Ogródek Gosi cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 6

Post »

Gosiu czyli kolejny kawałek ogrodu posprzątany. Oj ile to trzeba się narobić żeby posprzątać taki duży ogród, a Tosia piszę że już ma prawie wszystko porobione bo ma mały ogródek w porównaniu z naszymi.
Przylaszczek nie mam ale może kiedyś kto wie i do mnie zawitają żeby witać wiosną. ;:3
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu jak ślicznie wysprzątane rabatki. ;:63
Ja tez buszowałam na działkach, nawet pazurki opaliłam ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Takie zdjecia przed i po sa zawsze fajne az czlek usmiecha sie pod nosem jak efekt pracy widac ... oczywiscie nie swojej tylko cudzej :wink:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Gosiu jeśli Ci się wysieją te różowe zawilce i będą zbyteczne to ja chętnie przyjmę.Podobają mi się bardzo. :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosia, obejrzałam metamorfozy po sprzątaniu, napracowałaś się ;:180
Piękne te zawilce..i mnie jeszcze nie widać, sadzone były jesienią... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Powiadomienia nie przychodziły, a tu tylu gości.

Maju, na pewno przylaszcza zawita u ciebie. Ja coraz bardziej porządam tych najwcześniejszych kwiatków.
Muszę się dowiedzieć, czy ją można normalnie podzielić, to może Ci przyslę?
Tosia ma adhd :;230

Marylko, dzisiaj to chyba każdy pracowała w ogrodzie. Takiej pogody nie można zmarnować.
No chyba, że ktoś pracuje. I tego bardzo współczuję.

Jula, u Ciebie takiej przemiany nie zobaczymy, bo tam zawsze porządek. Nie to co u mnie. Totalny bałagan. No, ale ja wolę pracowac w taką pogode jak teraz, niż marznąć jesienią.

Ala, one się nie rozsiewają tylko rozłażą i na 100% znajdzie się coś co za daleko powędrowało. Na pewno bedziesz je miała.

Kasiu, ja bardzo lubię takie sprzatanie. Z wielkiego nieładu wyłania się rabatka. Na wiele roślinek musimy jeszcze poczekac. Dopiero zaczynają budzić się do życia. Zawilce to bardzo żywotne rośliny. Na pewno się obudzą.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cały dzień na podwórku, pogoda cudowna :D Zaczyna się wyłaniać rabata pod róże, w poniedziałek będzie można sadzić te, które już przyszły. Nie zdążyłam nic sprzątnąć, zajęłam się modrzewiami, które przycięłam i opryskałam. Potem padłam :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

U Gosi szaleństwa pełną parą-moje tuje jeszcze nie są takie ładne jak Twoje ale już prawie... ;:224
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Gosiu u nas są problemy z żurawkami, bo mamy małe opady. U mnie w tym roku padło nawet sporo prymulek, a mama ma ogród w Białymstoku i jej wszystko przetrwało,bo miała śnieg. U nas było długo ciepło i wszystko rosło, a potem szok termiczny na dużych minusach. U mnie padły nawet bratki i niezapominajki. :shock:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Gosik ja tez nie lubie marznac i dlatego dosc wczesnie sezon ogrodkowy koncze. Pozbieram, poskladam, zagrabie, zetne ostatnie kwiaty i juz nic wiecej nie robie na rabatach ... nawet jak jeszcze w miare cieplo jest i mozna bylo by 2-3 tygodnie przetrzymac.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosiu u mnie wszystkie żurawki nadają się do obcięcia Część już została obstrzyżona
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Gosiu, pracowity weekend chyba przeżył każdy z nas - z przyjemnością a potem bólem mięśni ;-)
Nie mniej jednak można mieć satysfakcję z wykonanych porządków - u Ciebie aż lśni czystością! Ja ciągle coś przycinam, grabię, oczyszczam i końca nie widać... Dobrze, że jeszcze jutro wolne, bo mam kolejne zadania w planie :)
Dobrego tygodnia! (przychodzą róże ;-))
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu ale mnie optymistycznie Twoje zdjęcia nastroiły. Sama jeszcze nie zrobiłam porządków, ale mam zaplanowane wolne na wtorek... :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tym razem pełny wypoczynek-niedziela będzie dla nas :;230 Zaczęłam rabatę różaną i uzyskałam zezwolenie na kupno jeszcze kilku róż. Niech tylko pogoda wytrzyma, żeby przygotować rabatę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewa, o takiej godzinie przed kompem? :roll:
Ja już leżałam w łóżeczku z książką, bo kości bolały.
Ja na razie nie mam nic do sadzenia więc sprzatam.
Jeszcze kilka róż :shock:
Pozazdrościć. Żeby mój m. tak był łaskawy.
No, ale na razie bieda. Muszę poczekać na maj. Wtedy zacznę szaleć

Marzenko, moje rosły do takiej wysokości przez 4 lata z sadzonki 30 cm. Podsypuję im skoszoną trawę. Chyba to się im podoba

Aniu, no właśnie tak myslałam z ta suszą. Chyba trzeba je porządnie napoić przed zimą tak jak rh. Za mało deszczu, za mało śniegu. W tym roku ma być już totalna susza.

Jula, ja korzystam dokąd się da z ogrodu. Szkoda mi ścinać ostatnie kwiaty. Przypominają lato.
A potem nagle robi sie zimno i nie chce mi się wyjśc do ogrodu. Ale po tegorocznym sprzątaniu na pewno będe jesienią ścinała wszystko to co nie chcę żeby mi sie rozsypało. A czuję, że będę tego miała w tym roku

Monia, chyba zatem nasze rejony mało nawodnione. Nie mam kiedy wejść do Igi. Może dzisiaj się uda.
Może trzeba bardzo żyzną glebę im dawać. Nie mam pojęcia.

Agunia, bez przesady z tym porządkiem. Pokazuję tylko to co zrobiłam, a co mnie jeszcze czeka to na razie nie będę pokazywała. Dużo tego. Niby rabatek mam niedużo i trawnik pokrywa większość działki, ale jest co sprzątać.
Ja czekam na swoje byliny. Jakoś w tym roku róż zamówiłam mało. Najwięcej u Ewy. I jedną w R. Gro zamówień to cienioluby i trawy. Ale na razie cisza z wysyłkami.

Asia, porządek mam już na przednich rabatach i z boku. Został tył. Ja mam wolne w środę, wieć może jeszcze coś porobię do weekendu. Zresztą liczę na to,że dzień coraz dłuższy i uda mi się wczesniej wyjść z pracy.

No i dzisiaj był ciąg dalszy
Przed
Obrazek

Po
Obrazek

Przed
Obrazek

Po
Obrazek

Dzisiaj najwięcej czasu zajęło mi obrywanie liści z róż i powojników. Jak tego nie lubię :roll:
Obrazek

Obrazek

Po
Obrazek

I ostatnia dzisiaj mini rabatka. W zeszłym roku ją zmniejszałam, bo sosna tak się rozrosła, że nie było już przejścia. Muszę dosiać trawę, ale cały czas zwlekam, bo może uda się w końcu zrobić cały trawnik
Obrazek

Obrazek

No i najgorszą rzeczą jaką dzisiaj robiłam to czyszczenie sosny z żółtych igieł.
Straszna robota. Wszystko lezy już na ziemi. Nie miałam siły tego powygarniac spod drzew. Muszę uśmiechnąc się do m.

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”