Ogród Marylii... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marylii... cz.2

Post »

Witam...piękna nowa rabata powstaje;)))
Może nie będzie tak szybko zimy..w górach ma spaść śnieg..zrobi się zimniej ale to u nas na południu...):
Ja przez tą psinkę to całkiem o ogrodzie zapomniałam..dzisiaj wypadłam na chwilę...posadziłam Hiacynty...i czosnki..zostały mi jeszcze tulipany...i sama nie wiem czy już okopywać róże ..czy jeszcze poczekać...Taka jakaś zakręcona jestem tej jesieni):Pozdrawiam i mam nadzieję że Twoje azalie się przyjmą i wiosną będziemy podziwiać ich piękno:)))
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marylu powstała świetna duża rabata, na pewno będzie pięknie, myślę, że azalie można śmiało jeszcze sadzić, przecież one ładnie przekorzenione z dużą bryłą ziemi, tak więc nic im nie będzie :D
Dalie cudne, dzięki nim jest jeszcze bardzo kolorowo w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

Marylu zawsze możesz poczekać do wiosny, kupisz już z pączkami i nie bedziesz się bała czy Ci przymarzną pączki czy nie, jak tak zrobię z Rh, czekam cierpliwie do wiosny i kupię już kwitnące.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Widzę że u Ciebie Marylu praca wre... :uszy
Myślę że azalie spokojnie możesz posadzic...dadzą radę jeszcze się zakorzenic...przecież chyba tak już takiej strasznej zimy nie będziemy miec...tak myślę ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Marylo widzę że niektóre iglaki miały podstrzyżyny. Własnie dzisiaj i ja dopodałem z piłką swoje sosny, aby wiosna dopuściły więcej światła roślinom niżej rosnącym.
Pozdrawiam Zenek
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witam...dzisiaj to mam lenia ogrodowo-domowego,nic mi się nie chce robić,słoneczko świeci,wiatr wieje,nad ranem był przymrozek i pasowało by już poznosić co wrażliwsze doniczkowce na zimowy odpoczynek a ja nie umie się zebrać i to zrobić...

Reni witaj,mam nadzieje ze azalie dadzą sobie radę,bo co mam teraz innego z nimi zrobić,do wiosny nie mam gdzie ich trzymać a zamawiając je myślałam ze dużo wcześniej będą... :D

Agnieszko dalie niestrudzenie kwitną pomimo nie przychylnej pogody w tym roku...są to dalie z nasion,ciekawi mnie czy takie wytwarzają bulwy które można by było spróbować przechować...
Po między azalie mam jeszcze zamiar posadzić białego i różowego zawilca japońskiego,tak myślę ze to dobry pomysł,azalie zakwitną wiosną a zawilce jesienią a nie chciała bym tam wsadzać żadnych innych bylin kwitnących,chyba ze brunery i miodunki a same azalie to smutno by jakoś wyglądało... :D

Fabi
ja w gorącej wodzie kąpana,jak mi tylko myśl przyszła o podcięciu świerka,tak zaraz azalie zostały zamówione...ale będzie dobrze...co nie zabije to wzmocni... :D

Fragolka ja też mam nadzieję ze zimy jeszcze długo nie będzie i tego trzeba się trzymać...do wczoraj jeszcze praca mi się w rekach paliła a dzisiaj dopadł mnie jakiś stwór o nazwie leń... :D

Witaj Zenku...świerka podcięłam z konieczności...przegapiłam przędziorka abo jeszcze innego robala i moje najstarsze świerki nie najlepiej wyglądają,ten to wizualnie najgorzej,drugiego jeszcze mi było szkoda podcinać i biedak został ale chyba też z czasem będę musiała... :D

Kolory jesieni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Marylko, czy to wiosna, czy lato, czy jesień, Twój ogród wygląda niezmiennie pięknie ;:63 Przemyślane i dobrze skomponowane rabaty o każdej porze roku są śliczne i kolorowe.
U Ciebie zawsze jest czym oczy nacieszyć :D
Jak ja bym chciała mieć tak pięknie urządzony ogród. Na razie co roku coś przemeblowuję, przesadzam, ale może w końcu efekt mnie zadowoli :roll:
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Wiolka trochę przesadziłaś :oops: a ja bym chciała Twój z tymi nie równościami ,skarpami...
Ja też cały czas przesadzam,zmieniam i ciągle jest coś nie tak...pod brzozami,miałam nasadzenia cieniste,teraz brzóz nie ma i zrobiło się bardzo słonecznie,wiec wszystko trzeba zmienić,przesadzić a tak tam miało być fajnie,miały rosnąć hosty i hortensje no ale teraz będą maki i dzwonki i margaretki i dalej nie będzie porządku tylko jeden wielki misz-masz... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Piękne jesienne kolory ;:138 ...za to lubię jesień,ale za poranne przymrozki,liście na trawniku i wizję zblizającej się zimy już nie :?
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj..:)
Tak to prawda dni są cudowne..i to pociesza:)
Ja też teraz już cały czas na ogrodzie porządki i zabezpieczenia przed zima robię...
Maryla wiesz jak dobrze okryjesz je przy gruncie i ja bym owinęła je tej pierwsze zimy bo zapowiadają bardzo mroźną...to powinny przeżyć;)))
Kolory jesieni masz cudowne...i ona może być piękna ;:138
Pozdrawiam...
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witam...nocne przymrozki zmusiły mnie do porządków na rabatach...kanny,dalie wykopane,jednoroczne też na kompostowniku i zrobiło się pusto,no może nie całkiem pusto na rabatach...posadziłam azalie na wcześniej przygotowanej rabacie pozostało jeszcze wy ściółkować i będzie ok...

Fragolko,Reni lubię jesień za jej kolory,szeleszczące liście pod nogami ale nie lubię zimna i tego ze będzie jeszcze bardziej... :D

Dalszy ciąg kolorów jesieni...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Róże się nie dają...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W beczce zagościły kapusty...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rabata azaliowa...

Obrazek

Obrazek Obrazek
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Świetny pomysł z tymi kapustami w beczce ;:63 ;:63 ;:63
Moja beczułka już stoi pusta, bo rosnącą w niej kompozycję dopadła choroba. Jak już padły, to pod koniec lata nie chciało mi się nic w niej robić.
Te kapustki, to długo tak postoją ?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marylko, co to za krzew na pierwszym zdjęciu? Piękny ma kolorek ;:108
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
maryla73ab
1000p
1000p

Post »

Witaj Wiolu...moją kompozycje dopadł mróz,a ze mam kapusty rozrzucone po całym ogrodzie to przeniosłam je w jedno miejsce,nie są za ładne,wybujały miedzy innymi roślinkami i bardzo je lubią mszyce i gąsieniczki...powinny się dość długo utrzymać to zależy od temperatury,przy większym mrozie padną...ponoć są dwuletnie ale ja się z takimi jeszcze u nas w ogrodniczych nie spotkałam... :D

Dorotko jest to trzmielina oskrzydlona,oprócz ciekawej barwy jesiennej ma niesamowicie ukształtowane pędy... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Marylko-choć juz sa kolorki jesieni...to jest nadal pięknie i kolorowo u Ciebie.Od dawna bardzo podoba mi się u Ciebie....i w przyszłym roku wproszę się zobaczyc go na żywo ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”