Izka u mnie nasturcja nie tak wielka jak u Ciebie,nie dałam jej się piąć po czymkolwiek ,ma bliski kontakt z ziemią...U Austina jest w czym wybierać,w poprzednim roku chciałam zamówić Sister Elizabeth i Pretty Jessica ,ale nie było ich na stanie... ,w międzyczasie znalazłam inne odmiany,także już na tamte nie ma szans...
Izka wyrzucanie roślin w ręce innych ogrodniczek,bądź ogrodników to jedyny sposób na tworzenie miejsca w swoim ogrodzie...

inna opcja nie wchodzi w grę...
Krysiu cieszę się ,że i do mojego ogródka trafiłaś i nawet Ci się podoba...bo nie każdy gustuje w takim nawale roślinności ...

Najwięcej mam róż,które mną zawładnęły 2 lata temu,wcześniej miałam takie tam...ale nie byłam nimi zafascynowana ,jak w tej chwili.Fascynacje muszę pozostawić już nie zrealizowane,bo ogród z gumy nie jest...

Róże rosną na przemian z bylinami,gdyż nie wyobrażam sobie rabaty bez ich udziału,wyszukuję gatunki,nieraz niepospolite...,a jak zauważyłaś pewnie...
niebieski...dominuje
Zapraszam ...będziesz zawsze mile widzianym gościem...
Gosiu jak wino usypia ,to może filiżanka kawy ...działa energetyzująco ,ożywia...chociaż ja optuję jednak za winem i to półsłodkim...
Adrian dzięki za stronę z różami,na tą jeszcze nie trafiłam

Wiesz już gdzie będziesz zamawiał...?
Żadnej róży z tych co wymieniłeś niestety nie mam...także z własnego doświadczenia nie będę mogła Ci pomóc,
ale poczytałam...i
The Pilgrim Austina,wg HMF jest wrażliwy na mączniaka i mało co powtarza
History wielkokwiatowa...chyba Aniads ją posiada,ale nie jestem pewna
Pomponella polecam jak najbardziej -róża z atestem jakości ADR,u Gloriadei jest bardzo wychwalana i przesady w tym nie ma
Brother Cad...też powtarza kwitnienie okazjonalnie,więc nie kwitnie non stop do przymrozków,i też wrażliwa na mączniaka
Golden Spray nie znam
Widzę ,że żółte Cię kręcą...to może zaproponuje historyczną
Buff-Beauty-Hybryd Musk krzaczasta,zobacz u Wiesi- Abeille,w wyszukiwarce w jej wątku napisz nazwę...jeżeli byś nie wiedział...

ale pewnie jesteś zorientowany...
Tutaj masz stronę dużego wyboru róż angielskich
http://www.rosen-goenewein.de/goenewein/englisch.html
i jeszcze taką
http://translate.google.pl/translate?hl ... l:official