Elizabetka po śląsku cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku cz. 5

Post »

Elzbietko :wit zdrówka życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Witajcie kochani.....od razu wyjaśniam, że ja jestem zdrowa....wiadomo złego licho nie biere :wink: ale dzięki za pociechę. ;:196

Witaj Babciu i dziękuję za miłe słowa dla moich róż. Szkoda tej starej róży Twojej...na pewno była cudna.
Jadźko są też nawozy na 3 m-ce np z Agrecola....ja go zastosowłam...ale nie chcę tutaj prowadzić jakiejś agitacji...resztę na pw. :wink: Później stosowałam różne gnojówki nawet z mlecza ...co mi się udało skubnąć po drodze z pracy...jeżdżę na rowerze przez pola :wink: Swego czasu przywoziłach sadzonki pokrzywy z gór i posadziłach ze zadku. A co do tego suszonego to najlepiej go zalać wodą dodać zielsko i tym podlewać jak się prefermentuje.
Grażko do pomidorów jest też bardzo dobry zwłaszcza krystaliczny...łatwo się rozpuszcza w wodzie...do kwiatów się nadaje. Róże przenawożone azotem są bardziej podatne na czarną plamistość...ponoć....no i zbyt póżno zapodany to i przemarzają.
Tośka każdy nawóz naturalny jest najlepszy ...szczęściara ....ale czasami trzeba wspomóc się sztucznymi. Tośka nawóz koński jest ekstra ale musisz go przekompostować bo chyba masz świeży. Izka jest specjalistką od takich końskich spraw. :wink:
Jadźko wszystkiego trzeba spróbować i wyciągać wnioski.
Margoś pod choinkę w domu to też nie ale na zegrodce czemu nie...też rosną choinki....ale byłaby niespodzianka. :lol:
A co do muzyki to lubię różne gatunki a szczególnie na żywca....i wcale nie staram się ją rozumieć...tylko słucham :wink:
Baśko Kronenburg jest superowa i ma takie grube zdrowe liście no i ta zmienność kolorów kwiatu począwszy od pąka po zdechlaka. Miałam te na 100 dni z Agrecola do róż i jestem zadowolona...potem gnojówki. Ten Agrecol ma w składzie schelatowane żelazo i jest tańszy od osmocote.Tak to sobie wytłumaczyłam.

To teraz na "M'

Muscosa ;:167 Obrazek

Mariatheresia Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Och ta Mariatheresia jest śliczna. Czemu ja jej w zeszłym roku nie brałam jak miałam okazję ;:223 ;:223
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jadźko jak już jest wszystko posadzone to kamień z serca i na śnieg się oczekuje no i nawet na mróz....bele nie za mocno. :D
Margoś ;:196
Maju ;:196
Dorko coś trzeba zostawić na przyszły rok......jest śliczna i warto ją mieć.

N.....najpierw NN
NN nr 1Obrazek
NN nr 2 Obrazek
NN nr 3 Obrazek

ta sama NN a poniżej Rose de ReschtObrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

cd. mojej NN nr 3
Obrazek

Obrazek

Obrazek

NN nr 4 podejrzewam, że to może być Mr Lincoln.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elżuś jak zdrówko ?
Już wszystko dobrze ?
Piękne różyczki pokazujesz. ;:333
A mnie już tęskno za wiosną..... :?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Literka N

Nostalgia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

New Dawn
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Elu.Już tu długo u Ciebie siedzę i pora coś naszkrobać.Zdjęcia niektórych róż to poezja.Od Kronenbourg nie moglam odejść a od tych wielkich ,pnących dopiero.Patrzę też na New Dawn-jak ślicznie połączyłaś go z powojnikiem o takim właśnie kolorku.
!6 róż-no to i dużo i mało do posadzenia :lol: Ważne ,że pogoda dopisala i nie zmroziło ziemi.Cieszę się,że będziesz miala Edena. ;:167
Maria Theresia do kupienia u pana Tapira czyli Andrzeja.(info dla tych co ją pragną)
Awatar użytkownika
goferek
500p
500p
Od: 7 lis 2009, o 15:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ależ cudne róże u Ciebie :) Fantastyczne po prostu. Pierwszy raz dziś do Ciebie trafiłam, ale na pewno nie po raz ostatni :)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Łoooo, jaki fajny pomysł z podsadzeniem New Dawn wiesiołkiem :) a jak clematis się rozrośnie, to już całkiem będzie w moim guście. Kwieciście i buszowato ;:108
Ela, to pomarańczowe cudo nn piękne, wielkokwiatowa?
;:196
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażuś ja jestem zdrowa wiadomo licho złego nie biere :wink: ....z mamą jeżdżę. ;:196
Aneczko już Cię widzę :lol: cieszę się, że już wszystko mam posadzone....w środę przekopałach tylko jeszcze kawałek pod pomidory dodałam gołębiego nawozu i niech się przerabia. Dziwna pogoda....na szczęście wreszcie pada i to dosyć ładnie...niech się ziemia nasączy. Na wiosnę dosadzę jeszcze zamówione róże w ilości 6 sz. i wystarczy.....potem tylko zajmę się pielęgnacją i uzupełnianiem o byliny.....takie mam plany na nowy rok a ile z tego wyjdzie czas pokaże. :D

P
Papa Meilland
Obrazek

Obrazek

Piano ;:167
Obrazek
Pastella

Obrazek

-- Pt 09 gru 2011 20:21 --

Witaj Agatko. Jak miło, że mnie odwiedziłaś ...zapraszam częściej w miarę wolnego czasu. :D
Baśko tak do końca kolor wiesiołka niezbyt mi pasuje do New Dawn ale za to świetnie okrywa ziemię tymi swoimi rozetami i bestuż chwasty nie rosną aż tak bezczelnie. Wolałabym inny kolor ale cóż począć...może ktoś wymyśli inny kolor wiesiołka albo poproszę o podpowiedź co innego podsadzić pod New Dawn równie skutecznego. ;:180 A jeżeli chodzi o tą pomarańczową to Ci powiem, że to istna chimera....wstawię inną fotę .... się zdziwisz.
No popatrz.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ELUSIA a może to Gloria dei jest taka zmienna . Po pąkach mi na nią wygląda ,ale już po otwartych kwiatach nie mozna tego powiedzieć na sto %. Kto wie . Papą będę sie również i u mnie cieszyć, bo na jesieni go kupiłam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Trzeba będzie się jej Jadźko przyjrzeć w przyszłym roku...poobserwować i fotki porobić.

"R"
Rosarium Uetersen
Obrazek

Rosenstadt Freising
Obrazek

Rose de Rescht
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Rosarium bskie już nie mogę sie doczekać na wiosenne kwitnienie mojego . RDR sie ukorzenia ,ale ciężko mu to idzie kiedy zakwitnie to chyba oszaleja z radości . Posadziłach go koło Kristalperle to ta moja porcelanowo panienka. Róża jak kobieta zmienną jest
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja też ukorzeniam Aphrodite, Biedermeier, La France...i coś tam jeszcze...szkoda było wyrzucać patyczki więc poszły do ziemi pod butelki. Ciekawe czy coś z tego będzie.....na razie ukorzeniłam New Dawn x2 i okrywówkę czerwoną i już rosną :P .

A wracając do tej mojej to ma dziwnie czerwono-brązowe pędy....

;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”