Doniczkowce u Szarotki
-
- 200p
- Od: 8 sty 2011, o 17:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowce u Szarotki
No i masz rację bo w moich stronach w ogóle nie ma gęsi a jak są to rzadko i tylko białe a twoje cudne. 

-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dołączyło do stadka kolejnych 10 szt.Rozalka_74 pisze:No i masz rację bo w moich stronach w ogóle nie ma gęsi a jak są to rzadko i tylko białe a twoje cudne.

Ganesh pisze:piękny ligustr
Mnie też się podoba, póżniej ma piękne grona owoców.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Konie mi się podobają, ale moja mama tak mnie przed nimi ostrzegała, ze kopią i gryzą, ze nie mam odwagi się do nich zbliżać. Ją chyba nastraszyła moja babcia. Ja swoich dzieci nie straszę, zwłaszcza, że kontakt mają i tak sporadyczny.
Mi się na widok tych kwiatków przypomniał śniedek, ale pewnie to pudło.

Mi się na widok tych kwiatków przypomniał śniedek, ale pewnie to pudło.

-
- 1000p
Jagoda zagadka rozwiązana kilka postów wcześniej. Na pierwszym żylistek, na drugim kwiatki ligustra.
Moje konie to raczej spokojne są, ale to nie zmienia faktu, że trzeba zachować respekt, bo to jednak olbrzymy są i wystarczy, że Ci niechcący na nogę nadepnie to paznokieć złazi jak nic
5 lat temu przeżyłam nieprzyjemną (dla mnie) przygodę i powiem Ci, że naprawdę bolało.
Moje konie to raczej spokojne są, ale to nie zmienia faktu, że trzeba zachować respekt, bo to jednak olbrzymy są i wystarczy, że Ci niechcący na nogę nadepnie to paznokieć złazi jak nic

5 lat temu przeżyłam nieprzyjemną (dla mnie) przygodę i powiem Ci, że naprawdę bolało.

Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
- AloesIk
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Kontakt:
Ale masz piękne zwierzaki , te koniki są super . Parzydło bardzo duże i też mi się podoba , Ja niestety nie mam go w swoim ogrodzie .
-
- 1000p
Aloesiku to poważny błąd, który jednak da się naprawić
Teraz pochwalę się prezentem od mojego M. Jeszcze "ciepły"
I aktualne zdjęcie skrętnika:

Teraz pochwalę się prezentem od mojego M. Jeszcze "ciepły"

I aktualne zdjęcie skrętnika:

Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Piękna magnolia, sąsiadka ma podobną, a skrętnik
cudo.
Jak mieszkałam na wsi, też był u nas kiedyś konik, jak zwoziliśmy siano, to ja konikowi trawkę dawałam do pyska
Gąski, też były, tylko białe. Byłam małym niejadkiem, ale jajeczka gęsie mi smakowały i ich mięsko. Później, jako dorosła, już mężatka trafiłam do mamy na obiad, gdy była gęsina - mięsko, tak kiedyś pyszne rosło mi w buzi
Gwarantuję, że moje dzieci by tego nawet nie tknęły. Oj, gusta się zmieniają ale sentyment pozostał 

Jak mieszkałam na wsi, też był u nas kiedyś konik, jak zwoziliśmy siano, to ja konikowi trawkę dawałam do pyska

Gąski, też były, tylko białe. Byłam małym niejadkiem, ale jajeczka gęsie mi smakowały i ich mięsko. Później, jako dorosła, już mężatka trafiłam do mamy na obiad, gdy była gęsina - mięsko, tak kiedyś pyszne rosło mi w buzi

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, ja dojrzałam ligustra, a to drugie mi umknęło. Przyznam, ze te typowo ogrodowe rośliny to dla mnie jednak czarna magia nadal. A że na ogródek się nie zanosi, więc pewnie tak zostanie. Jutro jedziemy z moimi rodzicami na piknik do lasu w pobliżu stadniny. To w sumie jedyny nasz kontakt z końmi i to przez płot, ale teraz to już chyba do tego płotu będę się bała podchodzić.
Skrętnik jest niesamowity, ale co się dziwić, skoro na moim małym od ciebie jest już 9 kwiatów
, a 10 w drodze. 

Skrętnik jest niesamowity, ale co się dziwić, skoro na moim małym od ciebie jest już 9 kwiatów

-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Ale obficie ci skrentnik kwitnie 

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Dorotko ten skrętnik to mnie nieustannie zachwyca! Rewelacja!!
-
- 1000p
- Od: 26 sty 2012, o 17:54
śliczna magnolia i taka gęsta,piękny okaz, a na widok tego twojego skrętnika niezmiennie mnie skręca - z zachwytu

-
- 500p
- Od: 10 mar 2011, o 16:51
Piękna magnolia, a to czasem nie z tych co powtarza kwitnienie?
Cudowne zwierzaki
, szczególnie konie, a one są podkute? bo teraz kowali nie ma 
Cudowne zwierzaki

- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
tym skrętnikiem to mnie dobiłaś - dlaczego twój jest taki gęsty?moje ledwo widac 

-
- 1000p
Iza nie miałam takiego zamiaru, a jeśli chodzi o wzrost to może to zależy od odmiany?izabela skula pisze:tym skrętnikiem to mnie dobiłaś - dlaczego twój jest taki gęsty?moje ledwo widac
Misiaczko nie wiem czy ta magnolia powtarza kwitnienie, bo na etykiecie to nawet nazwy odmiany nie ma. Konie nie są podkute, bo nie chodzą szosą i podkowy im niepotrzebne, ale dwa razy w roku mają robione kopyta przez fachowca chociaż "niekowala".Misiaczka pisze:Piękna magnolia, a to czasem nie z tych co powtarza kwitnienie?
Cudowne zwierzaki, szczególnie konie, a one są podkute? bo teraz kowali nie ma
Sylvi niech Cię nie skręca, bo zawsze możesz taki okaz wyhodować .sylvi pisze:śliczna magnolia i taka gęsta,piękny okaz, a na widok tego twojego skrętnika niezmiennie mnie skręca - z zachwytu![]()
![]()
NiuniaNiunia1981 pisze:Dorotko ten skrętnik to mnie nieustannie zachwyca! Rewelacja!!

Oksi dziękuję, cieszę się, że się podoba.oksi pisze:Ale obficie ci skrentnik kwitnie
Rapunzel nie musisz się bać, bo ten mój wypadek to raczej moje niedopatrzenie było.rapunzel pisze:Dorotko, ja dojrzałam ligustra, a to drugie mi umknęło. Przyznam, ze te typowo ogrodowe rośliny to dla mnie jednak czarna magia nadal. A że na ogródek się nie zanosi, więc pewnie tak zostanie. Jutro jedziemy z moimi rodzicami na piknik do lasu w pobliżu stadniny. To w sumie jedyny nasz kontakt z końmi i to przez płot, ale teraz to już chyba do tego płotu będę się bała podchodzić.
Skrętnik jest niesamowity, ale co się dziwić, skoro na moim małym od ciebie jest już 9 kwiatów, a 10 w drodze.
Cieszę się z Twojego skrętnika.
Nolinko moi synowie to też nie przepadają za gęsiną, wolą kotlety i kurczaka, ale jak odpowiednio przyrządzę, to nawet im smakujeNolinka pisze:Piękna magnolia, sąsiadka ma podobną, a skrętnik cudo.
Gąski, też były, tylko białe. Byłam małym niejadkiem, ale jajeczka gęsie mi smakowały i ich mięsko. Później, jako dorosła, już mężatka trafiłam do mamy na obiad, gdy była gęsina - mięsko, tak kiedyś pyszne rosło mi w buziGwarantuję, że moje dzieci by tego nawet nie tknęły. Oj, gusta się zmieniają ale sentyment pozostał

Goście się rozjechali to pochwalę się bukietami, którymi mnie obdarowano'

Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu