Leśny ogród Moni68 cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśny ogród Moni68 cz.9

Post »

Moniko,przepiękna kolekcja lilii,aż chciałoby sie przytknąć nos do ekranu i powąchać.
Fajne sa takie babskie spotkania na pogaduchy,do mnie za tydzień przylatuje koleżanka z Anglii z czasów szkoły podstawowe.Nie moge sie doczekać,widziałyśmy się rok temu.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moniko wcale nie dziwię się, że masz 'nalot" gości.
Gdyby ktoś z moich znajomych/rodziny mieszkał w tak cudownym miejscu, to pewnie chciałabym zobaczyć je we wszystkie pory roku...a może i miesiące :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Moniś lilie cudownie ci kwitną ;:138 ;:138 ;:138 a belgijskie dalie śliczny kolorek mają :D
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D
Poranek u mnie słoneczny, oby tylko znowu nie lało... Na Mazowszu pada tak dużo, że nie pamiętam, kiedy ostatnio podlewaliśmy ogród :roll:

Jadziu, dziękuję za miłe słowa ;:167 Moja Pastella to raczej drobniutka róża- czy tak powinna wyglądać? Rośnie zdrowo, ale jej kwitnienie trudno nazwać bujnym...

Ewuniu, dziękuję ;:7

Borowino, witam Cię w moim ogrodzie :D Jest mi niezmiernie miło, że zechciałaś przebrnąć przez wszystkie części.

Izuniu, Baywatch mam, też jeszcze nie kwitnie. To jakaś inna niespodzianka :lol:

Małgosiu, jestem przekonana, że spotkanie z koleżanką będzie bardzo miłe!!

Iwonko, już się z tym pogodziłam :lol:

Majeczko, cieszę się, że Ci się podobają ;:167

Na miły poczętek dnia zostawiam swoją tegoroczną nowość- hortensja z grupy Forever & Ever.
Obrazek
Udanego dnia :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moniko, u mnie też słoneczny poranek - aż chce się żyć... oby deszczowe prognozy dla Mazowsza na ten tydzień się nie sprawdziły, bo opadów mamy powyżej uszu... ogród mokry, co czuć wchodząc głębiej w rabaty, a i trawnik przydałoby się w koncu skosić.
Twoja hortensjowa nowość piękna i ten jej kolor - delikatny, ale jednocześnie intensywny :)

udanego dnia również ;:167
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, mam nadzieję, że ta hortensja zakwitnie w przyszłym roku :lol: Innych ogrodowych już nie mam- same liście nie są specjalną ozdobą :roll:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Monisiu, witaj!
Pospacerowałam z rana u Ciebie i aż humor mi się poprawił. Pieknie masz, lilie przecudnie kwitną, mech fajny... kiedyś córcia taki przywiozła z lasu i nawet u nas w ogródku ze 2 lata wytrzymał, a potem zniknął... jednak musi mieć odpowiednie warunki.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia :D ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Moniczko miłego dzionka ;:196
Piękna ta hortensja, czy to ogrodowa :?:
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Moniś, ogród przepiękny latem i lilie zawracają w głowie. Piękne są, szczególnie OT nawet te pomyłki są śliczne.
Życzę dużo słonka bo u nas niestety dalej leje ;:3 oby te deszcze i zimno do Was nie dotarły bo to ponoć taki wybryk
natury w pełni lata ;:108
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Mojej takiej hortensji na wiosnę mróz przemroził pąki i nie kwitnie natomiast ładnie się zapowiadają krzewiaste ,, Lilie już przekwitają a zaczynają floksy , ich zapach rozchodzi się po całej okolicy ,, szkoda tylko że u mnie ciągle pada i wszystkie kwiaty stoją w wodzie i zaczynają marnieć , wody jest nadmiar .. a pada prawie co dzień ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Moniko, dziękuje za odwiedziny. Spaceruję po twoim lesie, nie zawsze zostawiając ślady, ale zawsze zostawiam pełne zachwytu westchnienia.
Pomyłki w ogrodzie, cóż można by o nich książkę napisać :wink: . Chyba u każdego się trafiły. Twoja piękna i do tego zapach.
Mam mało lilii, w przyszłym roku będzie ich więcej. Na razie kwitną tylko te bezzapachowe. Ale pięknie.
Hortensje ogrodowe w naszym klimacie nie mają łatwo, a my z nimi. Nowa będzie się świetnie prezentowała w leśnym obejściu.

