Rabatki Konstantego część 3
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rabatki Konstantego część 3
Ewuś nie mam trójsklepki więc postanowiłam że to cudo nabędę w przyszłości.
Do Tyszowiec mam blisko, nie słyszałam nic o Romańskim kościele... zainteresuję się.
Ewuś zobaczyłam dzisiaj wieczorem pierwsze kwiaty miniaturowego zimowita, jutro zrobię fotkę.
Do Tyszowiec mam blisko, nie słyszałam nic o Romańskim kościele... zainteresuję się.
Ewuś zobaczyłam dzisiaj wieczorem pierwsze kwiaty miniaturowego zimowita, jutro zrobię fotkę.

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam:Chatte,Tijo,Elsi,Zyto nadal przy 17 stopniach i w silnych ciepłych podmuchach halnego wiatru.Trójsklepka przyjechała z północy od Tajgi,druga jest nabyta na miejscu,zeszłego roku innym kwitły we wrześniu,a moje w październiku,nawet pod koniec,myślałam,że padnie podcięta 5 stopniowym przymrozkiem przygruntowym jak języczki,hosty,zawilce japońskie,ale ukryta pod panakamienicznikową starą leszczyną purpurową,osłonięta murami jednak rozwija pączki!
Na osłodę "cukierki z cmentarza":miodzik,poduszeczki,migdałki i poziomeczki.

Na osłodę "cukierki z cmentarza":miodzik,poduszeczki,migdałki i poziomeczki.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Nie wiedziałam, że na cmentarzu takie rzeczy sprzedają.
U mnie tego nie ma, ale fajnie tak z czymś na pocieszenie wrócić do domu.

U mnie tego nie ma, ale fajnie tak z czymś na pocieszenie wrócić do domu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- TAJGA 2008
- 1000p
- Od: 5 sie 2008, o 09:44
A moja trójsklepka w tym roku nie zakwitła, posadzona w bardzo cienistym miejscu, w dodatku zakryła ja hosta Blue Angel. Muszę ją przesadzić, żeby miała szansę pokazać kwiatki.
- EwkaEs
Witajcie Kogro i Tajgo-niestety kwiatek pierwszy rozwinięty trójsklepkowy zastałam zerwany,podobnie jak miesiąc temu pysznogłówki,którą nieopatrznie pochwaliłam się na Forum.Nie wierzę,że to jakieś ptaszę polne!Jest jeszcze kilka pąków,które być może się rozwiną-na razie ciepło.
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuś strasznie mi przykro z powodu utraty kwiecia trójsklepki. Nie poddawaj się i szczelnie wypełniaj Rabatki Konstantego nowymi zdobyczami w miarę swoich sił i czasu... aż dwunożnym ssakom znudzi się takowa zabawa wandalizm-owa.
Buziaczki zostawiam w dowód że jestem z Tobą

Buziaczki zostawiam w dowód że jestem z Tobą

Ewo, dziękuję za miłe spotkanie
Szkoda trójsklepki. A moje w tym roku w ogóle się nie pojawiły, chyba hosty je zarosły

Szkoda trójsklepki. A moje w tym roku w ogóle się nie pojawiły, chyba hosty je zarosły

- teresat
- Od: 2 lip 2008, o 22:02
To bardzo smutne, że w tych trudnych czasach są ludzie, którzy zamiast zająć się czymś pożytecznym,
poświęcają czas i energię dla czynienia złośliwości.
A tyle jest do zrobienia i wciąż za mało rąk.
W którymś roku we Wszystkich Świętych sprzedawano przy cmentarzach baloniki itp. jak na odpuście.
To już lepiej te cukierki "haloweenowe"
poświęcają czas i energię dla czynienia złośliwości.
A tyle jest do zrobienia i wciąż za mało rąk.
W którymś roku we Wszystkich Świętych sprzedawano przy cmentarzach baloniki itp. jak na odpuście.
To już lepiej te cukierki "haloweenowe"

Mam dokładnie to samo odczucie względem balonów na Wszystkich Świętych - jakiś jarmark zamiast zadumy.
- EwkaEs
Witam:Zyto,Foggio,Teresat,Izabell i Ambo w miotanym silnymi podmuchami ciepłego wiatru Podwórkowym. Wyobrażam sobie jak duje w Tatrach.Trójsklepka rozwinęła kolejne dwa pąki,dojrzewają truskawki z tych zadołowanych ledwo co i lawenda jeszcze na nowo kwitnie,też zadołowana niedawno.Przywiozłam marcinki na chochoła dla hibiskusa.
Miło mi było dowiedzieć się,że z podarowanych dwa lata temu przeze mnie(i własnoręcznie z nasion wyhodowanych) białych poziomek Yellow Wonder namnożyło się tyle,że teraz rozsadzono je do trzech ogródków mnichów.Dostałam także dynię,z tych najmniejszych,ale byłam w stanie unieść jedynie pół,po drugą połówkę
wrócę na dniach.

Miło mi było dowiedzieć się,że z podarowanych dwa lata temu przeze mnie(i własnoręcznie z nasion wyhodowanych) białych poziomek Yellow Wonder namnożyło się tyle,że teraz rozsadzono je do trzech ogródków mnichów.Dostałam także dynię,z tych najmniejszych,ale byłam w stanie unieść jedynie pół,po drugą połówkę

- EwkaEs
Andziu-dotarły szczypiorek i pietruszka w złotych donicach!
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewciu, nie ważne złote czy nie.. ważne żeby rosło
U nas dzisiaj stała się ciemność... pół powiatu olkuskiego nie miało prądu, i wiecie co..
, brak prądu powoduje średniowiecze

U nas dzisiaj stała się ciemność... pół powiatu olkuskiego nie miało prądu, i wiecie co..

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- Andzia1
- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Powiem więcej.... to zdjęcie to takie jest... magiczne jakieś, duch w lustrze...uuuuhhhhuuuuiuuu
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu