Nie za mało te dwie miski? Ja na działce moczę w 4 czterech naraz, do tego dwa wiaderka A te mniejsze doniczki (na przykład moje masdevallie) pojedyńczo moczę w plastikowej doniczce bez dziurek.
A...do jednej miski naraz wchodzi 6 storczyków
Na moim dendrobium cos jakby się wykluwa powiecie mi czy jest szansa na to, że z tego będzie kwiat? Nie wiem czy na zdjęciu coś widac (to co ja widzę...)
A to kolejne mojego obecnie kwitnącego: (nie mogę się napatrzyc....)
i pączki na kolejnym......
A teraz pojadę z "grubej rury" Wczoraj byli u nas znajomi i zobaczcie co mi przynieśli (przepraszam za ilość zdjęć ale męża trochę poniosło
Gosiu nowy członek rodziny storczykowej śliczniusi .Wiedzieli goście jak Ci serce skraść
Twoje kwitnienie też śliczne, widzisz storczyki już dochodzą do siebie i niedługo u Ciebie będzie jak w kwiaciarni
katarzynka575 cieszę się, że przychodzą do siebie ale i tak mam je pod czujną obserwacją...
A czy na zdjęciu pierwszym dendrobium - to może być zaczątek kwiatka ?
Gosiu jeszcze to coś jest za małe żeby stwierdzić .U moich denbrusiów już takiego psikusa zrobiły mi chyba z 3 razy już,już myślałam że to będzie pęd a tu po pewnym czasie z pędu robiła się keika Także musisz jeszcze poczekać żeby być pewną na 100%
Gosiu ja to ślepa chyba jestem, bo ja to nic nie widzę na tym dendrobium a monitor mam 22'
Nowość za to prześliczna no i ten Twój starszy też kwitnie ślicznie.