Leśny ogród Moni68 cz.9
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.9
Moniko,przepiękna kolekcja lilii,aż chciałoby sie przytknąć nos do ekranu i powąchać.
Fajne sa takie babskie spotkania na pogaduchy,do mnie za tydzień przylatuje koleżanka z Anglii z czasów szkoły podstawowe.Nie moge sie doczekać,widziałyśmy się rok temu.
Fajne sa takie babskie spotkania na pogaduchy,do mnie za tydzień przylatuje koleżanka z Anglii z czasów szkoły podstawowe.Nie moge sie doczekać,widziałyśmy się rok temu.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Moniko wcale nie dziwię się, że masz 'nalot" gości.
Gdyby ktoś z moich znajomych/rodziny mieszkał w tak cudownym miejscu, to pewnie chciałabym zobaczyć je we wszystkie pory roku...a może i miesiące
Gdyby ktoś z moich znajomych/rodziny mieszkał w tak cudownym miejscu, to pewnie chciałabym zobaczyć je we wszystkie pory roku...a może i miesiące

- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Moniś lilie cudownie ci kwitną
a belgijskie dalie śliczny kolorek mają 

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie
Poranek u mnie słoneczny, oby tylko znowu nie lało... Na Mazowszu pada tak dużo, że nie pamiętam, kiedy ostatnio podlewaliśmy ogród
Jadziu, dziękuję za miłe słowa
Moja Pastella to raczej drobniutka róża- czy tak powinna wyglądać? Rośnie zdrowo, ale jej kwitnienie trudno nazwać bujnym...
Ewuniu, dziękuję
Borowino, witam Cię w moim ogrodzie
Jest mi niezmiernie miło, że zechciałaś przebrnąć przez wszystkie części.
Izuniu, Baywatch mam, też jeszcze nie kwitnie. To jakaś inna niespodzianka
Małgosiu, jestem przekonana, że spotkanie z koleżanką będzie bardzo miłe!!
Iwonko, już się z tym pogodziłam
Majeczko, cieszę się, że Ci się podobają
Na miły poczętek dnia zostawiam swoją tegoroczną nowość- hortensja z grupy Forever & Ever.

Udanego dnia

Poranek u mnie słoneczny, oby tylko znowu nie lało... Na Mazowszu pada tak dużo, że nie pamiętam, kiedy ostatnio podlewaliśmy ogród

Jadziu, dziękuję za miłe słowa

Ewuniu, dziękuję

Borowino, witam Cię w moim ogrodzie

Izuniu, Baywatch mam, też jeszcze nie kwitnie. To jakaś inna niespodzianka

Małgosiu, jestem przekonana, że spotkanie z koleżanką będzie bardzo miłe!!
Iwonko, już się z tym pogodziłam

Majeczko, cieszę się, że Ci się podobają

Na miły poczętek dnia zostawiam swoją tegoroczną nowość- hortensja z grupy Forever & Ever.

Udanego dnia

Moniko, u mnie też słoneczny poranek - aż chce się żyć... oby deszczowe prognozy dla Mazowsza na ten tydzień się nie sprawdziły, bo opadów mamy powyżej uszu... ogród mokry, co czuć wchodząc głębiej w rabaty, a i trawnik przydałoby się w koncu skosić.
Twoja hortensjowa nowość piękna i ten jej kolor - delikatny, ale jednocześnie intensywny
udanego dnia również
Twoja hortensjowa nowość piękna i ten jej kolor - delikatny, ale jednocześnie intensywny

udanego dnia również

-
Aguś, mam nadzieję, że ta hortensja zakwitnie w przyszłym roku
Innych ogrodowych już nie mam- same liście nie są specjalną ozdobą 

Monisiu, witaj!
Pospacerowałam z rana u Ciebie i aż humor mi się poprawił. Pieknie masz, lilie przecudnie kwitną, mech fajny... kiedyś córcia taki przywiozła z lasu i nawet u nas w ogródku ze 2 lata wytrzymał, a potem zniknął... jednak musi mieć odpowiednie warunki.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

