Pod gruszą...
Re: Pod gruszą...
dobry wybór, Asiu! czekam na zdjęcie 

Obiecane zdjęcia, dopiero jak je przejrzałam, zauważyłam, że nie cyknęłam berberysa po posadzeniu

Nadrobię to dzisiaj, bo po obiedzie znowu jedziemy na wieś

A to wczorajsze fotki
Berberys Harlequin i dwie ostróżki (też prezentowe

I jeszcze pochwalę się moją różą, która zaczęła kwitnąć

Jeszcze ma sporo pączków

Dzisiaj mam w planie zrobić dalszą część obrzeża z kostki. Ciężko mi idzie, bo ziemia twarda jak kamień i wszędzie darń...
Nie poddaję się, bo powoli finiszuję. Fotki z prac dzisiajeszych będą wieczorem.
Miłego dnia kochani

- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skoro jest prezent to powinny być też życzenia. Wszystkiego najlepszego Joasiu. Piękny jest Twój berberys. Nie czerwony a lekko różowy. Widziałam takie na rabatach przy fontannie u mnie w mieście. Tylko nie szczepione. Bardzo mi się podobały. A róża wspaniała. Coś ostatnio wszędzie widzę same róże. Jakaś różo mania mnie ogarnęła. Miłej niedzieli życzę.
Pozazdrościłam kwiatów polskich i kupiłam, ostróżki, na dodatek w tych samych kolorkach
Śliczny berberys
Mówisz że ziemia twarda jak kamień , a czy po deszczu też taka twarda
U mnie jak popada to robi się bardzo fajna . Łopata wchodzi w nią jak w masło i trawę szybko można otrzepać, ale jak sucho to nie mam o czym marzyć po prostu skamielina.

Śliczny berberys

Mówisz że ziemia twarda jak kamień , a czy po deszczu też taka twarda

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
Janneke, berberys cudny
trzymam kciuki, żeby Ci pięknie rósł
moje muszę już ostro korygować, bo szaleją ze wzrostami co rok niesamowicie.

Lusiu, dziękuję za życzenia
Róże posadził nasz poprzednik, sama pewnie bym się na nie nie zdecydowała, zawsze mi się wydawało, że mam za mało doświadczenia, żeby hodować Królowę Kwiatów...
Róża przed domem jakby potwierdziła mój brak ręki, bo mszyce ją pożarły, a ja za późno zareagowałam
Za to druga przy stodole wygląda cudnie i mam nadzieję, że równie pięknie będzie kwitła
Jeśli chodzi o berberysy, dostaliśmy też cztery krzewy w spadku, dwa zielone i dwa bordowe, z czego jeden z nich ma piękne duże liście i owoce zawiązał w małych kiściach. Nie mam pojęcia jaka to odmiana, ale jest piękny
Emko, super, że kupiłaś ostróżki, to piękne kwiaty, często niedoceniane. te z pełnymi kwiatostanami są delikatniejsze od pustych, ale mam nadzieję, że przetrwają zimę i się pięknie rozrosną. Moja Mama ma jeszcze w błękitnym kolorze, może wycyganię od niej kawałeczek
Marzy mi się jeszcze biała ostróżka, ale jakoś nie mogę na nią trafić
Aguś dziękuję
Mam nadzieję, że będzie rósł. W sklepie powiedziano nam, że spokojnie można go przycinać i formować, choć jak na razie taka zwichrowana forma najbardziej mi odpowiada 
Parę fotek z wczorajszego dnia
Goździk, pięknie pachnie

[url=httpwww://.fotosik.pl]
[/url]
Rozwar wielkokwiatowy

Limelight chyba zakwitnie

Pierwszy nagietek

Róże posadził nasz poprzednik, sama pewnie bym się na nie nie zdecydowała, zawsze mi się wydawało, że mam za mało doświadczenia, żeby hodować Królowę Kwiatów...
Róża przed domem jakby potwierdziła mój brak ręki, bo mszyce ją pożarły, a ja za późno zareagowałam

Za to druga przy stodole wygląda cudnie i mam nadzieję, że równie pięknie będzie kwitła

Jeśli chodzi o berberysy, dostaliśmy też cztery krzewy w spadku, dwa zielone i dwa bordowe, z czego jeden z nich ma piękne duże liście i owoce zawiązał w małych kiściach. Nie mam pojęcia jaka to odmiana, ale jest piękny

