Rabatki Konstantego część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 4

Post »

Zyto-w kuchni na parapecie jodełka w donicy,wysokość donicy równa jak nie wyższa od drzewka,korzenie winny być całe i zaraz po kolędzie drzewko idzie do braciszków i potem do ich lasu.Mamy jak zwykle wielką jodłową gałąź w sypialni,w dużym pokoju pod sufitem była podłaźniczka czyli świerk czubkiem w dół,ale bardzo się sypał i już po nim.Przy Kostku jedyne bańki/bombki jakie można powiesić na drzewku to radzieckie pancerne,inne ciosu łapą nie wytrzymują.Ozdoby papierowe robiłam rok temu do wywiadu koleżanki z MEK.
W Podwórkowym magnolia ma pąki(zabezpieczona naprawdę sporym wapieniem),kwitnie kolejny pierwiosnek z tych ze starego ogrodu,po bordowym-biały.
Co do wyjazdu to niestety za daleko dla niezmotoryzowanego i czas niedogodny-tuż przed sesją egzaminacyjną.Ola O. już kusiła.
Alinko-to temat raczej do obgadania przy kawie,dasz przed znać jak będziesz!Bluszcz z radością przyjmę,kamienie jak tylko są w plecaku znoszę.ą egzaminacyjną)
W tym roku dzięki Targom Bożonarodzeniowym na Rynku Głównym udało się trochę rozwinąć bolesławską "borówkową "kolekcję,przybyły małe choinki,smerfny domek-latarenka i dzbanuszek,masz podobne-prawda?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ewuniu, prześliczna ta kolekcja. No i motyw borówkowy-obłędny :wit
A nie zrobiłaś czasem zdjęcia tej podłaźniczce ;:224 Musiała być bardzo ciekawa ;:65
Mizianko dla Konstantego...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękna borówkowa kolekcja . No przecież wszystko co sie rusza przy dotknięciu łapką mile widziane . Kulki leciutkie i pobawić się nimi mozna a że spadają i się potłuką co ja za to mogę ;:224 :;230 Ja mam takie ze sztucznego kolorowego tworzywa . Jak Sisi była mała to też jej się podobały kulki wiec te sztuczne wieszałam na dole . Przetrwały do dzisiaj
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewka - mam nadzieję, że już masz za sobą problemy z komputerem?
Taką piękną ceramikę miałam możliwość podziwiać właśnie w Krakowie na rynku,
podczas pewnego letniego pobytu ponad trzy lata temu,
później oglądałam wyroby wystawców na tej stronie.
Do nas zawitała dzisiaj zimna (?) - jest tak ze 2 cm śniegu :wink: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Świetna kolekcja.
Pewno kuchnia też w tym stylu.
Drapaki dla Kostka a dla Ciebie ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ewuniu..kolekcja bardzo ładna, jodełka także. Na pewno u braciszków będzie rosnąć a ty ją będziesz miała okazję nie raz podziwiać. U mnie kolęda w środę, zaraz po niej rozbieram swoją choinkę. Troszkę szkoda, ale kwiatki domowe pozmieniały miejsca , to wszystko dla choinki. Dalej u mnie zero zimy i śniegu. Nie tylko my nad tym ubolewamy..dzieci także. Moje wnuki dostały pod choinkę sanki i narty. :(
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Dla Zyty cała jodełka!Jabłuszka poniżej,są za ciężkie.
Zeniu-ubolewam,że śniegu brak,ale kto wie może jeszcze spadnie,obudzisz się a za oknem wszystko w bieli?Na razie silny wiatr,wyrzucałam jakieś suche gałęzie z Podwórkowego.
Kogro-ceramikę z Bolesławca mam czasowo u Mamy w małym pokoju.Dwa domki i choinka(ta z dawniejszych zakupów) są podświetlane świeczką zapachową ziołową.Wybór w tym roku był bardzo duży,ceny jeszcze do przyjęcia,a borówkowy wzór dobrze współgra z tradycyjną ceramiką z Bolesławca.Kostek dziękuje!
Elsi-to statystycznie po 1 cm puchu mamy ;:3 .Na jutro zapowiadali deszcz ze śniegiem.Wolałabym z przewagą białego....Dzięki za namiar na stronkę.
Jadziu-nawet łańcuchów i lamety nie wyjmujemy,całą choinkę by rozebrał....
