Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Nelu, zastanawiam się nad kupnem kolejnych róż ale wiosną i prosiłbym Cię byś zerknęła czy którąś z nich polecasz lub nie,
-pilgrim
-history
-pomponella
-tip top
-brother cadfael
-golden spray

na razie tyle może znajdę coś jeszcze :D

w ogóle znalazłem zagraniczną stronkę piękne róże
http://www.bellarosawholesale.com/rose_green.nxg
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nelu, ja powrócę jeszcze do Waszego sprzedawcy róż. Czy możesz go opisać? Spod Łodzi był ten, u którego kupiłam swoje pierwsze angielki. Na głowie miał tapira :;230
Może to ten sam? Daleko się zapuścił. Ciekawe dlaczego wybrał Waszą imprezę, a nie targi w Skierniewicach, prawie pod nosem.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę Adrianie ,że również i Ciebie zafascynowały różane królowe . Taka wielka lista to niemożliwe a Pilgrima to mam i nawet zdrowy jest chociaż w tej chwili już nie kwitnie . Na resztę musi odpowiedzieć Nela . Piękne róże na tej stronce ;:196 Neluś
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka u mnie nasturcja nie tak wielka jak u Ciebie,nie dałam jej się piąć po czymkolwiek ,ma bliski kontakt z ziemią...U Austina jest w czym wybierać,w poprzednim roku chciałam zamówić Sister Elizabeth i Pretty Jessica ,ale nie było ich na stanie... ,w międzyczasie znalazłam inne odmiany,także już na tamte nie ma szans... :roll:
Izka wyrzucanie roślin w ręce innych ogrodniczek,bądź ogrodników to jedyny sposób na tworzenie miejsca w swoim ogrodzie... :wink: inna opcja nie wchodzi w grę...
Krysiu cieszę się ,że i do mojego ogródka trafiłaś i nawet Ci się podoba...bo nie każdy gustuje w takim nawale roślinności ... :D Najwięcej mam róż,które mną zawładnęły 2 lata temu,wcześniej miałam takie tam...ale nie byłam nimi zafascynowana ,jak w tej chwili.Fascynacje muszę pozostawić już nie zrealizowane,bo ogród z gumy nie jest... :wink: Róże rosną na przemian z bylinami,gdyż nie wyobrażam sobie rabaty bez ich udziału,wyszukuję gatunki,nieraz niepospolite...,a jak zauważyłaś pewnie... niebieski...dominuje :D
Zapraszam ...będziesz zawsze mile widzianym gościem... ;:196
Gosiu jak wino usypia ,to może filiżanka kawy ...działa energetyzująco ,ożywia...chociaż ja optuję jednak za winem i to półsłodkim... :;230
Adrian dzięki za stronę z różami,na tą jeszcze nie trafiłam :wink: Wiesz już gdzie będziesz zamawiał...?
Żadnej róży z tych co wymieniłeś niestety nie mam...także z własnego doświadczenia nie będę mogła Ci pomóc,
ale poczytałam...i
The Pilgrim Austina,wg HMF jest wrażliwy na mączniaka i mało co powtarza
History wielkokwiatowa...chyba Aniads ją posiada,ale nie jestem pewna
Pomponella polecam jak najbardziej -róża z atestem jakości ADR,u Gloriadei jest bardzo wychwalana i przesady w tym nie ma :uszy
Brother Cad...też powtarza kwitnienie okazjonalnie,więc nie kwitnie non stop do przymrozków,i też wrażliwa na mączniaka
Golden Spray nie znam
Widzę ,że żółte Cię kręcą...to może zaproponuje historyczną Buff-Beauty-Hybryd Musk krzaczasta,zobacz u Wiesi- Abeille,w wyszukiwarce w jej wątku napisz nazwę...jeżeli byś nie wiedział... :D ale pewnie jesteś zorientowany...
Tutaj masz stronę dużego wyboru róż angielskich
http://www.rosen-goenewein.de/goenewein/englisch.html
i jeszcze taką http://translate.google.pl/translate?hl ... l:official
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przed chwilą wymazałam sobie długi post... ;:223 I na nowo...
Małgosiu tak,ten pan miał tapira,okulary,i wagę trochę większa niż w tabelach... :;230 Skierniewice ma pod nosem... ,chciał też uszczęśliwić śląską klientelę... :wink:
Kupowałaś u niego w Łodzi... :?:
Jadziu to tak jest i będzie...,kupujesz jedna różę,drugą,podsyłają Ci linki,sam człowiek szuka i już wyjść z tego nie może...gusta się zmieniają ...najpierw wielkie kwiaty,potem inne ale zdrowsze,kolejne,historyczne... i oskoma rośnie... :;230