Na Kaszubach też pogodny ranek :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś ogromna kolekcja wspaniałych lilii....wyobrażam sobie ten zapach....musi być bajeczny....i ten widok....kiedy kwitnie tyle piękności....raj na ziemi ;:196
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Moniu :wit

Masz wspaniałą kolekcję lilii, podziwiam i się nimi zachwycam.....wiosną dokupiłam sobie jeszcze jedną, białą odmianę z żółtym paskiem przez środek....nazwę gdzieś mam, ale trzeba by poszukać.

Zakwitła następna lilia od Ciebie....trąbkowa, pomarańczowa, niewysoka....piękna, bardzo Ci za nią dziękuję, bo takich nie mam w ogrodzie....z resztą ja w ogóle mam mało lilii i każda nowa mnie bardzo cieszy....ale Moniś.....to nie ta co miała być :lol:
.....trudno się nie pomylić kiedy nie ma już kwiatów, a w ogrodzie ma się całe mnóstwo lilii..... :wink: :;230
Fotkę mam jeszcze na aparacie.....wrzucę jak znajdę :wink:
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Witaj Moniko! Cudny ogród!!!!!! Jak to robisz,że RH masz takie zdrowe, u mnie ciągle jakaś choroba grzybowa. Wiciokrzew Browna też masz okazały, u mnie jakiś ogołocony, liście blado zielone, brązowieją. :cry: Wspominałaś kiedyś o hortensji Pinky Winky, nie mogę jej u Ciebie znaleźć, mogłabyś mi ją pokazać? Pytam, bo tej wiosny kupiłam taką i jestem ciekawa jak zakwitnie, na razie ma pąki. :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mimo słońca po wczorajszym deszczu nadal dość mokro w ogrodzie. Chmary wyjątkowo zjadliwych komarów skutecznie utrudniaj jakiekolwiek prace...

Łano, cieszę się, że poprawiłaś sobie humorek ;:196 Mech chyba jednak powinien rosnąć w lesie...

Dzidziu, to jest hortensja ogrodowa. Kupiłam ją tylko dlatego, że kwitnie również na pędach tegorocznych. Innych ogrodowych już nie mam.

Zakwitła aspera. Rosnie u mnie trzeci rok i to jej pierwsze kwitnienie, z czego bardzo się cieszę :)
Obrazek Obrazek

Janeczko, jeśli masz identyczną hortensję, to powinna zakwitnąć również na pędach tegorocznych. To cecha grupy Forever & Ever. Współczuję deszczu... u mnie też już go stanowczo za dużo.

Justynko, na Wybrzeżu hortensje ogrodowe dobrze rosną, ale Kaszuby to pewnie trochę inna bajka. Niemniej obok letniego domu moich Rodziców w okolicach Lęborka kwitną niezawodnie co roku. W warszawskim ogrodzie bywa różnie...

Aguś, dziękuję ;:196

Kwitną zawilce i calla.
Obrazek Obrazek

Eluś, czy chodzi o tę lilię?

Obrazek

Musisz ją mieć!! Miałam jedną i sprezentowałam Tobie :)

Haniu, witam Cię w moim ogrodzie i dziękuję za miłe słowa :D
Rh mają u mnie świetne warunki, więc nie chorują. Wiciokrzewy zdrowo rosną posadzone w świetlistym cieniu. Na słonecznych stanowiskach podobno atakują je mszyce i różne choroby grzybowe.
Pinky Winky jeszcze nie kwitną, zamieszczam więc zdjęcie z 25 sierpnia ubiegłego roku.
Obrazek

Zakwitła pierwsza lilia orientalna- Aprilia. Obok OT Shocking
Obrazek Obrazek

Ta lilia jest chyba zawirusowana... Obok OT Pontiac
Obrazek Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”