Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaSz
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 1 lip 2011, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Witaj Izo
jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu, róże historyczne już jakiś czas robią na mnie ogromne wrażenie, zwłaszcza, że są dużo mniej himeryczne na zmiany pogodowe niż nowoczesne odmiany. Zdradź proszę, swoje źródła zakupowe
pozdrawiam świątecznie Ania
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Panna dziewanna mi trochę ośmiornicę przypomina.
Pewno pięknie zakwitnie, tylko żeby do lata przetrwała, bo kto tam wie jakie niespodzianki pogodowe jeszcze nas czekają. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Widać pieknie w tym ogródku. U mnie niestety szaro i ponuro, leżą jakieś łachy śniegu, ogólnie.... nie jest pieknie :(
Panna dziewanna niezwykła :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Izo! :wit
świąteczny poranek i fakt, że domownicy jeszcze śpią pozwolił mi na buszowanie po ogrodach, w których jeszcze nie byłam i odwiedziny w Twoim wątku... przepadłam i zakochałam się po uszy w tym, co zobaczyłam... łany kwiecia, plejada kolorów, busz, który uwielbiam - to wszystko tworzy oszałamiający widok... gratuluję pięknego łączenia róż z bylinami... będą dla mnie inspiracją ;:196
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Uprzejmie donoszę, iż Panna Dziewanna nie bacząc na insynuacje, by nie rzec kalumnie stoi nadal niewzruszenie na straży ogrodu. Ot, gwardzista w spódnicy....

Aniu - witaj na forum, witaj w ogródku :wit Wzmacniasz swą obecnością Frakcję Lubelską - oj, mocna grupa! Jeśli uśmiechają się do Ciebie stare róże , to proponuję mocne wrażenia w ogrodzie Oliwki. Tam oglądniesz historyczne róże, ba! Krzaczyska-Różyska... na jakie ja ciągle jeszcze czekam... Źródła zakupowe - co wpadnie w ręce w sklepach wirtualnych i realnych, to wiadomo... Mam również róże od Sipa z Czech, Petrovica z Serbii i Sybirkosa z Litwy. Dołączałam do zamówień organizowanych przez forumowiczów :D A dzieją się się rzeczy czarowne... Zaglądnij do Gosi- Deirde i do Kamili-Pani Szlązkiewicz .

Dorotko- o... w to nie uwierzę, na pewno jest ładnie! Nie wyszłaś z domu... masz katar... straciłaś smak... nie masz apetytu.... marudzisz... :wink: Zupełnie jak i ja marudzę, choć wyszłam z domu, nie mam kataru, smak mi się wyostrzył i apetyt dopisuje.... zwłaszcza od kiedy nie palę :;230

Aguniu- dziękuję za odwiedziny i miłe słowa o ogródku :D Pobiegłam z rewizytą, a tam... tasiemiec!!! Nie prześledzę dokładnie całego wątku... robię sobie streszczenie... Widzę znajome brzeziny... i różane opętanie ... Cieszę się, że mnie zmobilizowałaś do tego, żebym zboczyła z utartych forumowych szlaków!

Tęsknię za bielą, która okryła by niedoskonałości tego co wkoło ... Więc na dobrą noc i dobry, po świąteczny dzień coś białego ogrodowego... Bo śniegu nie zdążyłam sfotografować- był i zniknął...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A mi się bardzo podoba ta róża NN, ona taka niepodobna do róży i jakiś taki niepokój wzbudza tym swoim nieuporządkowaniem...
A poza tym zauważam, że wśród zdjęć zimowego ogrodu na uwagę zasłużyło epimedium, prawda, że ładne i o tej porze roku?
No i cieszy bardzo ta wyraźnie rysująca się tęsknota za kulkami! :) I proszę, jak Pamelka ładnie zchęca! :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś- moją tęsknotę za bielą litościwie przemilczałaś... Jola jest kochana, że "przetrzepała" zdjęciowe archiwum w poszukiwaniu złotych kulek... Bo ja bym tak nimi sypnęła po rabatach... Tylko muszę wiedzieć którymi kulkami... a myśli rozbiegane...
A epidemia ładne... aż szkoda, że takie malutkie...

Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

IzkaTwoja tęsknota za bielą w postaci obrazków z ogrodu w tymże kolorze bardziej mi sie widzi niż śnieg...
Twoja dziewanna zachwyciła mnie swoja suknią i fryzurą...nie musisz myśleć o pięknie ogrodu zimą ,bo już taki masz ,ale jeżeli masz niedosyt to myśl dalej... :D Trawy ,miskanty to prawdziwe czarownice ogrodu...czarują przez tyle miesięcy... ;:108
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Właśnie, w ogrodzie nawet suche rośliny zdobią, czego nie można powiedzieć o parapetach...Wiem, bo się kilku takich dohodowałam i wcale nie zdobiły! :lol: Czas wracać na słuszną drogę, roślin ogrodowych! Ale, ale, Iza, co tam u Ciebie na parapetach, bo Ty i na tej niwie sukcesami się szczycisz!
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nelu- tęsknota za śniegiem mija... tak jak i święta minęły. Trawy zaczynają śmiecić w ogrodzie - jak na wiosnę... A ja ciągle coś tam sobie ogrodowego wymyślam .... i zapominam co wymyśliłam... Myślę, więc jestem... ale czasem myślę tak... niezobowiązująco :wink:

Martuś- zaraz, zaraz... wracać na słuszną drogę ogrodowych? A skrętniki? A hoje?
Pytasz co na parapetach?

tu nie uchowa się nic....Obrazek

Obrazektu zaś mało co się uchowa...

wabik.... wiosnę przywołuje Obrazek

Obrazek cimbidium

Tylko storczyki kwitną. Jutro mam wolne, więc coś za dnia sfotografuję.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

A ja tam jeszcze odczuwam lekką tęsknotę za białym, póki dni krótkie. Więc jakby co to kolejne białe z ogrodu możesz śmiało dawać. Parapety boskie :!:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parapety zakocone i zapsione wspaniale.
Potłamś zwierzaki w moim imieniu :)
Chyba kupię sobie coś kwitnącego, bo biała choinka nie zaspokaja mojej tesknoty za kolorem :wink:
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Proszę bardzo Aniu Zielona
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dorotko- to hoje... czy skrętniki :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O nie, nie. Najprędzej to jakis falek będzie. W możliwie jaskrawym kolorze, byleby pasowal do moich różowo-wrzosowych ścian :wink:
Na parapetach nic nie moge ustawić, bo za wąskie :(
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »