Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zapraszam na kolejny spacer po ogrodzie...
Furtka otwarta , można wejść Obrazek Obrazek

Wszędzie coś kwitnie, rośnie , pachnie... ogród każdego dnia jest trochę inny !

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nie znam nazwy tej różowo kwitnącej roślinki- może ktoś ją rozpozna ?

Dalej - wysmukłe Ostróżki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I jeszcze taki "cudak" , który wyrósł pod sosną

Obrazek Obrazek

A sunia znowu się wygrzewa na słonku... ot , taki z niej stróż :D
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

Witaj Ewelino.
Za każdym razem kiedy zwiedzam Twój ogród nie mogę wyjść z zachwytu. Nie dość,że posiadasz przepiękne rośliny to jeszcze wszystko jest tak zadbane,dopasowane.
Chętnie zobaczyłabym dokładniej Twój przedogródek.Czy mogłabyś nam pokazać więcej zdjęć?
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

zdaje sie jakby rosliny wiedzialy jak maja rosnac zeby cie zadowolic ;)
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Wzajemnie się rozumieją-stąd ta harmonia.
Ewelina to urodzona ogrodniczka-zakręcona jak wielu z nas .
Chyba już użyłaś takiego określenia,mam nadzieję,że odbierasz to jako komplement.
Fajnie ,że mamy forum-możemy bywać w tak uroczych miejscach.
Może przeoczyłam -może nie pamiętam - wybacz. Czy masz u siebie Ewelino zainstalowany system nawadniający?
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Ta urocza różowa bylinka to Kozłówka, Crucianella stylosa. Zawsze czekam w swoim ogrodzie na jej kwiaty. :roll:
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wipka
100p
100p
Od: 20 mar 2007, o 09:29

Post »

Każdego ranka jak się budzę to myślę sobie: ciekawe, co tam nowego pokaże nam dzisiaj Ewelinka ?
I jak zwykle mnie nie zawodzisz, oglądając zdjęcia z Twojego ogrodu naładowuję akumulatory na cały dzień i myślę, główkuje, co by tu, choć troszeczkę przenieść do mnie z Twojego ogrodu. Mam nadzieje, że się nie gniewasz :wink:
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Witajcie !
Cattleya- dziękuję za pomoc, a więc ma Kozłówkę ! To przemiła roślinka ( czy roślinki mogą być miłe ?)

Arielku, miły jesteś :oops: ale nie do końca się chyba "rozumiemy" z moimi roślinami- niektóre nie chcą współpracować , albo się ociągają ...Cóż , nie można mieć wszystkiego.

KaRo przeoczyłaś :wink: o nawadnianiu było na s. 47.
A co do " zakręconej - ogrodniczki " - pewnie ,że to dla mnie komplement ! Sama się nią czuję (no , może nie ogrodniczką , ale zakręconą -to na pewno :wink: )

Pozdrawiam serdecznie , teraz idę podlać to, co rozpaczliwie woła :"PIĆ !". Jeszcze tylko dla Weigeli- kilka zdjęć mojego przedogródka :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Wipko, no wiesz ! Mam się gniewać za takie miłe słowa?! Tak się cieszę ,że Ci się u mnie coś podoba :D A przenosić do siebie to niewiele musisz - masz tak ładnie...
Awatar użytkownika
Weigela
100p
100p
Od: 14 maja 2007, o 19:37

Post »

Piękny przedogródek :D .
Ja mam mały problem,gdyż wejście do mojego domu jest od wschodu słońca.Praktycznie cały dzień jest tam cień.Kwitną tylko różaneczniki,a latem jedynym kolorem jest zieleń.Prawie wszystkie kwiaty lubią słoneczko i nie wiem co by tam ładnie kwitło.
W tym roku posadziłam parę begonii,ale jakoś barwniej się przez to nie zrobiło.
Ewelino powiedz ,co to za drzewko rośnie z lewej strony Twojego domku,przy tej rabatce z piwoniami.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ewelino,masz tak idealnie, że ...nie wiem co powiedzieć.Ale szczuj mnie dalej, może coś wyniosę od Ciebie.Na przykład kozłówkę, poszukam ją sobie i gdy tylko spotkam to pewnie kupię.A zapytam o ostróżki, bo mam takie same.Tylko moje zdziadziały, są takie mizerne w tym roku.Fakt, że rosną ok.4 lat i może po prostu się wyradzają.Jak długo rosną u Ciebie?
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Droga Ewelinko paprocie od Ciebie właśnie zaczęły wypuszczać listki (wczoraj zaglądałam), mam nadzieję że będą tak okazałe jak u Ciebie. w ogóle to opinii chwalących Twój ogród jest na tym formum bardzo dużo, ja jednak chciałabym Ci napisać co mnie zachwyciło. Mianowicie domek z wspinającym się po nim winobluszczem, i te dynie obok ławki. Całość po prostu emanuje spokojem i skłania do lenistwa. Ale z tym lenistwem w takim ogrodzie to nie do końca prawda :D
Pozdrawiam serdecznie. Jak paprocie urosna to się nimi pochwalę.
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wipka pisze:Każdego ranka jak się budzę to myślę sobie: ciekawe, co tam nowego pokaże nam dzisiaj Ewelinka ?
I jak zwykle mnie nie zawodzisz, oglądając zdjęcia z Twojego ogrodu naładowuję akumulatory na cały dzień i myślę, główkuje, co by tu, choć troszeczkę przenieść do mnie z Twojego ogrodu. :wink:
Dokładnie to samo mogłabym napisać , zaglądam codziennie i za każdym razem odkrywam coś nowego co mnie zadziwia i zachwyca ;:111 ,
Ty Ewelinko masz w sobie jakiś dar, robiąć zdięcia przekazujesz ten spokój jaki panuje w Twoim ogrodzie , chciałoby się czym prędzej pobiec do niego
i pozostać w nim na zawsze ;:142
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Kontakt:

Post »

Ewelino - nienadążam!!!!!!!!

Dopiero u Ciebie oglądałem przepiękne piwonie (u mnie już przekwitły) i przeglądałem je do przodu i do tyłu, aby jak najdłużej nacieszyć oczy, a dziś nawy spacer po ogrodzie.
Jak częściej będę Cię odwiedzał, to wpadnę chyba w kompleks :shock: - to co prezentujesz to już nie ogród, ale

perfekcyjnie i w szczegółach dopracowane dzieło sztuki ogrodowej.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Wszyscy na Ciebie pokrzykują. Żeby tylko nie przyszło Ci do głowy zaprzestania wklejania zdjęć!!! To byłaby dopiero klęska.Brak mi już słów zachwytu, opisujących to co nam pokazujesz. Dlatego tak trochę pokrzykuję.
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Ewelinko, a ja tak z przekory, bo to co pokazujesz, to aż nie do uwierzenia.To przeciez niemożliwe żebyś miała wszystko tak piekne i zdrowe :D .U Ciebie to pewnie i chwasty ładniejsze .Proszę Cie,pokaż nam choc jedną rzecz,roslinkę która Ci sie nie udała, uschła czy coś innego -bo inaczej zazdrość mnie zje całkowicie :wink: :wink: :wink: .Ja sie tyle narobie , a efekty nie współmierne do mojej pracy ,czasami mam zamiar sobie odpuścić i dac spokój z tymi wszystkimi zabiegami ;:110 ;:110 ;:110
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”