Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemnicze zakątki u Joli i Adama cz.2

Post »

kiełbaski swoje też robimy i szyneczki, mamy zrobioną wędzarnię ze starej beczki. Fotogeniczna to ona nie jest i nie pokazuję jej. Nie mogę póki co namówić M na wymurowanie takiej ładnej.
Masz rację, że swoje wyroby są najlepsze, a sklepowej szynki to już dawno nie jadłam, one wszystkie mają jednakowy smak tylko ceny różne.
Przetwory swoje robię, ale jakby mniej niż wcześniej. Synek nie bardzo lubi takie zajęcia, choć rok temu dzielnie pomagał ładować ogórki do słoi, a było tego 50kg. Kupuje od sąsiadki lub dostaję, bo sama jeszcze nie dorobiłam się warzywnika z prawdziwego zdarzenia-muszę najpierw ziemi nawieźć, bo w piasku marnie wszystko rośnie :(
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nasza wędzarnia to też stara beczka... ale w niczym to nie przeszkadza. Mięsko i wyroby są super uwędzone , pachnące i smaczne ;:108 Wszyscy się nimi zajadają... Wędzarnia murowana z prawdziwego zdarzenia jest wciąż w planach, marzy nam się do tego jeszcze kamienna piwniczka w skarpie... ale wszystko w swoim czasie...
Mój warzywniak ograniczyłam do minimum ale jest tam wszystko to czego potrzebujemy i plony zawsze całkiem obfite...

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o piwniczce też marzę, w ogrodzie u mamy mojego M jest. No, ale nie wykopię jej i nie przewiozę na przyczepce od auta :( . Mam już miejsce u siebie upatrzone. Póki co M ćwiczy murowanie na grilu (ścinka mu lekko od pionu uciekła), i jak się wyćwiczy, to zrobię wielki dół na podwórku i będzie musiał wymurować mi piwniczkę :tan , tylko jeszcze nie wiem kiedy ;:224

Swoją wędzarnię- beczkę chcę piwoniami zakryć, bo tam dużo słoneczka i niedaleko altany. A widziałaś już budowę domku mojego synka?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenki4 właśnie od Ciebie wróciłam i widzę, że wspólne budowanie szybko doprowadzi Was do celu. Domek dla synka super i własna hodowla ;:215
My mamy w planie dużą piwniczkę taką wbudowaną w skarpę... z półkami na przetwory, wędzonki i... własne winko...
Myślę o czymś takim jak to zdjęcie znalezione w necie:

Obrazek

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ładna ta piwniczka ;:108 , a jak wyposażona ;:215 . Ja nie mam skarpy, więc muszę dół zrobić w ziemi, wymurować ściany, obsypać piachem. DO piwniczki po schodkach w dół. W sumie sąsiadka moja taką ma i trochę jej zazdroszczę, bo i słoiki jest gdzie przechowywać, wspomniane winko, no i np.dalie można by i inne ceebulowe a także własne zapasy i plony z warzywniaczka. Może kiedyś doczekamy się takich swoich wymarzonych piwniczek.
Jeszcze raz wspomnę o zapasach tej piwniczki ze zdjęcia, ślinka mi cieknie jak nie wiem
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenki4... i mnie takie smakołyki we własnej piwniczce się marzą...

A to dzisiejsze fotki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale klimatycznie u Ciebie ;:108 Zielen u Ciebie jest nieziemska, moze to przez polaczenie z kamieniami ale zawsze mi sie wydaje, ze jest bardziej zielona niz gdzie indziej :wink:
Jolu Anabelle rosnal u Ciebie w sloncu?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Fantastyczny klimat Jolu, nie moge sie napatrzeć ;:173 Błękit tych kwiatow swietnie kontrastuje z domem w kolorze toskańskiej terakoty.. ;:170 a taka piwniczka w skarpie..z kolekcją włoskiego wina..wow, rozmarzyłam się ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,co to jest z rtakimi duzymi liśćmi niebieskie kwiaty na dwóch fotkach?
Jolu,pedzisz ostatnio ze swoim wątkiem,że nie nadążam i o mały włos ominełaby mnie twoja sesja zdjęciowa.Ogród piekny,ale nic dziwnego,bo właścicielka klaska jak ta lala.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule foty robione dzisiaj tuż po kolejnej ulewie... wtedy wszystko zieloniutkie ... dzisiaj u nas co dwie godziny leje, grzmi , wali piorunami..., a później pali słoneczko... i tak w kółko...
Pytasz Jula czy anabelka rośnie w pełnym słońcu... oj tak...prawie cały dzień... u mnie mało jest cienia i raczej jeszcze na wszystko pali planeta.

robaczek_Poznan ;:196 Dziękuję komplementy z ust właścicielki pięknego i klimatycznego ogrodu Kasiu to dla mnie miodzik na serducho ;:196 A piwniczka pełna smakołyków i dobrego winka...o ... o takiej właśnie marzę... ;:170

malgocha1960 Gosiu to roślina wodna w samym centrum średniego oczka... właśnie tutaj kłania się SKS... :oops: bo zapomniałam jak się zwie...I za komplementy bardzo dziękuję... ;:196 to miłe.

Pozdrawiam. Zmykam do pracy :wit
Awatar użytkownika
momotkab
200p
200p
Od: 22 mar 2012, o 12:02

Post »

Jolu dlugo mnie nie bylo- awaria laptopa , miło cie zobaczyc na zdjeciach. Fajne to twoje stadko kurek i widoczki podczas burzy tez sa super ;:138
BASIA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

Jolu.Twój ogród jak dla mnie to Ogród Botaniczny...RE WE LA CJA! Tylko patrzec i wzdychac:)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jolus nadrabiam zaległości ;:108
Piekna kobieta w raju ;:173 A to M ma szczęście ;:167 Miło Ci e zobaczyc na tle Twojego urokliwego ogrodu ;:168
Deszczu tak ulewnego nie zazdroszczę ...choć fotki sa cudne ,dobrze ze nic nie ucierpiało ;:108
Widoczki jak zawsze zachwycające a pontederia powaliła mnie na kolana ;:180 Moja jakoś niesmiało wychodzi z mikro bagienka ;:131
Cudnie!!
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit miłych gości :wit

momotkab Basiu miło Ciebie ponownie gościć...Zapraszam ponownie...ale gdzie Twój wątek??? Też z chęcią bym odwiedziła Twój zakątek...Toż to po sąsiedzku przecież... całkiem bliziutko... ;:108

jacekopole71 Jacku dziękuję za przemiłe odwiedziny. To bardzo miłe uczucie być tak wychwalanym... , a ile energii do dalszego działania po przeczytaniu takiego posta...

mm-complex Dana, już pisałam , że czytając i oglądając Wasze relacje ze spotkań w realu czułam się tak jak bym znała Was osobiście... i stwierdziłam , że przecież i Wy musicie mnie poznać ;:108
Ale z tą moją pamięcią do nazw to wstyd :oops: Czytam "pontederia" i zastanawiam się o czym piszesz :;230 ... oczywiście ja znałam ją jako rozpław sercowaty... u mnie rozrósł się pięknie, jest ogromny i zastanawiam się właśnie czy damy radę go podzielić... przecież rośnie w mule i pewnie jest mocno ukorzeniony ...

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, właśnie miałam pytać o ten niebieski kwiat, a już wiem. U mnie nie ma szans, ale nacieszyć oko zawsze można.
Oczywiście zaznaczę, że wszystko pięknie Ci rośnie, no, ale jak masz zieloną rękę, to już nic na to nie możesz poradzić i jesteś skazana :wink: na piękny ogród.
pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”