Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

Też mnie zastanawiają te dziury. Zniknęły tylko hiacynty wzdłuż chodnika i krokusy co były razem z nimi. Po drugiej stronie chodnika nic nie tknięte, a na tej samej grządce co hiacynty irysy, krokusy i tulipany troszkę dalej rosną i kwitną. Wszystko to dziwne. :evil: :?
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Ale jestem zaskoczona tymi koszyczkami. Ja bym chyba pękła ze złości :evil: Ale, faktycznie koty są leniwe, albo to nie nornice, tylko inne futrzaki. Ale co? Szkoda cebulek. :x
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Wrtącę się w rozmowę. To pewnie Duchi Wstręciuchi :wink:
U mnie zastałam 7 sosenek zjedzonych a u sąsiadów nic nie tknięte, z tą różnicą że oni mają płot a ja nie. Co się okazało 7 saren łaziło po polach i nie omieszkały poczęstować się moimi drobinkami :? Kawałek dalej dziki zryły ziemię. Ja się im nie dziwię że po takiej zimie głodne były, ale naprawdę to tymi choinkami się nie najadły , a ja tyle zachodu miałam, żeby je przywieść od dziadka z lasu na małą działkę, a potem wywieźć na drugą działkę ;:223 . A co do saren to widziałam jedną na ogródkach działkowych pod Warszawą , gdzie ogrodzenie jest około 1,2 metra i z gracją przemieszczała się z działki na działkę :) więc możliwe że cebulki znikają przez inne zwierzęta.
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Ojjj.... tez bym była zła gdyby mi tac wyżarło cebulki wiosennych kwiatów :evil: Moje rosną bez koszyczków, więc i ryzyko dużo większe...
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Majeczko padłam z wrażenia po przejściu się po twoim ogrodzie ;:180 . Zachwyt to mało powiedziane.
Ciekawe roślinki kupiłaś. Powojniki cudne, reszta zresztą też. Mam pytanie gdzie kupiłas ostatnie kwiatki?? Bo wida, że przyszły w paczce.
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Maju powiedz mi, czy wśród swoich pnączy masz akebię. NIe jestem pewna, czy cię już o to nie pytałam. Jeśli tak, to przepraszam. Przymierzam się do jej zakupu, więc zbieram informacje na jej temat. Czy szybko rośnie? Czy głęboko się ukorzenia? Czy przemarza?
Awatar użytkownika
sparks25
500p
500p
Od: 14 lut 2010, o 22:15

Post »

Witam ładny ogród i wiosenne zdjęcia ,żal zjedzonych cebulek kwiatów .
Proponuje w korytarz wrzucic trochę trutki na myszy i zrobic im ostatni posiłek.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA dziennie coś nowego kwitnie . Mam nadzieję ,ze już wiecej strat nie zanotowałaś ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwa27
1000p
1000p
Od: 19 maja 2009, o 07:59

Post »

Maju u mnie też są ślady po nornicach - co chwilę trafiałam na korytarzyki jak plewiłam pod płotem, miałam tam posadzone tulipany,które dostałam od Basi i nic nie wychodzi :twisted:
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Ojojoj, koniecznie trzeba wygnać te ziemne szkodniki!
Moi znajomi ucierpieli od nich też srodze, mimo, że nie ogrodnicy. Nornice zrobiły tyle kanałów pod placykiem z kostki betonowej, że zapadła się całkiem duża powierzchnia. Musieli zdjąć kostkę, dosypać tłucznia, ubijać itd.

A nam zdarzyła się inna historia - myszka zamieszkała pod maską samochodu, który stoi pod wiatą. Wystarczył jej jeden dzien na zrobienie gniazda koło silnika ;:224 Od razu kupiliśmy na all urządzenie do odstraszania gryzoni. Troszkę większe niż wtyczka do gniazdka (działa na prad), wysyła jakieś ultradźwięki, które odstraszaja gryzonie. Pomyślałam, że może i u Ciebie zadziała.
Aha, działa ponoć na kilkadziesiat metrów dokoła.
Podrawiam serdecznie - Ula
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witaj, Majko. Trafiłam tu zachęcona przez koleżankę i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem. ;:180
Ogród dosłownie tonie w zieleni i kwiatach. Wszystko rośnie wyjątkowo bujnie.Jakiś sekret? Magia? ;:7
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Lucy2na

Post »

ten sekret zna każdy z nas : To magia zielonego serca
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Majeczko zdjęcie piękne z puszkinią ;:138 ,aż nie do wiary że w koszyczkach i cebulki zjedzone :roll:
wierzyć się nie chce :shock: pewnie nornica zrobiła sobie taka ucztę też bym się wściekła :evil:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Nie wiem od czego zacząć, przygnębiają mnie te straty. Na całej rabatce widać kępki kwiatów lub wychodzących tulipanów a reszta to puste pole. Już nie mam na co czekać, jeden koszyczek tulipanów też wcięły. Zastosowałam w korytarze kretoterror i zauważyłam na granicy ogródka dziury, czyżby uciekały. :pogon
Tosiu też się wściekłam jak zobaczyłam te dziury.
kozino każda strata jakiejkolwiek rośliny to ból i wściekłość zwłaszcza jak to jest spowodowane przez dzikie zwierzęta.
Aga widać że koszyczki to żadne zabezpieczenie, chyba trzeba będzie robić koszyczki z drutu.
nazka :wit i ;:180 podam Ci na pw.
Wanda nie mam akebii i nic o niej nie wiem.
sparks25 dzięki, muszę się zaopatrzyć w trutki i odstraszacze.
Jadziu tak to jest przy takiej słonecznej pogodzie, jedne rozkwitają a inne padają po kilku godzinach w rozkwicie. Tak jak napisałam wyżej zeżarły chyba 1 koszyczek tulipanów.
Iwonko czyli Ty też liżesz rany po stracie, okropnie wkurzająca jest taka sytuacja, narobisz się a tu takie darmozjady zeżrą Ci to co napotkają na swojej drodze.
Urszulko każde szkody przez dziką zwierzynę są okropnie wkurzające. Miałam już takie urządzenie ale na baterie i to nie na długo pomogło, te gryzonie bardzo szybko się przyzwyczajają do różnych dźwięków i zapachów i po jakimś czasie im to nie przeszkadza, trzeba zmieniać rodzaj odstraszacza co jakiś czas.
Gencjana-Adrianna :wit i ;:180 to magia upartości i pracowitości, nic samo nie przychodzi nawet kwitnienie.
Lucynko sama prawda.
Stasiu jestem okropnie wściekła i wciąż kombinuję jak się ich pozbyć i zabezpieczyć ogród na przyszłość.
;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ojej, dosłownie mnie zaszokowałaś :roll: ja byłam pewna, że koszyki idealnie zabezpieczają przed nornicami :roll: a twoje koty nie łowią? Moja wysterylizowana Ola przynosiła nawet kilka nornic dziennie.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”