Ogród Marylii... cz.2
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marylii... cz.2
Witam...piękna nowa rabata powstaje;)))
Może nie będzie tak szybko zimy..w górach ma spaść śnieg..zrobi się zimniej ale to u nas na południu...):
Ja przez tą psinkę to całkiem o ogrodzie zapomniałam..dzisiaj wypadłam na chwilę...posadziłam Hiacynty...i czosnki..zostały mi jeszcze tulipany...i sama nie wiem czy już okopywać róże ..czy jeszcze poczekać...Taka jakaś zakręcona jestem tej jesieni):Pozdrawiam i mam nadzieję że Twoje azalie się przyjmą i wiosną będziemy podziwiać ich piękno:)))
Może nie będzie tak szybko zimy..w górach ma spaść śnieg..zrobi się zimniej ale to u nas na południu...):
Ja przez tą psinkę to całkiem o ogrodzie zapomniałam..dzisiaj wypadłam na chwilę...posadziłam Hiacynty...i czosnki..zostały mi jeszcze tulipany...i sama nie wiem czy już okopywać róże ..czy jeszcze poczekać...Taka jakaś zakręcona jestem tej jesieni):Pozdrawiam i mam nadzieję że Twoje azalie się przyjmą i wiosną będziemy podziwiać ich piękno:)))
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marylu powstała świetna duża rabata, na pewno będzie pięknie, myślę, że azalie można śmiało jeszcze sadzić, przecież one ładnie przekorzenione z dużą bryłą ziemi, tak więc nic im nie będzie
Dalie cudne, dzięki nim jest jeszcze bardzo kolorowo w ogrodzie

Dalie cudne, dzięki nim jest jeszcze bardzo kolorowo w ogrodzie

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Marylu zawsze możesz poczekać do wiosny, kupisz już z pączkami i nie bedziesz się bała czy Ci przymarzną pączki czy nie, jak tak zrobię z Rh, czekam cierpliwie do wiosny i kupię już kwitnące.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Widzę że u Ciebie Marylu praca wre...
Myślę że azalie spokojnie możesz posadzic...dadzą radę jeszcze się zakorzenic...przecież chyba tak już takiej strasznej zimy nie będziemy miec...tak myślę

Myślę że azalie spokojnie możesz posadzic...dadzą radę jeszcze się zakorzenic...przecież chyba tak już takiej strasznej zimy nie będziemy miec...tak myślę

- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Marylo widzę że niektóre iglaki miały podstrzyżyny. Własnie dzisiaj i ja dopodałem z piłką swoje sosny, aby wiosna dopuściły więcej światła roślinom niżej rosnącym.
Pozdrawiam Zenek
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witam...dzisiaj to mam lenia ogrodowo-domowego,nic mi się nie chce robić,słoneczko świeci,wiatr wieje,nad ranem był przymrozek i pasowało by już poznosić co wrażliwsze doniczkowce na zimowy odpoczynek a ja nie umie się zebrać i to zrobić...
Reni witaj,mam nadzieje ze azalie dadzą sobie radę,bo co mam teraz innego z nimi zrobić,do wiosny nie mam gdzie ich trzymać a zamawiając je myślałam ze dużo wcześniej będą...
Agnieszko dalie niestrudzenie kwitną pomimo nie przychylnej pogody w tym roku...są to dalie z nasion,ciekawi mnie czy takie wytwarzają bulwy które można by było spróbować przechować...
Po między azalie mam jeszcze zamiar posadzić białego i różowego zawilca japońskiego,tak myślę ze to dobry pomysł,azalie zakwitną wiosną a zawilce jesienią a nie chciała bym tam wsadzać żadnych innych bylin kwitnących,chyba ze brunery i miodunki a same azalie to smutno by jakoś wyglądało...
Fabi ja w gorącej wodzie kąpana,jak mi tylko myśl przyszła o podcięciu świerka,tak zaraz azalie zostały zamówione...ale będzie dobrze...co nie zabije to wzmocni...
Fragolka ja też mam nadzieję ze zimy jeszcze długo nie będzie i tego trzeba się trzymać...do wczoraj jeszcze praca mi się w rekach paliła a dzisiaj dopadł mnie jakiś stwór o nazwie leń...
Witaj Zenku...świerka podcięłam z konieczności...przegapiłam przędziorka abo jeszcze innego robala i moje najstarsze świerki nie najlepiej wyglądają,ten to wizualnie najgorzej,drugiego jeszcze mi było szkoda podcinać i biedak został ale chyba też z czasem będę musiała...
Kolory jesieni...

Reni witaj,mam nadzieje ze azalie dadzą sobie radę,bo co mam teraz innego z nimi zrobić,do wiosny nie mam gdzie ich trzymać a zamawiając je myślałam ze dużo wcześniej będą...

Agnieszko dalie niestrudzenie kwitną pomimo nie przychylnej pogody w tym roku...są to dalie z nasion,ciekawi mnie czy takie wytwarzają bulwy które można by było spróbować przechować...
Po między azalie mam jeszcze zamiar posadzić białego i różowego zawilca japońskiego,tak myślę ze to dobry pomysł,azalie zakwitną wiosną a zawilce jesienią a nie chciała bym tam wsadzać żadnych innych bylin kwitnących,chyba ze brunery i miodunki a same azalie to smutno by jakoś wyglądało...

Fabi ja w gorącej wodzie kąpana,jak mi tylko myśl przyszła o podcięciu świerka,tak zaraz azalie zostały zamówione...ale będzie dobrze...co nie zabije to wzmocni...

Fragolka ja też mam nadzieję ze zimy jeszcze długo nie będzie i tego trzeba się trzymać...do wczoraj jeszcze praca mi się w rekach paliła a dzisiaj dopadł mnie jakiś stwór o nazwie leń...