Pospacerowałam z rana u Ciebie i aż humor mi się poprawił. Pieknie masz, lilie przecudnie kwitną, mech fajny... kiedyś córcia taki przywiozła z lasu i nawet u nas w ogródku ze 2 lata wytrzymał, a potem zniknął... jednak musi mieć odpowiednie warunki.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Moniczko miłego dzionka
Piękna ta hortensja, czy to ogrodowa

Piękna ta hortensja, czy to ogrodowa

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Moniś, ogród przepiękny latem i lilie zawracają w głowie. Piękne są, szczególnie OT nawet te pomyłki są śliczne.
Życzę dużo słonka bo u nas niestety dalej leje
oby te deszcze i zimno do Was nie dotarły bo to ponoć taki wybryk
natury w pełni lata
Buziaczki
Życzę dużo słonka bo u nas niestety dalej leje

natury w pełni lata

Buziaczki

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Mojej takiej hortensji na wiosnę mróz przemroził pąki i nie kwitnie natomiast ładnie się zapowiadają krzewiaste ,, Lilie już przekwitają a zaczynają floksy , ich zapach rozchodzi się po całej okolicy ,, szkoda tylko że u mnie ciągle pada i wszystkie kwiaty stoją w wodzie i zaczynają marnieć , wody jest nadmiar .. a pada prawie co dzień ..
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Moniko, dziękuje za odwiedziny. Spaceruję po twoim lesie, nie zawsze zostawiając ślady, ale zawsze zostawiam pełne zachwytu westchnienia.
Pomyłki w ogrodzie, cóż można by o nich książkę napisać
. Chyba u każdego się trafiły. Twoja piękna i do tego zapach.
Mam mało lilii, w przyszłym roku będzie ich więcej. Na razie kwitną tylko te bezzapachowe. Ale pięknie.
Hortensje ogrodowe w naszym klimacie nie mają łatwo, a my z nimi. Nowa będzie się świetnie prezentowała w leśnym obejściu.
Na Kaszubach też pogodny ranek
Pomyłki w ogrodzie, cóż można by o nich książkę napisać

Mam mało lilii, w przyszłym roku będzie ich więcej. Na razie kwitną tylko te bezzapachowe. Ale pięknie.
Hortensje ogrodowe w naszym klimacie nie mają łatwo, a my z nimi. Nowa będzie się świetnie prezentowała w leśnym obejściu.
Na Kaszubach też pogodny ranek

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś ogromna kolekcja wspaniałych lilii....wyobrażam sobie ten zapach....musi być bajeczny....i ten widok....kiedy kwitnie tyle piękności....raj na ziemi 

- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Moniu
Masz wspaniałą kolekcję lilii, podziwiam i się nimi zachwycam.....wiosną dokupiłam sobie jeszcze jedną, białą odmianę z żółtym paskiem przez środek....nazwę gdzieś mam, ale trzeba by poszukać.
Zakwitła następna lilia od Ciebie....trąbkowa, pomarańczowa, niewysoka....piękna, bardzo Ci za nią dziękuję, bo takich nie mam w ogrodzie....z resztą ja w ogóle mam mało lilii i każda nowa mnie bardzo cieszy....ale Moniś.....to nie ta co miała być
.....trudno się nie pomylić kiedy nie ma już kwiatów, a w ogrodzie ma się całe mnóstwo lilii.....

Fotkę mam jeszcze na aparacie.....wrzucę jak znajdę

Masz wspaniałą kolekcję lilii, podziwiam i się nimi zachwycam.....wiosną dokupiłam sobie jeszcze jedną, białą odmianę z żółtym paskiem przez środek....nazwę gdzieś mam, ale trzeba by poszukać.
Zakwitła następna lilia od Ciebie....trąbkowa, pomarańczowa, niewysoka....piękna, bardzo Ci za nią dziękuję, bo takich nie mam w ogrodzie....z resztą ja w ogóle mam mało lilii i każda nowa mnie bardzo cieszy....ale Moniś.....to nie ta co miała być

.....trudno się nie pomylić kiedy nie ma już kwiatów, a w ogrodzie ma się całe mnóstwo lilii.....

