Ogród Agnieszki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Agnieszki

Post »

aage pisze:Kochani powiedzcie mi czy da się w jakiś szybki sposób ukorzenić winobluszcz???
Wstaw do wody i czekaj na korzonki :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dawidzie witaj u mnie :wit dziękuję, właśnie już stoją we wodzie. Pytam bo myślałam, że ktoś z was ma już jakiś sprawdzony sposób (czyt. sam próbował) to robić :)
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ja kiedyś próbowałem we wodzie i w doniczkach z ziemią, więcej roślin puściło korzenie we wodzie :wink:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Dawidzie za cenną podpowiedź. Chciałam właśnie włożyć jedną do ziemie ale jak mówisz, że lepiej w wodzie :)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Przejrzałam cały wątek i bardzo mi się u Ciebie podoba. Witaj w oczkowym klubie. Rybki mam , więc zapraszam. Jest ich dużo!!! Kilkanaście oczek mogę zarybić. Ja też zaraziłam sie trawami od Andrzeja-Amadyna. Pod Jego okiem robię kącik z trawami. Aga teraz to tylko spokój Cię ratuje. Powodzenia. ;:63 :uszy
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu witaj u mnie :wit Trawami już dawno jestem zarażona :) Co do rybek chętnie bym kilka wzięła ale przez zimę nie przeżyją u mnie w oczku niestety- za płytkie :( A co spokoju to staram się ale nie zawsze wychodzi :) Widziałam, że miałaś szczęście gościć u Siebie Andrzeja, powiedz mi co ci ciekawego doradził w sprawie kącika z trawami??
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agusia! No, nareszcie mogę się wpisać, bo porządnie przeczytałam wszystko od poczatku :D
O oczku, o niefortunnej krytyce :oops: , o piesku, o trawach, daturach, szopce, butkach no i o Najważnieszym Dniu :D
Aguś, aleś Ty pozytywna osoba! Hihihi, właściwie osóbka! Po avatarku sądząc - foremna blondyneczka :D
A takie ciężkie roboty wykonane!

Piszesz u mnie, że potrzebne Ci wsparcie ogrodnicze. A ja tu widzę, że tak naprawdę, to potrzebna Ci tylko odrobinka-odrobineczka, bo ogród zmierza w fajnym kierunku.
Masz rację, że tworzenie swojego ogrodu to metoda prób i błędów. A gdy wyjdzie fajnie, to tym większa atrakcja i satysfakcja :D
Czytałam wcześniej, co podpowiadał Ci amadyn. O! bardzo cenne były jego spostrzeżenia - że z czasem trzeba dodać trochę miękkości w rysunku ścieżki i kształtu rabatek...
Fajnie, że kupujesz trawy, bo one też dodadzą lekkości i miękkości. Sama też zaczęłam sadzić trawy :D
Jeśli pozwolisz, podrzucę z czasem kilka moich skojarzeń - co by było dobre w Twoim ogrodzie :D
Aha, i jestem zachwycona Twoim radosnym podejściem do ogrodu :D
A wierzbę ciachnij! Fajny byłby z niej 'berecik' niesymetryczny :D

Pozdrówki - Ula
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trawki dodają lekkości roślinom o dużych kwiatach, więc jest spore pole do popisu.
Można się spierać, co z czym posadzone jest ładniejsze, ale to wszystko strefa gustu.
Najważniejsze, żeby to był twój wymarzony ogród w którym będziesz się czuła jak w swoim małym raju. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Hej Agnieszko ;:196 , a gdzie drugi bucik zgubiłaś :uszy , bo pisałaś , że masz już buciki :;230
Ale to chyba nie o tym pisałaś :;230
:wit
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aga, ale ten bucik mi się spodobał. Bardzo ciekawa dekoracja i z wrzosem bardzo mu do twarzy ;:138
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula witaj wkońcu u mnie :wit cieszę się, że znalazłaś chwilkę na specer po moim ogrodzie :) Jestem otwarta na wszystkie spostrzeżenia- lubię jak ktoś powie co myśli, co by było do zmiany lub przesadzenia :) Co do nadaniu miękkości rabatom wszystko pójdzie do zmiany na wiosnę. Nie będzie już tych kątów prostych i prostokątów o których mówił Amadyn :) Tylko zastanawiam się skąd ja wezmę kasę aby to wszystko później obsadzić ;:224 te rabaty będą przynajmniej dwa razy szersze. Dziękuję Ci za miłe słowa ;:196 co do mojej osóbki. Czekam na twoje rady, a co do wierzby już ciachnięta :lol: Pozdrawiam ;:196

kogra tam mas rację kwiestia zestawienia roślin do nasadzeń to kwestia gustu, ale fajnie jeśli się wie co z czym zestawić. Ja się tego uczę i czasem przesadzam coś kilka razy aż wkońcu nasadzenie mi się podoba :) Już dziś mój ogród to mały intymny raj :):)

Ignis05 oczywiście, że to nie o nich pisałam :;230 chociaż z drugiej strony jak bym wystąpiła w takich ciekawa jestem reakcji gości :;230 :;230

Wiesiu dziękuję ;:196 było tam pustu na pieńku przed wejściem do domu, że musiałam coś wykombinować :):) i już jest :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lucilla
200p
200p
Od: 9 kwie 2010, o 09:47

Post »

Aguś , fajniasty ten but z wrzosem,bardzo mi się podoba,bardzo :!:

Wsparcia ogrodniczego to ja całe życie będę potrzebować więc nie przejmuj się i działaj bo pięknie Ci idzie :!:
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko dziękuję ;:196 Działam, działam ale wsparcie ogrodnicze z różnych ston przyjmę i dobrą radę zawsze wysłucham :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Aga but rewelacyjny :) bardzo mu do twarzy z wrzosem :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold