Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

basow@ pisze:Jak ten szaleniec kwitnie w lutym - Ty mi powiedz , kto ma go zapylić? :;230 Chyba ja.... :;230 :;230 :;230
No nie zaprzepaść takiej okazji, no! Pędzelek i heja :;230 Może to jakiś mutant kwitnący na przedwiośniu ci się wyhodował :wink:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Misiu zapowiadają mrozy - ciekawa jestem , kiedy będziemy cieszyć się krokusami w naszych ogrodach...

Olu wcale się nie dziwię ,że nie dowierzałaś , to taka nietypowa pora na floksy. :;230

Przemku ciiiiiii o tych mrozach!Może się uda i nie wrócą do nas? Pewnie marne szanse , bo sama słyszałam ,że mają być jeszcze temperatury tak niskie ,że rzeki mają zamarzać...ja nie chcę! ;:145 :;230

Dominiś , wyobrażasz sobie mnie latającą po skalniaku z pędzelkiem w dłoni? :;230

Nadal cieplutko - śniegu w zasadzie reszki zostały.W nocy ma być + 2 , jutro w dzień 7 - szybko pożegnamy się za śniegiem.Tylko nie wiem , czy jest się z czego cieszyć ,skoro znowu mrozy zapowiadają... ;:145
Tam , gdzie wczoraj były spore kałuże - dzisiaj nie ma po nich śladu.Mam nadzieję ,że jutro da mi się już co nie co porobić w ogrodzie. :tan
Pozdrawiam,Małgorzata
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basow@ pisze: Mam nadzieję ,że jutro da mi się już co nie co porobić w ogrodzie. :tan
Już miałam zapytać z przekąsem: a cóż Ty zamierzasz robić w ogrodzie w lutym...kiedy przypomniałam sobie, że przecież u Ciebie już kwitną kwiaty! Zlituj się! O jakich mrozach wspominasz? ;:223
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Narobiłaś mi apetytu, pójdę i ja popatrzeć może gdzieś jakiś kiełek prześwituje, widzę, że przy samym domu odtajało kawałek i widać jakieś niedobitki z rabatki ;:224 Może jakiegoś kiełka namierzę :heja
Żeby nie było, że nic nie robię w ogrodzie to przytnę derenia. Do porzeczek i agrestu jeszcze się dokopywać nie będę.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Vituś ziemia taka miękka,że można spokojnie plewić....a łapki mnie już swędzą , o ,swędzą!
Cebule jeszcze nie przyszły :twisted: ,więc muszę sobie wyszukać jakąś robotę , bo mnie energia rozniesie...Oj , właśnie słonko się przedziera przez chmury...
Mrozy mają być jeszcze niestety , tak mówią głośno w telewizji, a coś ostatnio się nie mylą... :twisted:

Agniecha u mnie śniegu już jak na lekarstwo.Właśnie dzisiaj już kanał Odry wylał i żwirownia...Ciepło , ale wiaterek wieje - osusza ziemię.Czytam o kurach na gigancie - pamiętam jak Ci zrujnowały zieleninkę w tamtym roku..Same szkodniki do Ciebie przychodzą!U Ciebie na pewno pod śniegiem też tętni życie , tylko niech on stopnieje wreszcie i odsłoni te wiosenne skarby. :P
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga nie startuj tak ostro bo jeszcze śniegiem będzie prószyć.
Ale mam nadzieję, ze to ostatnie podrygi pani Zimy.
Mnie też już nosi, ale jeszcze poczekam, bo od poniedziałku czeka mnie dalszy remont w domu. :twisted:
A pomidorki już posiałaś ?
Grażyna.
kogro-linki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

