Witajcie
Izo- Izabelo 
Na pewno odróżniasz krowę od łosia

Nie może być inaczej !
Co do zniknięcia z forum -to z powodu takiego, iż poszłam sobie do
bardziej regularnej pracy. Co do budowy - martwią mnie prognozy ,bo ponoć już w październiku
ma być zimno ,zimowo i brzydko

. Ale żeby chociaż tak stanąć we własnym oknie kuchennym
(tzn. otworze na to okno) i zobaczyć jaki będę miała widok ....
Izo -Izo
Właśnie ta wyspa ,o której już pisałam jest na tym samym jeziorze co "Canoe Club"-prawie naprzeciwko ,po ukosie.
Zawsze nas kusiło ,żeby tam wpaść ,ale wydawało nam się jakoś tak za ekskluzywnie . W tym roku jednak juz po spływie,
jak wracaliśmy do domu, podjechaliśmy do tego ośrodka od strony lądu-chcieliśmy go zobaczyć i wykąpać się w jeziorze.
No i pech ! Akurat wtedy ośrodek został zamknięty ,bo wynajęli go w całości dla "wielkiej" gwiazdy

Zespół Pectus-mówi Wam to coś?
W lesie pełno ochroniarzy strzegących wejścia na teren ośrodka ,zbudowana scena nad jeziorem.
Najśmieszniejsze było jak przywieźli 3 autokary dzieci i młodzieży- to była "spontaniczna" publiczność koncertowa...
Mieliśmy niezły ubaw kiedy ćwiczyli tych biedaków -jak mają reagować na występy "gwiazdy".
Straszyli ich ,że jak będą robić to dobrze -to wszystko pójdzie szybko ,ale jeśli nie- będą tam ćwiczyć kilka godzin..
Super zabawa! A kręcili ten niby-koncert do jakiegoś programu "Camp-rock".
Z tego wszystkiego najbardziej nie mogłam pojąć całej tej ochrony... Za przeproszeniem: "zadupie" całkowite,
jacyś przypadkowi turyści (my ),a otoczenie wokół ośrodka było tak strzeżone ,jakby tam rezydował np. prezydent.
Także może w następnym roku ,nocując jak zawsze na wyspie- przypłyniemy sobie do "Canoe Clubu" na drinka
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Co do sprawek ogródkowych - wczoraj kupiłam sobie w gdańskim "Okazie" kolejną Piwonię drzewiastą
Wiosną kupowałam za 35 zeta -praktycznie bez korzeni , teraz kupiłam za 25 tak ukorzenioną ,że pan ledwo wyrwał
ją z podłoża ,bo korzenie przerosły z doniczki
Kolor trochę ciemny (taki bordowy) wolałabym jakiś ciekawy róż ,ale i tak nie wierzę w zgodność etykiety z kwiatem ...
A co kwitnie na fioletowo razem z piwoniami drzewiastymi ?
I jeszcze aktualne zdjęcie mojej Anabelle. Bardzo ładnie jesienią się zazieleniają kwiaty.
W nowym ogrodzie te Hortensje będą miały wiele do powiedzenia
Aaaa, jak Wam idzie w szkole??? Bo ja np. wczoraj z moim dziecięciem na nowo odkryłam, jak różną rolę
w wyrazie ma samogłoska "i". Kurczę ,takie to skomplikowane .... Cieszę się bardzo ,bo moja córka zrozumiała
o co chodzi (ja chyba pierwszy raz na oczy to widziałam

)
I teraz już wiem ,że czasem "i" ma rolę zmiękczającą spółgłoski ,a innym razem jedynie tworzy sylabę ,a
jeszcze kiedy indziej robi jedno i drugie...