Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

Jadziu same innowacje ..obrzeża granitowe wyglądają bardzo ładnie,szlachetny materiał zawsze daje pożądany efekt :uszy
To dziadostwo na liściu wygląda mi na skoczka różanego ...ciepło jest to rozmnożyły się paskudy... :?
Piękne róże i jeszcze wiele pąków... oby przymrozki nas nie zaskoczyły :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Widzisz Jadziu? Emerytkom to dobrze... już tulipany posadziły :lol:
A moje jeszcze w lesie... znaczy się: w garażu :wink:
Na ścianę rzucasz winobluszcz? :roll:
Pięcioklapowy? A czy trójklapowy nie sprawdziłby się w tym miejscu lepiej?
I gdzie hortensja pnąca? Wiesz... ona też fajnie czepia się ściany :wink:

Obwódka granitowa elegancka... niestety... takie ładne kostki dziko nie rosną :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

GOSIU niestety kostki trzeba kupić szkoda ,ze dziko nie rosna :;230 . Jak bedziesz emerytką tez będziesz mieć wiecej czasu . Pięcioklapowy rośnie z przodu domu posadził go sąsiad a u mnie w ogródku wysiał się niemiłosiernie . Co miałam szukać, wiec go tylko przesadziłam . Trójklapowy jest posadzony przy grilu na jednej i drugiej ścianie . Hortensja posadzona w kąciku przy wodzie dostanie jeszcze podpórkę ,żeby mogła sie lepiej piąć w górę
NELKA nie strasz one chmarami latają jak tylko ruszysz krzewem obojętnie czy różanym czy innym . One sa wszędzie każdego roku o tej porze . Wczoraj pryskałam takim preparatem w aerozolu przeciw mszycom i innym fruwającym ,ale to nie działa . Nawet znowu mszyce pkazały sie na różach i to dość sporo
BAŚKO róż na razie nie przesadzam bo jeszcze kwitną ,wiec szkoda by było je marnować . Muszę wreszcie poskładać tę pergolę i obadać jak to będzie wyglądać ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Jadziu bo na skoczki nie ma bata... ;:14 U mnie też na pojedynczych pąkach pojawiły się mszyce ,ale ściągam je palcami...W tym roku już niczym nie pryskam ,zresztą nie mam czym...wszystko zużyte... :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