Witaj Zenku...świerka podcięłam z konieczności...przegapiłam przędziorka abo jeszcze innego robala i moje najstarsze świerki nie najlepiej wyglądają,ten to wizualnie najgorzej,drugiego jeszcze mi było szkoda podcinać i biedak został ale chyba też z czasem będę musiała...

Kolory jesieni...

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Marylko, czy to wiosna, czy lato, czy jesień, Twój ogród wygląda niezmiennie pięknie
Przemyślane i dobrze skomponowane rabaty o każdej porze roku są śliczne i kolorowe.
U Ciebie zawsze jest czym oczy nacieszyć
Jak ja bym chciała mieć tak pięknie urządzony ogród. Na razie co roku coś przemeblowuję, przesadzam, ale może w końcu efekt mnie zadowoli

U Ciebie zawsze jest czym oczy nacieszyć

Jak ja bym chciała mieć tak pięknie urządzony ogród. Na razie co roku coś przemeblowuję, przesadzam, ale może w końcu efekt mnie zadowoli

-
- 1000p
Wiolka trochę przesadziłaś
a ja bym chciała Twój z tymi nie równościami ,skarpami...
Ja też cały czas przesadzam,zmieniam i ciągle jest coś nie tak...pod brzozami,miałam nasadzenia cieniste,teraz brzóz nie ma i zrobiło się bardzo słonecznie,wiec wszystko trzeba zmienić,przesadzić a tak tam miało być fajnie,miały rosnąć hosty i hortensje no ale teraz będą maki i dzwonki i margaretki i dalej nie będzie porządku tylko jeden wielki misz-masz...

Ja też cały czas przesadzam,zmieniam i ciągle jest coś nie tak...pod brzozami,miałam nasadzenia cieniste,teraz brzóz nie ma i zrobiło się bardzo słonecznie,wiec wszystko trzeba zmienić,przesadzić a tak tam miało być fajnie,miały rosnąć hosty i hortensje no ale teraz będą maki i dzwonki i margaretki i dalej nie będzie porządku tylko jeden wielki misz-masz...

- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Piękne jesienne kolory
...za to lubię jesień,ale za poranne przymrozki,liście na trawniku i wizję zblizającej się zimy już nie 

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Witaj..
Tak to prawda dni są cudowne..i to pociesza:)
Ja też teraz już cały czas na ogrodzie porządki i zabezpieczenia przed zima robię...
Maryla wiesz jak dobrze okryjesz je przy gruncie i ja bym owinęła je tej pierwsze zimy bo zapowiadają bardzo mroźną...to powinny przeżyć;)))
Kolory jesieni masz cudowne...i ona może być piękna
Pozdrawiam...

Tak to prawda dni są cudowne..i to pociesza:)
Ja też teraz już cały czas na ogrodzie porządki i zabezpieczenia przed zima robię...
Maryla wiesz jak dobrze okryjesz je przy gruncie i ja bym owinęła je tej pierwsze zimy bo zapowiadają bardzo mroźną...to powinny przeżyć;)))
Kolory jesieni masz cudowne...i ona może być piękna

Pozdrawiam...
-
- 1000p
Witam...nocne przymrozki zmusiły mnie do porządków na rabatach...kanny,dalie wykopane,jednoroczne też na kompostowniku i zrobiło się pusto,no może nie całkiem pusto na rabatach...posadziłam azalie na wcześniej przygotowanej rabacie pozostało jeszcze wy ściółkować i będzie ok...
Fragolko,Reni lubię jesień za jej kolory,szeleszczące liście pod nogami ale nie lubię zimna i tego ze będzie jeszcze bardziej...
Dalszy ciąg kolorów jesieni...

Róże się nie dają...

W beczce zagościły kapusty...

Rabata azaliowa...

Fragolko,Reni lubię jesień za jej kolory,szeleszczące liście pod nogami ale nie lubię zimna i tego ze będzie jeszcze bardziej...

Dalszy ciąg kolorów jesieni...

Róże się nie dają...

W beczce zagościły kapusty...

Rabata azaliowa...

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Świetny pomysł z tymi kapustami w beczce
Moja beczułka już stoi pusta, bo rosnącą w niej kompozycję dopadła choroba. Jak już padły, to pod koniec lata nie chciało mi się nic w niej robić.
Te kapustki, to długo tak postoją ?

Moja beczułka już stoi pusta, bo rosnącą w niej kompozycję dopadła choroba. Jak już padły, to pod koniec lata nie chciało mi się nic w niej robić.
Te kapustki, to długo tak postoją ?
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Marylko, co to za krzew na pierwszym zdjęciu? Piękny ma kolorek 

-
- 1000p
Witaj Wiolu...moją kompozycje dopadł mróz,a ze mam kapusty rozrzucone po całym ogrodzie to przeniosłam je w jedno miejsce,nie są za ładne,wybujały miedzy innymi roślinkami i bardzo je lubią mszyce i gąsieniczki...powinny się dość długo utrzymać to zależy od temperatury,przy większym mrozie padną...ponoć są dwuletnie ale ja się z takimi jeszcze u nas w ogrodniczych nie spotkałam...
Dorotko jest to trzmielina oskrzydlona,oprócz ciekawej barwy jesiennej ma niesamowicie ukształtowane pędy...

Dorotko jest to trzmielina oskrzydlona,oprócz ciekawej barwy jesiennej ma niesamowicie ukształtowane pędy...

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Marylko-choć juz sa kolorki jesieni...to jest nadal pięknie i kolorowo u Ciebie.Od dawna bardzo podoba mi się u Ciebie....i w przyszłym roku wproszę się zobaczyc go na żywo