300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

Ogórki rzeczywiście zabierają mnóstwo miejsca - ja mam za malutka działkę na takie rozkosze. Na szczęście sąsiad - dobry sąsiad, ma działkę trochę dalej - ma ogórki i juz nie wie co z nimi robić. Codziennie mam świeżą dostawę :lol:
A nasturcje są fajne. A te polskie kapary w smaku chociaż podobne do tych prawdziwych?
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masko nie wiem dlaczego kabaczek strajkuje - może rzeczywiście zaskoczy ;:131
Barabello prawda, że pergolka to fajny wynalazek ? A groszek pachnący to najcudniejsza roślinka pnąca, jaką mam do tej pory - pnące, pachnące cudo.
Debro nie mam pojęcia jak smakują prawdziwe kapary ;:oj Nasturcjowe też nie - robię je po raz pierwszy w życiu - nasturcji mam dużo a przepis znalazłam w necie :uszy
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Mariolka doszłam do wniosku Ty jesteś kolorowa to i Twój ogródek też jest kolorowy...
zawsze do gospodyni ulubieńcy się upodobniają... :)
.. groszku zazdraszczam... dziwaczki otwierają swoje kwiatki wieczorową porą albo w pochmurne dni...
..a za kapary to szóstaka ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mariolko a może za mało wody i usychają? Ja mam podobnie z cukiniami i dyniami dorastaja do pewnej wielkości i robia się żółte i d...a blada!
Ale niektóre jednak rosna dalej. W zeszłym roku wysiałam dwie torebko groszku pachnącego i nic nie wyszło, w tym roku wyszedł jeden wąsik i zakwitł jednym kwiatkiem i padł. Tak więc wiem, że mnie groszek pachnący nie lubi :cry:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Najpierw marudzisz, a potem pokazujesz piękności. To chyba prawda, że kobieta zmienną jest. :?
Różyczka przepiękna, ta pogoda sprawia, że zbyt szybko róże się rozwijają i przekwitają. Szkoda.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Ruda2011 pisze: nie mam pojęcia jak smakują prawdziwe kapary ;:oj Nasturcjowe też nie - robię je po raz pierwszy w życiu - nasturcji mam dużo a przepis znalazłam w necie :uszy
i ja tak miałem - a kapary(te nasturcjowe) jeszcze mam w słoiczkach,
zrobiłem je dlatego, że znalazłem przepis na rybę w sosie śmietanowym z kaparami i zielonym pieprzem .... dla mnie pychotka, smak inny od codziennych tradycyjnych potraw
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

:wit Mariolko.
Pięknie wyrósł Ci groszek. Mój zakwitł całym jednym kwiatkiem. :;230 Za to z nasturcjami mam to samo co Ty. Posiałam i to jakieś miniaturki, a wyrosło jakieś ogromniastei zaczęły się wspinać po róży pnącej. Ładne miniaturki. :twisted:
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu kolorowa ? ;:oj Na głowie na pewno. Jestem teraz czerwona. Dzięki ;:196 to jest miłe, bardzo miłe :D
Ewciu podlałam kabaki 40 l wody. Możliwe, że miały za sucho - zobaczymy.
Helenko dzięki za nazwanie mnie kobietą ;:333 . Czuję się mamą, żoną, pomocą domową i tak rzadko ... kobietą :lol:
Jędrek pociekła mi ślinka na myśl o rybce z kaparami. Mam dwa niewielkie słoiczki - dodam do rybki na święta :uszy
Beatko moje też są miniaturki :;230

U mnie dziś jest wielki dzień. Na działkę przyjechał wychodek. Z kuwetą i puszką Efektywnych Mikroorganizmów ( mają działać rozkładająco i neutralizująco ). Kuweta :;230 . Jak dla kotów. Dobrze, że gość żwirku nie przywiózł :;230
Obrazek

Toaleta stanie gdzieś tam - uporządkowałam ten kawałek - jestem już prawie zadowolona :wink:
Obrazek

Pomidorki zaczynają mi pomarańczowieć :tan
Obrazek

Tak wyglądają dziwaczki ;:131 ..... nie rzuciły mnie na kolana
Obrazek

A róże będą kwitły dalej
Gloria Dei ( to te zamknięte pąki).
Czerwona - NN - pokazałam kilka postów wstecz
Obrazek

oraz Sympathie
Obrazek

aha ! Hortusia zmienia kolor na różowo - szary
Obrazek

To wszystko dziś.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Mariola, ale się uśmiałam z tej kuwety. :;230 A dlaczego nie pokazałaś wejścia, tylko od razu wyjście? ;:224
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Skąd ja znam ten drewniany budyneczek :D Wygląda jakoś znajomo, czy się mylę :?:
Ja zamówiłam swój bez tego siedziska w środku i bez kuwety. Tylko domek, a w środku wstawiam taką turystyczną przenośną toaletę jak na jachtach.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

dziwaczki nie rzuciły Cię na kolana ...
a mi się podobają - może dlatego, że do późna siedzę na ogrodzie a nawet zostaję na noc?
One rozwijają kwiaty wieczorem i wtedy cudownie pachną ....
corocznie sadzę je przy werandzie - rozświetlone światłem żarówki pięknie wyglądają ... no i pachną :)
aha! nie zimują, wykopuję te "pietruszki" i trzymam zimą w piwnicy - mam jeszcze żółte i pomarańczowe.
Zawiązują ogromne ilości nasion (groszki) łatwe w rozmnażaniu i o dziwo .... nasiona leżące w gruncie nie przemarzają - wiosną pełno nowych kwiatów.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..domek super...to też dla ludzi :;230
...dziwaczki żeby ładnie wyglądały muszą być w dużej ilości..no i ogladać wieczorową porą... :D
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Domek rewelacja! Kuweta robi wrażenie. Niedyskretne pytanie. Na ile osób przewidziane to ustrojstwo? A serduszko jest? Bo tak od tyłu pokazujesz :roll:
Żarty, żartami, ale domek zgrabniutki. ;:333
Mariolu, widzę, że róże oplatają wokół Ciebie swoje macki :lol: Kwitną i kwitną i to jest to. Gdyby jeszcze nie były takie chorowite. :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzicie .... wybredna się robię ;:224 :;230
Jeszcze rok temu sadziłam wszystko, " co kot przywlókł z podwórza " a teraz ....... to mi się nie podoba a tamto za mało kwiatowe .....
Żartuję. Dziwaczki wyobrażałam sobie inaczej, inne kwiatki były na torebce z nasionami. Jeżeli mówicie, że potrafią się rozsiać ... trzeba będzie przywyknąć ;:333
Kibelek stoi twarzą do ściany za karę. Przyjechał za gruby i nie zmieścił mi się w furteczkę. Synek radośnie złapał diax i poucinał wszystko, co w tej furteczce wystawało do wewnątrz. Kibelek nie przeszedł i tak. Dobrze, że wpadliśmy na pomysł, żeby odczepić siatkę, zrobić przejście i tak wepchnąć domeczek, zamiast urżnąć zawiasy furtki :;230 ( bo tylko one się ostały )
Jutro domek zostanie ustawiony na miejscu docelowym - spokojnie i powoli. Takie chwile należy celebrować ;:215
Nie wiem, kto odważy się pierwszy zbeszcześcić ten śliczny przybytek. Chyba bardzo zdesperowany ;:113
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczny domeczek, też chciałam zapytać o serduszko. Dziwaczki u mnie też tak kwitną ja w jesieni wykopałam karpę (jak dalii) i przechowałam w piwnicy, ale jak się wysiewają to po co.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”