trochę werbenowo
Obrazek

Obrazek
i róża NN...
Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oskoma rośnie, oj rośnie w tym wątku..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mój Pilgrim jak na razie mam go 2 rok a 1 rok na pergoli czyli zmienił miejsce. Kwitnął ładnie przez 3 miesiace a o mączniaku nawet nie ma mowy ,tylko w tej chwili parę dolnych listkow ma plamki . Ja z mojego podwórka mogę powiedziec pomimo ,że nie pachnie jakoś wybitnie to warto go mieć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli to ten sam. Szkoda, że nie był w Skierniewicach.
Ja kupowałam u niego na targach w Kutnie. Miał bardzo duży wybór. Nie wiedziałam za co sie złapać Szczególnie, że to były moje początki.
Neluś, chciałam Ci bardzo za przetacznika. Jest piękny. Patrzę na niego codzienne jak wychodzę do pracy. Jeszcze nie posadzony na miejsce, ale cierpliwie czeka.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

U mnie Pilgrim też nigdy nie miał mączniaka :wink:
jest na tyle ładna, że warto posadzić mimo przerwy w kwitnieniu ;:108

Nelu, pojechałaś tymi niebieskimi /fioletowymi werbenami :shock: ukochany kolorek zaraz po brzoskwini :lol:
u mnie zawsze zjada je przędziorek więc sobie odpuszczam werbeny, ale popatrzę u ciebie 8-)
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Nelu, wpadnij do mnie zobaczyć białą różę może będziesz wiedziała co to za twór. :)
Awatar użytkownika
Jurek_9
200p
200p
Od: 10 lip 2008, o 21:12

Post »

Zajrzyj do skrzynki ... :wit
Pozdrawiam - Jurek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko co wchodzę do ogródka to niekończące się dyskusje o różach... :;230 ,trudno o nich zapomnieć i zachcianki rosną... :wink:

Jadziu Pilgrimma nie posiadam ,także moje domniemania opierają się na różnych źródłach,ale najważniejsze jest własne doświadczenie... :D jeżeli Twoja nie chorowała,i pięknie kwitła,to tylko zachęcić Adriana do zakupu. :wink:
Małgoś cieszę się ,że przetacznik Ci się podoba,to bylina kwitnąca prawie przez cały sezon i cieszy niebieskimi kłosami,jedna z moich ulubionych :D

Ewuś tak widziałam u Ciebie Pilgrima ,jesteś kolejną osobą ,która wyraża się o nim pozytywnie...już powoli kreuje się opinia dotycząca tej róży...,Adrian pewnie już jest pewien ,czy ma ją zakupić... :D
Adrianie już lecę... :D
Jurku już zajrzałam... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Niebieska Nelu, u Ciebie można zawsze na 100 procent nacieszyć oczy cudami. :shock: Bardzo dziękuję za propozycję badylków ołownika ;:196
kochana jesteś ale nie kłopocz się, ja sobie poradzę tutaj by go zdobyć. Chciałam mieć z własnego badylka, może go przelałam? Pójdę niedługo podciąć
badylki na skwerku, po cichaczu wcześnie rano i spróbuję znowu w tym roku. Jeśli się nie uda to zawsze można go kupić na wiosnę.
Wiesz że u nas w tym roku pomimo ciepłego lata ołowniki słabo kwitły, za to psianki zaszalały. :heja
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nelu, ale dodatkowo to wyjątkowy dla mnie okaz. Ma przepiekne grube te kłoski
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Werbeny w słonku :D Oglądałam moją i ... jakaś taka mizerota. Surfinia ja zeżarła... Ale jak tak patrzę to wygląda na zdjęciu jakby jedna była skrzynkowa a druga gruntowa... Czy tak?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”