Emko, super, że kupiłaś ostróżki, to piękne kwiaty, często niedoceniane. te z pełnymi kwiatostanami są delikatniejsze od pustych, ale mam nadzieję, że przetrwają zimę i się pięknie rozrosną. Moja Mama ma jeszcze w błękitnym kolorze, może wycyganię od niej kawałeczek

Marzy mi się jeszcze biała ostróżka, ale jakoś nie mogę na nią trafić

Aguś dziękuję

Parę fotek z wczorajszego dnia
Goździk, pięknie pachnie

[url=httpwww://.fotosik.pl]

Rozwar wielkokwiatowy

Limelight chyba zakwitnie

Pierwszy nagietek

skoro wiejski ogródek pod gruszą, to berberys w idealną kulę nijak nie pasuje - musi być zwichrowany ;)
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak tak zostaw taki naturalny berberys ;)
Śliczne kwitną Ci roślinki
Śliczne kwitną Ci roślinki
Ładny prezent
.

Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
kochana, zakupy pierwsza klasa, aż miło popatrzeć, Twój ogród coraz piękniejszy!
a obrzeże udało się skończyć?
a obrzeże udało się skończyć?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ależ piękne masz ostróżki
Gdybyś zbierała nasionka, to proszę pamiętać o mnie

Gdybyś zbierała nasionka, to proszę pamiętać o mnie

- oster
- 1000p
- Od: 9 mar 2011, o 15:09
No, no, ona Ci jeszcze pokaże, co potrafi

Piękny berberys, ale nijak nie mogę sobie przypomnieć zamiarowania kupna ostróżek - a są
śliczne. Coś przegapiłam?
Koniecznie pokaż całościowo zdjęcie po wsadzeniu wszystkich roślinek, pliiiss

Ja mam jakiegoś hopla na punkcie oglądu globalnego, dopiero wówczas cokolwiek widzę.
Pozdrawiam
Aguś, rozczochrany berberys już w ziemi
Doczytałam, ten mój to Harlequin

A tutaj ten, o którym ostatnio pisałam. Jeden z czterech, które tam zastaliśmy, wydaje mi się najładniejszy

Agnieszko, też pomyślałam, że niech rośnie jak chce, tym bardziej, że najpiękniejsze ma młode przyrosty
Jowcia, mnie też się prezent podoba. Jak dobrze mieć urodziny
Beciu, obrzeża dokończyłam wczoraj, uff... Jak ktoś mi powie, że praca na działce to tylko przyjemność to go
Najpierw było tak

A teraz jest tak

Zabrakło paru kostek, ale teraz to już..pikuś
I ile miejsca na nowe roślinki
Iwonko, nasionka pozbieram, jeśli uda mi się trafić, nim się rozypią. I oczywiście będę o Tobie pamiętała
Osterku, i tu mnie masz... Oczywiście, że nie planowałam kupować ostróżek, ale tak na mnie patrzyły... Ty znasz ten wzrok roślin, które wolają "weź mnie
"
No i wczoraj eM kupił mi jeszcze Campanulę,chyba jako dodatek do barbarysa

Zdjęcia całości zrobię następnym razem, bo teraz mam tylko wspaniałą trójcę

A tutaj ten, o którym ostatnio pisałam. Jeden z czterech, które tam zastaliśmy, wydaje mi się najładniejszy

Agnieszko, też pomyślałam, że niech rośnie jak chce, tym bardziej, że najpiękniejsze ma młode przyrosty

Jowcia, mnie też się prezent podoba. Jak dobrze mieć urodziny

Beciu, obrzeża dokończyłam wczoraj, uff... Jak ktoś mi powie, że praca na działce to tylko przyjemność to go

Najpierw było tak

A teraz jest tak

Zabrakło paru kostek, ale teraz to już..pikuś

I ile miejsca na nowe roślinki

Iwonko, nasionka pozbieram, jeśli uda mi się trafić, nim się rozypią. I oczywiście będę o Tobie pamiętała

Osterku, i tu mnie masz... Oczywiście, że nie planowałam kupować ostróżek, ale tak na mnie patrzyły... Ty znasz ten wzrok roślin, które wolają "weź mnie

No i wczoraj eM kupił mi jeszcze Campanulę,chyba jako dodatek do barbarysa

Zdjęcia całości zrobię następnym razem, bo teraz mam tylko wspaniałą trójcę

- gatita
- 500p
- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Kontakt:

Ależ zmiany u Ciebie !! I powstała kolejna rabata !!!
Rozczochrany berberys boski ! Też mam takiego arlequina

- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Wykonałaś kawał dobrej pracy
Czekamy na nasadzenia w nowej rabacie

Czekamy na nasadzenia w nowej rabacie