działka w Jeżewie - Bory Tucholskie
- christinkrysia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: działka w Jeżewie - Bory Tucholskie
Zbyszku lubisz na zdjęciach uwieczniać ważne chwile takie jak wejście na szczyt góry ale kręcą Cię też ptaszyny. Faktem jest ,że są płochliwe i tylko dobry sprzęt jest w stanie uchwycić szczegóły.
Wczoraj bylismy z nową dostawa karmy i trochę odśnieżać - też mięliśmy okazje obserwować dzięcioła - jakieś fotki zrobiłam ale jeszcze w aparacie - może coś wyszło to wstawię u siebie.
Pierniczki smakowicie wyglądają więc sie poczęstuję ....
Wczoraj bylismy z nową dostawa karmy i trochę odśnieżać - też mięliśmy okazje obserwować dzięcioła - jakieś fotki zrobiłam ale jeszcze w aparacie - może coś wyszło to wstawię u siebie.
Pierniczki smakowicie wyglądają więc sie poczęstuję ....
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zbyszku jakoś tak do odśnieżania chętnych brak. Pewnie już za stara jestem na młodych chłopów
Pogratuluj swoim dziewczynom.
Przepiękne te pierniczki.
W środku to karmel? Czy jakaś domowa specjalność?

Pogratuluj swoim dziewczynom.

Przepiękne te pierniczki.
W środku to karmel? Czy jakaś domowa specjalność?
A ja już wiem, już wiem, to landrynki stopione
Kolejne piękne pierniczki...Dobrze, że u mnie nikt pierników nie lubi, bo już bym w kuchni siedziała...
Podziwiam Twoje podniebne zdjęcie...Fajnie tak z góry sobie na świat popatrzeć...Mój najwyższy szczyt to chyba Trzy Korony

Podziwiam Twoje podniebne zdjęcie...Fajnie tak z góry sobie na świat popatrzeć...Mój najwyższy szczyt to chyba Trzy Korony

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Krysiu dzięciołek i reszta Twoich zdjęć jak zwykle znakomita mój był robiony przez szybę i tylko z trzykrotnym optycznym ale i tak się cieszę
do degustacji zapraszam byle szybko bo ostro je podjadam
Gosiu Marta mnie ubiegła - landrynki posegregowane kolorami i "zmłotkowane"
na proszek wsypujemy do dziurawych pierników i do pieca, białe landrynki jako społecznie nieużyteczne zostały przydzielone mi do spożycia bezpośredniego w nagrodę za szereg prac elektrycznych do których się zmobilizowałem dobrowolnie i bez przymusu
przecież zbliża się Nowy Rok
Marto kiedyś sobie obiecałem że w swoich wędrówkach trzy górki pominę -Giewont, Gubałówka i Trzy Korony, dwie pierwsze popełniłem kiedyś z dzieciakami, Trzy Korony jeszcze do zdobycia może jakaś wyprawa z sanatorium
;
do degustacji zapraszam byle szybko bo ostro je podjadam
Gosiu Marta mnie ubiegła - landrynki posegregowane kolorami i "zmłotkowane"

Marto kiedyś sobie obiecałem że w swoich wędrówkach trzy górki pominę -Giewont, Gubałówka i Trzy Korony, dwie pierwsze popełniłem kiedyś z dzieciakami, Trzy Korony jeszcze do zdobycia może jakaś wyprawa z sanatorium

Czekaj, czekaj, sprawdziłam
Z geografią nie najlepiej...Barania Góra wyższa
A też ledwie dysząc zdobyłam
A dzięki Twoim informacjom zrozumiałam, jak jest możliwe połączenie tych landrynek z ciastem...Że tak powiem, w naszych stronach nie ma tradycji takich wypieków...

A dzięki Twoim informacjom zrozumiałam, jak jest możliwe połączenie tych landrynek z ciastem...Że tak powiem, w naszych stronach nie ma tradycji takich wypieków...
- ZbigniewG
Marto u nas to też "nowa świecka tradycja "
podpatrzona w TV
a to link ;
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,184 ... 2.html?v=2

a to link ;
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,184 ... 2.html?v=2
Rewelacja, tyle razy piekłam pierniczki i dopiero u Ciebie dowiedziałam się jak im zrobić kolorowe szkło. Podziękuj swoim dziewczynom.
Pomysłowe karmniki brawo
pozdrawiam

Pomysłowe karmniki brawo

pozdrawiam

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zbyszku witaj.
Tyle ciekawych rzeczy dzieje się w Twoim wątku.
Śliczne pierniki, na różnych wątkach je spotykam i podziwiam Panie, że w takim nawale przedświątecznych zajęć podtrzymują tradycję.
Fajnie, że masz ogród przy domu i możesz dokarmiająć ptaki obserwować ich zwyczaje, tego Ci zazdroszczę.
Gdybym miała działkę koło domu, to dokarmianie ptaków zimą byłoby moim głównym zajęciem, a tak to tylko słoninkę dla sikorek za moim blokowym oknem wieszam.
Przeważnie przylatują bogatki, ale czasami malutkie modre także.
Pozdrawiam serdecznie.
Tyle ciekawych rzeczy dzieje się w Twoim wątku.
Śliczne pierniki, na różnych wątkach je spotykam i podziwiam Panie, że w takim nawale przedświątecznych zajęć podtrzymują tradycję.
Fajnie, że masz ogród przy domu i możesz dokarmiająć ptaki obserwować ich zwyczaje, tego Ci zazdroszczę.
Gdybym miała działkę koło domu, to dokarmianie ptaków zimą byłoby moim głównym zajęciem, a tak to tylko słoninkę dla sikorek za moim blokowym oknem wieszam.
Przeważnie przylatują bogatki, ale czasami malutkie modre także.
Pozdrawiam serdecznie.

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bardzo dziękuję za informację na temat pierniczków. W tym roku nie wykorzystam, ale w przyszłym na pewno.
Bardzo podoba mi się ta nowa tradycja
No i pierwszy raz spotkałam taki sposób dekorowania pierników.
Ale w przyszłym roku zaskoczę rodzinkę
Bardzo podoba mi się ta nowa tradycja

No i pierwszy raz spotkałam taki sposób dekorowania pierników.
Ale w przyszłym roku zaskoczę rodzinkę

- ZbigniewG

Gosiu właśnie robi się druga partia bo po pierwszej nawet okruszki wybrane

Zbyszku, nic dziwnego, że pierniczki już zjedzone - baaardzo smakowicie wyglądały, a na pewno jeszcze lepiej smakowały
Ja niebawem zabieram się za pieczenie...piernika, bo moi chłopcy są bardzo konkretni i takich pierniczków maleńkich to musiałabym z tysiąc napiec
Ogród przy domu to wspaniała rzecz - teraz zimą mogę stać w oknie bez końca i podziwiać całe to skrzydlate towarzystwo, które zlatuje się do karmnika
Pozdrawiam przedświątecznie

Ja niebawem zabieram się za pieczenie...piernika, bo moi chłopcy są bardzo konkretni i takich pierniczków maleńkich to musiałabym z tysiąc napiec

Ogród przy domu to wspaniała rzecz - teraz zimą mogę stać w oknie bez końca i podziwiać całe to skrzydlate towarzystwo, które zlatuje się do karmnika

Pozdrawiam przedświątecznie

- ZbigniewG
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Zbyszku kolekcja irysów godna pozazdroszczenia. 

Pozdrawiam Zenek