Oj, tego nikt nie wie,ale mogą się powtórzyć, bo będą wsadzone w innej części ogrodu niż te,co już rosną.Z tymi nowo zakupionymi będę miała już 20 sztuk, starczy na razie, pewnie do następnej wizyty w ogrodniczym.
Małgosiu obejrzałam Twoje 2 wątki, cudowny ogród ,jak w bajce.Nawet nie znam wszystkich roślin.
Kochane masz te drzewka karłowate, miałam 2 , ale nornice zjadły.Tarasowe cudowne, begonie pewnie królewskie, też kiedyś miewałam.Kamienie dodają uroku, świerzości.
Ja chyba też zakupię cebulki begonii, wsadzę do doniczek potrzymam w zaciszu domowym.
Gosiu kiedy wystawiasz na taras? Myślę ,że w maju
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.
Helenko, zawstydziłaś mnie swoimi pochwałami,na zdjęciach wygląda wszystko większe i ładniejsze niż jest w rzeczywistości.Mój ogród jest młody, w maju będą 2 lata od pierwszych prac ogrodowych.
W ubiegłym roku begonie wsadzałam do doniczek o tej porze, potem jak było słonecznie wystawiałam stopniowo na taras na trochę, a w maju po przymrozkach na stałe.
malgocha1960 pisze:Mój ogród jest młody, w maju będą 2 lata od pierwszych prac ogrodowych.
Sama zobaczysz, jak wszystko Ci będzie rosło w tym roku.
Wiem to z autopsji.
Pierwsze dwa lata są najgorsze, małe sadzoneczki nie dają efektu.
A potem.. nagle robi się busz
Aniu, nie mogę doczekać się już tego buszu.Ja wielka kobieta jestem i te moje roślinki przy mnie to takie liliputki
Byłam przed chwolą w ogrodzie,ale oprócz zimy niewiele znazłam.
Małgosiu...piękna zima jeszcze
A wiesz czego ja się obawiam ...na wiosnę ?
Mojego psa...bo maluch nie nauczony jeszcze że są kwiaty ...już teraz szarpie wszytko co z pod śniegu wystaje..aż mi skóra cierpnie co będzie jak zaczną krokusy wychodzić...
Reniu,psina nauczy się.Moja jest żywotna,że chwilami starcza jej za 5 psów i nie zrobiła mi szkody żadnej.Nieraz jak już nie wie jak ma się wyżyć to szaleje wkoło tego kola,ale tak szybko romi po kilka okrążeń,że zakrętów nie wyrabia.
Krysiu,chciałabym,żeby ten śnieg zniknął już na dobre, bo mam go serdecznie dosyć.