwwagą dla miękkich owoców, czy delikatnego ciasta..... lubię takie kontrastowe połączenia, wtedy dla mnie ciasto jest bardziej ciekawe

Ale wiadomo, każdy ma inny smak i powinien szukać swoich smaków