Izo,colycanthus venus masz duzo ciekawych roślin z wielką przyjemnością zaglądam to twojego wątku,to odmiana kielichowca masz długo i czy zimował jest to krzyżówka i odmiana od niedawna.Jesień juz coraz bardziej czujemy ,zimno ogród coraz bardziej ponury.
Kirengeshoma palmata- piękny krzaczek.Moja ma mało kwiatów i nie wiem dlaczego.Rośnie w cieniu,dostaje wiosną smakołyki,ma w miarę wilgotne stanowisko
a grymasi.Może zdecydować się na przeprowadzkę ?.
Izo ,dziękuje za odpowiedz fakt ze na naszym rynku nie do kupienia krzew o duzych rozmiarach i do cieplejszych regionów. Pewnie przez kilka zim musisz go okryć oby się zaklimatyzował ,kwiaty bardzo ładne widziałam go na pomorzu ,u mnie zimy bardziej mrozne.NIECH ZDROWO ROŚNIE.Moje dysosmy juz żółkną ,a twoja piękne litki,do Berlina dalekadroga odemnie hosty
Izuniu ,czy kwitła juz Ci dysosma i długo ją masz moja w tym roku nie zakwitła i słabo przyrosła,a spotty dotty pięknie się rozrosło .Jestem ciekawa czy w przyszłym roku zakwitną ,z wielką przyjemnością zerkam na piwonie ,wszystkie są urocze.
Izo - zbliza się jesień , z przyjemnością obejrzałoby się Twoje piękne piwonie,które na pewno nie wszystkie pokazałaś kwitnące w tym roku , a masz je takie piękne
Znowu piwonie Na razie nic nowego nie zamawiałam, może zimą się rozejrzę. Trochę zmartwiło mnie to, że dwie z moich nowych przepadły Mam jeszcze nadzieję, że wiosną się pokażą, ale jestem niespokojna. Podobnie dwie przylaszczki Straciły liście, a nie powinny, więc pewnie ich nie zobaczę.