...takie zdjęcia u Ciebie :shock: :?: :!:
...a u mnie śniegu po kolana jeszcze w ogrodzie ;:145 i jeszcze zimę zapowiadają ;:145 i jeszcze nie posiałam pomidorów ;:145
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iduniu ten floks - szaleniec i przebiśniegi to jedyna pociecha!Śniegu już nie mam w cale , ale to żadna radocha , skoro straszą mrozami. :twisted:
Wściekła jestem , bo czekam na przesyłki , a sprzedającym się nie spieszy...można by było już sadzić lilie...
Pomidory nie posiane , bo brak szklarni czy foliaka - muszę wytrwać jeszcze ze 2 tygodnie - a łapki świerzbią jak chole.....
Na otarcie łez przyszły dzisiaj nasiona pierwiosnków.Tyle dobrego....
Na dworze cieplutko ,ale co ztego , jak wiatr chce łeb urwać....ciągle pod górkę!.Oj wezmę się za sianie papryk , top może sobie humor poprawię , choć na chwilę...Czekam jeszcze na nasiona papryk od Dorotki (korzo_m), a one "idą" priorytetem już drugi tydzień!!!!!!!Wściec się można , po prostu! :twisted: :twisted: :twisted:
Idę zobaczyć do skrzynki....może doszły?
Pozdrawiam,Małgorzata
ida74
---

Post »

...i co przyszły :?: :wink:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ;:145 ;:145 ;:145 Normalnie - Poczta Polska jest do odstrzału!!!!!!!!!!!!!!!!Skandal w biały dzień!
Mam jeszcze nadzieję ,że listonosz się spóźni....
Pozdrawiam,Małgorzata
ida74
---

Post »

...ciekawe czy moje do Grażyny doszły -idą już prawie tydzień :?:
Poczta mnie zaskakuje -,albo list idzie TYLKO 1 dzień ,albo tydzień z kawałkiem ... :evil:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu dzięki za poradę co do sadzenia cyklamenów.
Czekasz za cebulami lilii bo chcesz sadzić. Rozumiem , że do donic a potem gdzie :?:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, ze drepczecie ;:224 :;230 co ta wiosna z ludźmi robi... U nas zima i nie mam takich dylematów ;:170 Już mnie sianie na razie nie kusi.. to co za oknem zniechęca mnie całkiem. Wolę poczytać jak zdobywacie roślinki i pozwiedzać ogródki. Ale ..ale... jednak mnie też pokusiło hihi muszę wyznać .... popełniłam odśnieżanie i wykopanie ałyczy do szczepienia :oops: 8 sporych donic wytargałam, były zadołowane w warzywniku ;:224
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I co , listonosz nie doszedł.... :twisted: Tyle dobrze,że max w środę dostanę przesyłkę od bogdan-bk... :heja

Olu , nie ma za co... :P
Lilie do doniczek , a potem.... wystawię na taras , a jak się ociepli - posadzę do gruntu.Na razie oczywiście "do przechowalni", a jak zakwitną - znajdę im miejsce docelowe, choć pewnie nie na stałe , bo mam jeszcze sporą część ogrodu nie zagospodarowaną.Części pewnie nie posadzę do gruntu , tylko poustawiam gdzie mi będzie pasować , w ładnych donicach...przynajmniej w tym sezonie. :P

Aguś ja nie drepczę, ja już tupię z wściekłości! :;230 Nie do końca satysfakcjonuje mnie sianie nasionek...Najchętniej posadziła bym już trochę lilii...
Trochę współczuję Ci tej utrzymującej się zimy..., ileż można....Niech już i do Ciebie wiosna zawita , pokażesz narcyzy i inne cebulowe :P
No tak , Ciebie teraz kręci szczepienie , to i w zadołowanej ałyczy grzebiesz... :;230 Każdy ma , jak widać, swoje kółko zainteresowań... ;:224
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko przez Dominikę, to ona mi wcisnęła nadmiar swoich ałyczy :| i w to całe szczepienie wrobiła :roll:

Powiedz mi jak te lilie w tych donicach stoją? Czy ty je wkopujesz? No bo chyba każdy wiatr by je przewrócił... Ja nie cierpię tego podganiania w donicach... W tym roku nawet cann nie wstawiam wcześniej, o nie !! Posadzę wcześniej do gruntu i jak wylizą przed przymrozkami to najwyżej okryję :)

Trzymam kciuki, żeby wreszcie wszystko dotarło i to takie jak zamawiałaś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”