Fotkę mam jeszcze na aparacie.....wrzucę jak znajdę

-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
Witaj Moniko! Cudny ogród!!!!!! Jak to robisz,że RH masz takie zdrowe, u mnie ciągle jakaś choroba grzybowa. Wiciokrzew Browna też masz okazały, u mnie jakiś ogołocony, liście blado zielone, brązowieją.
Wspominałaś kiedyś o hortensji Pinky Winky, nie mogę jej u Ciebie znaleźć, mogłabyś mi ją pokazać? Pytam, bo tej wiosny kupiłam taką i jestem ciekawa jak zakwitnie, na razie ma pąki. 

-
Mimo słońca po wczorajszym deszczu nadal dość mokro w ogrodzie. Chmary wyjątkowo zjadliwych komarów skutecznie utrudniaj jakiekolwiek prace...
Łano, cieszę się, że poprawiłaś sobie humorek
Mech chyba jednak powinien rosnąć w lesie...
Dzidziu, to jest hortensja ogrodowa. Kupiłam ją tylko dlatego, że kwitnie również na pędach tegorocznych. Innych ogrodowych już nie mam.
Zakwitła aspera. Rosnie u mnie trzeci rok i to jej pierwsze kwitnienie, z czego bardzo się cieszę

Janeczko, jeśli masz identyczną hortensję, to powinna zakwitnąć również na pędach tegorocznych. To cecha grupy Forever & Ever. Współczuję deszczu... u mnie też już go stanowczo za dużo.
Justynko, na Wybrzeżu hortensje ogrodowe dobrze rosną, ale Kaszuby to pewnie trochę inna bajka. Niemniej obok letniego domu moich Rodziców w okolicach Lęborka kwitną niezawodnie co roku. W warszawskim ogrodzie bywa różnie...
Aguś, dziękuję
Kwitną zawilce i calla.

Eluś, czy chodzi o tę lilię?

Musisz ją mieć!! Miałam jedną i sprezentowałam Tobie
Haniu, witam Cię w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa
Rh mają u mnie świetne warunki, więc nie chorują. Wiciokrzewy zdrowo rosną posadzone w świetlistym cieniu. Na słonecznych stanowiskach podobno atakują je mszyce i różne choroby grzybowe.
Pinky Winky jeszcze nie kwitną, zamieszczam więc zdjęcie z 25 sierpnia ubiegłego roku.

Zakwitła pierwsza lilia orientalna- Aprilia. Obok OT Shocking

Ta lilia jest chyba zawirusowana... Obok OT Pontiac

Łano, cieszę się, że poprawiłaś sobie humorek

Dzidziu, to jest hortensja ogrodowa. Kupiłam ją tylko dlatego, że kwitnie również na pędach tegorocznych. Innych ogrodowych już nie mam.
Zakwitła aspera. Rosnie u mnie trzeci rok i to jej pierwsze kwitnienie, z czego bardzo się cieszę

Janeczko, jeśli masz identyczną hortensję, to powinna zakwitnąć również na pędach tegorocznych. To cecha grupy Forever & Ever. Współczuję deszczu... u mnie też już go stanowczo za dużo.
Justynko, na Wybrzeżu hortensje ogrodowe dobrze rosną, ale Kaszuby to pewnie trochę inna bajka. Niemniej obok letniego domu moich Rodziców w okolicach Lęborka kwitną niezawodnie co roku. W warszawskim ogrodzie bywa różnie...
Aguś, dziękuję

Kwitną zawilce i calla.

Eluś, czy chodzi o tę lilię?

Musisz ją mieć!! Miałam jedną i sprezentowałam Tobie

Haniu, witam Cię w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa

Rh mają u mnie świetne warunki, więc nie chorują. Wiciokrzewy zdrowo rosną posadzone w świetlistym cieniu. Na słonecznych stanowiskach podobno atakują je mszyce i różne choroby grzybowe.
Pinky Winky jeszcze nie kwitną, zamieszczam więc zdjęcie z 25 sierpnia ubiegłego roku.

Zakwitła pierwsza lilia orientalna- Aprilia. Obok OT Shocking

Ta lilia jest chyba zawirusowana... Obok OT Pontiac