Evluk-podłaźniczki nie fotografowałam,to był taki mały świerczek,pan ze Zębu miał dla ceprów głównie "stojacki" ze sklejki z czymś białym i prawie bezcenne,ale miał i borówki(całe krzaczki) i to nie pozłacane i tego jednego smreczka,a najważniejsze pyszną kiszoną kapustę z całymi jabłkami.Jeśli w Muzeum Etnograficznym w dziale obrzędów dorocznych mają podłaźniczkę tradycyjnie zdobioną to zdjęcie będziesz miała jak w banku.W Krakowskim mówią na nią sad(rajski sad),powiesić u powały trzeba w Gody(przesilenie zimowe),ozdobić jabłkami,orzechami i światami (kulami)wyciętymi z opłatków.To pierwszy niedźwiedź,który nie miał daru dla Nowonarodzonego wyrwał jodełkę,a że niósł ją przez potoki to z soplami pięknie skrzącymi się w słońcu i przy blasku księżyca była gdy do Dzieciątka pokłonić się przybył.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuś - Twoja choineczka jeszcze mniejsza od mojej.
W przybliżeniu wydawała się podobnego "wzrostu" .
Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zyto-Twoje drzewko ma z półtora metra,a moje jedną trzecią z tego.Dziś rano obudzi\ła nas biel śniegu,utrzymała się do 7 rano,potem były jeszcze pojedyncze płatki,a więcej deszczu przy plus dwóch,krokusy w Podwórkowym mają ładne liście,szczęściem jeszcze nie kwitną. Obrazek
i z bliska:
Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo - mam nadzieję że (ewentualne) zdjęcie podłaźniczki zobaczymy wszyscy - a nie tylko Ewa-Evluk :;230
Cieszę się, że częściej widać Cię na forum. To znaczy, że problemy z kompem już za Tobą?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-laptop w sumie nie był zepsuty,u pana informatyka zadziałał od razu,ale przed świętami miał urlop i trzeba było na ogląd sprzętu zaczekać.Raczej będę rzadziej na Forum-sesja!
Bardzo miło rozmawiało się ogrodowo i o kalendarzu działkowca na skype z Foggią i przez telefon z Empuzą-pozdrawiam!
Za oknem ta wiosenna zima,w Podwórkowym powoli zaczyna być grząsko,to choince dodałam towarzystwo hiacyntowe.Ambo-pojemnik szklany do pędzenia cebul w wodzie czeka.
Halżbitko po śląsku-te osłonki dropiate są z Rybnika ale po zdjęciu naklejki hurtowni ukazuje się napis made in China.
Kogro-osłonki są muchomorzaste i różowe w białe grochy,róż nie agresywny,rozśmietaniony,bywają i popielate.Cena przystępna.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewa :wit !!!
Super choinka!!! Do wiosny 66 dni!!! Ja swoje rozbieram w piątek(kolęda)
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pięknie kwitnace pachnidła masz Ewciu w domu . Wielgachne cebulki tych hiacyntów . Czyli początek wiosny już masz
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamieć!Podwórkowy zza krat,akebia,jagoda kamczacka(jedna z dwu,niestety w pączkach nieszczęsna,a tu minus 15 wieszczą,zawilec japoński,ślad wizytanta...
Tosiu-ja już też po kolędzie,ale przez wielkie opady śniegu nie wiem czy się przekopię z drzewkiem w plecaku,zwłaszcza,że komunikacja w niedzielę jest taka sobie.
Jadziu-pachną pięknie.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
teresat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lip 2008, o 22:02

Post »

O, widzę, że i u Ciebie Ewo zima na całego :)
Piękne dekoracje świąteczne.
Dobrze, że pada , bo roślinki pod pierzynką bezpieczne.
Przed chwilą zobaczyłam przez okno kwiczoła, zajadał jabłuszko nie zebrane jesienią. Ale niestety mu spadło.
I przypomniałam sobie, że u Ciebie widziałam w wątku takie ustrojstwo na które można nadziać mu to jabłko.
Muszę dbać o niego, bo to pierwszy gość u mnie.
Sikorek jakoś mniej w tym roku :(
Gilgam Konstantego pod bródką :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”