Moje kwitnące i zielone cz.II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwitnące i zielone cz.II

Post »

mmaryla pisze:Hej Karolinko , znalazłam tylko jedna fotkę pierwszej Kanny...miała najskromniejsze kwiaty ;:108

Obrazek
To najzwyklejsza indica. Marylko jak byś trafiła na odmianową to może byś tak łatwo nie odpuściła.
A wielkanocnik przepiękny.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolina, no właśnie miałaś identyczny jak mój czerwony obsypany pakami i co ;:202
heliofitka,zamów u kwiaciarki pomarańczowy kolor albo róż to się będziemy wymieniały sadzonkami :heja
Iwonko, i tak byłam dumna że mam na balkonie tak ogromniasty kwiat. W tym roku będa zamówione fuksje ,truskawki wiszące i cebulowe. Jak na mnie to zaszalałam. A jak zbierzesz nasionka z kann to pomyśl o mnie. ;:196

Będę Was Kochani teraz zanudzała fotkami co parę godzin z sesji zdjęciowych wielkanocnika. ;:108
Tak jak go przynioslam ze sklepu i postawilam, nie tykam doniczki nawet do zdjęcia aby mi nie opadły pąki ;:202 Nawet nie dałam im ładnych doniczek, byle tylko mi rozwinęly wszystkie paki. A po kwitnieniu dostana nowe i piekne, bo sobie zaslużyly ;:333

Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

pieknie zakwitl wielkanocnik:)
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Marylo, kwiatek przecudny, natomiast z tą zmianą doniczki, to sama nie wiem, bo podobno wielkanocniki nie cierpią przesadzania i na pewno nie należą do tych roślin, które się przesadza co roku na wiosnę. Ja bym im dała po prostu ładne osłonki, ale może niech się inni wypowiedzą. :roll:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Cudne wielkanocniki, gdzie je kupiłaś i za ile jak mogę spytać ?
Ja mam jednego, widzę, że ostatnio chyba się w końcu zaaklimatyzował, ale na razie nie puszcza pąków..
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Marylko, Twoje Wielkanocniki pięknie się prezentują ale najbardziej nie mogę się doczekać kwitnienia tego białego ;:oj
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagoda, tez tak myślałam, ale ich donice są spore więc i osłonki musza być dużo większe aby ma spód wsypać trochę karamzytu aby dobrze oddychały ;:128
Aniu,w kwiaciarni osiedlowej rośliny nie są tanie,płaciłam po 15 zł za szt. A mnie ciekawi jak dlugo masz swojego i czy łatwo go przezimować bez problemów. ;:224
Karolina, ten jasny to lekki krem z delikanym różem na koniuszkach, zobaczymy, na razie żaden się nie otwiera, bedzie ładny :heja
A tu proszę sobie oglądnijcie jakie sa kolory:
http://www.rhipsalidopsis.com/flash/index2.htm
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

No to czekam z niecierpliwością aż się rozwinie :) Chociaż z doświadczenia wiem, że to może trochę potrwać :?
Awatar użytkownika
elfik22
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 lis 2010, o 23:13

Post »

Piękne masz trzykrotki, ostatnio na nie choruję, mam dwie szczepki od mamy, ale to na razie maleństwa, na szczęście szybko rosną :)
Sesja zdjęciowa wielkanocników rewelacyjna, przepięknie kwitną, nie mogę się doczekać aż zakwitnie biały, na pewno będzie przepiękny ;:108
Pozdrawiam :) Ania
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

elfik22, witaj w moich progach.Ja tez mam je (trzykrotki) od niedawna.Trzymam kciuki za Twoje maleństwa aby szybko się rozrosły. Ciesze się że podobają się moi ulubieńcy i że odwiedziłaś nas ;:196
Awatar użytkownika
agucha432
500p
500p
Od: 3 lis 2011, o 10:10

Post »

Marylk ja moje wietrzę cały czas bo to przeciez kuchnia i chyba wcale im to nie przeszkadza :D
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Może być problem z nasionami, nie wszystkie odmiany je zawiązują.
W zeszłym roku zebrałam tylko 9szt. z Tropical Sunrise i to mnie uratowało bo niektóre mi nie przezimowały w tym ta odmiana co teraz planuję odbudować ją z nasion. Marylko przypilnuj Janusza nick drozd jeśli chodzi o nasiona, On ma olbrzymią kolekcję, moja na razie malutka a na dodatek nie wszystkie mi przezimowały. Na następną zimę będę mądrzejsza a może już nie będzie tak mrozić.
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Marylko - piękne wielkanocniki. Cena ogromna, ale ten widok ;:180
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Marylo, myślę, ze pomysł z większymi osłonkami i keramzytem jest bardzo dobry :uszy , zwłaszcza że wielkanocniki jak to epifity bardzo lubią wilgotne powietrze. Ja tak trzymam własnie echynantusa i może jak dobrze pójdzie ostatni kwiatek, który na nim jest się rozwinie.
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

Dołączam do pomysłu Jagody ja wstyd sie przyznać chyba przelałam swoje ;:14 bo mi szybko przekwitły,przesadziłam ję ałe miałam tyle szczęscia że się przyjeły,powypuszczały mnustwo lisci.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”