Ankowo cz.3
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ankowo cz.3
Nadrobiłam zaległości. Miło było zobaczyć znanego ze słyszenia Marka. I zobaczyć tych/te, o których nawet nie słyszałam. Pięknie dziś podlało nasadzenia - ruszą, aż miło
Całus na półmetku świąt

Całus na półmetku świąt

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Cześć Aneczko, na razie się tylko melduję, potem spokojnie przysiądę.
W końcu uporałam się ze wszystkim i wróciłam.
I wszędzie tyyyyle czytania
Pozdrawiam świątecznie
W końcu uporałam się ze wszystkim i wróciłam.
I wszędzie tyyyyle czytania

Pozdrawiam świątecznie

- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
Oczywiśćie u Ciebie jak zawsze kolorow i egzotycznie, jesteś niesamowita - Zielona Pani Ziemio....
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Majeczko ,Olu, dziękuję
Izuś, ten deszcz był bardzo potrzebny, widać jak się przyroda ucieszyła z niego. Mam nadzieję że jeszcze coś ciekawego zobaczysz u mnie, póki co w warzywniku łyso.
Aniu, bardzo się cieszę że wracasz, z nadrabianiem faktycznie jest problem, ja niestety już nie nadążam śledzić wątków
Aniu, na razie mało egzotyki, jak już ogarnę warzywa, zabieram się za rabaty koło domu, oczywiście zdam relację z prac.
Święta minęły bardzo szybko, troszkę mi brakowało prac ogrodowych, a nie było ich tylko dlatego że padał deszcz. W sobotę miałam przemiłe odwiedziny, wpadła Halinka, od której dostałam czerwoną pysznogłówkę, niezapominajki i kępę tojeści kropkowanej - w sam raz do naturalistycznego ogrodu.
Obrazki z ostatnich dni:

Izuś, ten deszcz był bardzo potrzebny, widać jak się przyroda ucieszyła z niego. Mam nadzieję że jeszcze coś ciekawego zobaczysz u mnie, póki co w warzywniku łyso.
Aniu, bardzo się cieszę że wracasz, z nadrabianiem faktycznie jest problem, ja niestety już nie nadążam śledzić wątków

Aniu, na razie mało egzotyki, jak już ogarnę warzywa, zabieram się za rabaty koło domu, oczywiście zdam relację z prac.
Święta minęły bardzo szybko, troszkę mi brakowało prac ogrodowych, a nie było ich tylko dlatego że padał deszcz. W sobotę miałam przemiłe odwiedziny, wpadła Halinka, od której dostałam czerwoną pysznogłówkę, niezapominajki i kępę tojeści kropkowanej - w sam raz do naturalistycznego ogrodu.
Obrazki z ostatnich dni:

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Portrety cebulowych przepiękne
Pogratulować
U nas po deszczu dziś eksplozja. Ciepło, mokro to wszystko dostanie takiego przyspieszenia, że niedługo i łysy warzywnik się zazieleni

Pogratulować

U nas po deszczu dziś eksplozja. Ciepło, mokro to wszystko dostanie takiego przyspieszenia, że niedługo i łysy warzywnik się zazieleni

O, irysy bucharyjskie widzę! Czemu one mnie nie lubią? Nawet nie raczyły się pokazać po zimie...A i wiosną ledwie dychały...
Aniu, mogę już tę fasolę do ziemi?
Aniu, mogę już tę fasolę do ziemi?

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Żółciutko się zrobiło 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Aniu Droga
dziękuję pięknie za miło spędzony czas w sobotę, za roślinki, cebulki i prezencik

Dzięki Tobie mam upragnioną morwę i złotnicę

Jeszcze raz dziękuję

Dzięki Tobie mam upragnioną morwę i złotnicę

Jeszcze raz dziękuję

- Zielona_Ania
Dorotko, dobrze to ujęłaś, istna eksplozja zieloności, właśnie takiej mojej ulubionej, świeżej, młodej, niezmęczonej upałami.
Martuś, te irysy posadziłam jesienią i aż się dziwię że tak pięknie u mnie rosną, zobaczymy co w następnym roku. Aleś uparta z tą fasolą. Myślisz że nie będzie już zimna? To siej. Ja po majowym weekendzie coś posieję, zobaczymy.
Aniu, bardzo żółto
Potem może będzie większa różnorodność kolorów. No i róże, na które czekam z niecierpliwością, chociaż nie wszystkie mi przetrwały, a najbardziej mi szkoda gallica versicolor - padła całkowicie.
Halinko, miło mi było, szkoda że tak krótko
Martuś, te irysy posadziłam jesienią i aż się dziwię że tak pięknie u mnie rosną, zobaczymy co w następnym roku. Aleś uparta z tą fasolą. Myślisz że nie będzie już zimna? To siej. Ja po majowym weekendzie coś posieję, zobaczymy.
Aniu, bardzo żółto

Halinko, miło mi było, szkoda że tak krótko

-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Jakoś tak... zimno... Ile można czekać na wschody rzodkiewki
Głowę bym dała, że zasiałam... a tu nic a nic nie wschodzi...

- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A u mnie rzodkiewka nad ziemią, parę innych też
wczoraj wysiane ogórki i fasolka właśnie
W razie zimna przykryję
Nad tykwami się zastanawiam, Aniu czy już pora na tykwy?

W razie zimna przykryję

Nad tykwami się zastanawiam, Aniu czy już pora na tykwy?
- Zielona_Ania
Izuś, a to dziwne, u mnie wschodzi. Teraz pogoda zrobiła się taka w sam raz. Na pewno Twoja śmignie.
Pamelko, myślę że tak, jak i ogórki - jak będzie zimno, przykryj. Ja też się zabiorę za siewy ciepłolubów, przygotuję włókninę i niech się grzeją.
Pamelko, myślę że tak, jak i ogórki - jak będzie zimno, przykryj. Ja też się zabiorę za siewy ciepłolubów, przygotuję włókninę i niech się grzeją.
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Ależ ty masz oko takiego ogrodowego paparazzi... ujęcia przepiękne 

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- Zielona_Ania
Dzięki Michale
Krótka relacja z postępu prac:w warzywniku posadzona kapusta (trzy odmiany), brokuł, seler i por, sałata. Wzeszła marchewka, burak, mizuna, groszek i wiele innych. Nie wzeszedł głąbik
Pod folią wysadzone pomidory (będą jeszcze przymrozki? boję się), posiane ogórki, cukinie, patisony. Drób zażywa kąpieli słonecznych, Emu zrobił się agresywny, a Misiek przed nim broni. Zaczynam ogarniać część ozdobną, idzie jak po grudzie.
Fotki z końca kwietnia:
Na święto flagi
I najbardziej aktualne:
Truskawki, może w tym roku się doczekam

Tulipan botaniczny (Tulipa linifolia) Little Beauty
Pierwszy zbiór

Krótka relacja z postępu prac:w warzywniku posadzona kapusta (trzy odmiany), brokuł, seler i por, sałata. Wzeszła marchewka, burak, mizuna, groszek i wiele innych. Nie wzeszedł głąbik

Pod folią wysadzone pomidory (będą jeszcze przymrozki? boję się), posiane ogórki, cukinie, patisony. Drób zażywa kąpieli słonecznych, Emu zrobił się agresywny, a Misiek przed nim broni. Zaczynam ogarniać część ozdobną, idzie jak po grudzie.
Fotki z końca kwietnia:

Na święto flagi

I najbardziej aktualne:
Truskawki, może w tym roku się doczekam

Tulipan botaniczny (Tulipa linifolia) Little Beauty

Pierwszy zbiór