NELA no to iedobrze . Te moje mszyce też sciągam palcami szkoda ,zeby jeszcze zjadły te parę pąków . Dzisiaj jak pracowalam na końcu ogródka pod drzewami to w pewnym momencie myślałam ,że leci deszcz a to na pewno mszyce się tam zabawiały :;230 Nawet włosy mam trochę poklejone jakby polakierowane :;230
To dla Irenki DD Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-granitowe obrzeża wejściowe pierwsza klasa,zdolny z Ciebie brukarz,mistrz!Prace w warzywniku już na ten rok zakończone?Natkę mrozisz w porcjach jednorazowych w folii srebrnej czy poszatkowaną w słoiku z niewielką ilością wody?
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu główne wejście wykonane super, świetny pomysł wykończenia kostką granitową, jesteś niesamowita. ;:138 Niejeden facet ci nie dorówna. Wielkie dzięki ;:196 za cudną różę, rzeczywiście jest bardzo podobna do mojej.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu ale zmiany u ciebie, piękny chodnik mnie by sie też taki przydał. Kamienie znajdujace sie na moich ścieżkach to bym dała na obwódkę rabat, nawet myślałam o takiej formie ale nie wiem gdzie to kupić kiedyś widziałam w jakiejs gazetce wysyłkowej ale nie wiem jak się ta gazetka nazywała i chodnika nie będzie :;230.Nie mogę bardzo inwestować w mój ogród bo w razie awari CO to mój ogród idzie w wykop, pod moim całym ogrodem aż pod mój balkon biegnie nitka centralnego ogrzewania a pod moim mieszkaniem jest przyłącze. czasami jak pomyślę ze te rury maja ponad 35 lat to mnie ciary przechodzą.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WIECZOROWO MIŁYCH GOŚCI . Dzisiaj znowu był dzień syzyfowej pracy ,ale zarazem i zmian :;230 . Tak sie zarzekałam ,że środkowej różanki nie ruszę a jednak :;230 Fotek na razie nie robiłam, bo zasuwałam do wieczora ,ale gdy jeszcze rosną róże to i tak nie wiele będzie widać . Z głównej rabatki będzie usunięta Lustige, bo wyrosła na ponad 2 m i Nostalgia ,która idzie do Tosi . W te miejsca będa wsadzone byliny . Mam nadzieję ,ze wszystko zdąży sie ukorzenić do czasu mrozów . Kurcze ,ale sie rozpisałam :;230
HALINKO mam nadziję ,ze jak następnym razem zawitasz do Tosi to zajrzysz do mnie wreszcie . Kostki różnego rodzaju można kupić w składach budowlanych . Wolę lepiej nie myśleć co będzie a i Ty również na razie nie myśl co będzie gdy,,,,,,,Oby rury jak najdłuzej były sprawne ;:196
IRENKO ona również slicznie pachnie ,ale z Twoja nazwą tez już gdzieś sie spotkałam Może to2 inne a może takie same tylko nazwy inne
EWCIU ja pietruszkę tylko szatkuję i zamrazam w wiekszych woreczkach . Gdy już trafią do zamrażalki to ciągle nimi potrząsam ,żeby sie nie zbryliły i fajnie się potem wyciąga do zupy . Poszatkowanej nigdy nie dawałam do słoika i zamrażała
;:180 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit aha, ta Fresja!!!! :shock:
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jadziu. A czemu pozbywasz się Nostalgii. Ja ją dopiero co zamówiłam :D . Wiele róż w tym roku wyrosło bardzo wysoko - u mnie Pilgrim wyskoczył na 2,5 m, podobnie inne róże, ale to chyba efekt letnich opadów.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu ale odstawiłaś ogródek, normalnie Francja elegancja. Pogratulować takich zdolności i pomysłów. ;:63 ;:63 ;:63
Ten obrzydliwy gość w nieskończonej liczbie to chyba jednak skoczek różany, bo mączlikowi bardziej widać skrzydełka. Jak zwał tak zwał oba wredne typy właściwie nie do zwalczenia. :twisted:
Wciąż jeszcze ładnie u Ciebie, tyle kwiatków i kolorów. ;:138
A ten obiecany deszcz to pewnie znowu gdzie indziej padał. :(
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MAJKA gdybyś go teraz zobaczyła ;:224 Ty też swój ciagle przerabiasz tak już mamy :;230 Trzeba szykować nowe miejsca na róże :;230 Tez dzsiaj jak przesadzałam musiałam podlac obficie, bo na deszcze na razie nie ma co liczyc . Muszę te ziemie z przed ogródka zlikwidować bo już co niektórych ona drażni i w tym miejscu wysiać trawę ;:224 Mało róż już kwitnie ,ale zauważyłam dzisiaj pąki na Pilgrimie
KRYSIU jakoś mnie nie urzekła a mam 2 Prince wiec biało czerwonych starczy . One kwitną non -stop przez calutki sezon a Nostalgia ma przerwę . Mój Pilgrim aż taki wielki nie urósł ,ale fajnie się rozkrzaczył i znowu zabiera sie do kwitnienia . Niestety w maju był przesadzany i trochę mu się pomieszało w główce :;230
TOSIA znowu przerabiam tak jak Ty . Fresja jest naprawdę piękna tylko muszę tego Tom -Toma od niej przesadzić, bo nie da jej rosnąć wszystkie witaminy zgarnia dla siebie taki to samolub:;230
Trochę zaokiennej pieknej jesieni
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Mnie też Jadziu zachwyciło to wejście i jak elegancko z kostką granitową. Ciekawa jestem jaka ona droga jest.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jadziu-wczoraj myślałam o Twoim kącie do zagospodarowania i trochę zasłaniania,niedługo niespodzianka.Czy to różowe to ślazówka?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”