Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
IRENKO oglądając Twoje cudności rozładowuje się złe nastroje . Przy takiej pogodzie łatwo się wpada w zły humor . Miłego dnia
-
- 200p
- Od: 23 wrz 2009, o 09:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Irenko cud natury ten Twój ogród, piękny.
Pozdrawiam
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Agnieszka W.
Moje roślinki w biurze i w domu / Okazy u mnie i nie u mnie - na tarasie, działeczce i w ogrod
Grażynko uzbierało się trochę iglaków, teraz kiedy już wszystko przekwitło, iglaki wypełniają "pustki".
Halinko Zenobiusz odpowiedział na twoje pytanie, to jest choina kanadyjska niska, wierzchołek ma płaski a jej wysokość po 8 latach to około 70 cm.
Zenku dziękuję za miłe słowa oraz podpowiedź dla Halinki. Przykro jest gdy kradną coś o co dbałeś, żeby było piękne, znam to uczucie też mi "podprowadzono" 4 iglaczki.
Jadziu zieleń zawsze działa kojąco a zwłaszcza teraz gdy jest tak ponuro, natomiast wiosną z przyjemnością patrzy się na różne jej odcienie.
Agnieszko chyba trochę przesadziłaś z tym "cudem", to zwykły ogródek, sadzę wszystkiego po trochu tak aby przez cały rok było na co popatrzyć. Dziękuję za bardzo miłe słowa.
Halinko Zenobiusz odpowiedział na twoje pytanie, to jest choina kanadyjska niska, wierzchołek ma płaski a jej wysokość po 8 latach to około 70 cm.
Zenku dziękuję za miłe słowa oraz podpowiedź dla Halinki. Przykro jest gdy kradną coś o co dbałeś, żeby było piękne, znam to uczucie też mi "podprowadzono" 4 iglaczki.
Jadziu zieleń zawsze działa kojąco a zwłaszcza teraz gdy jest tak ponuro, natomiast wiosną z przyjemnością patrzy się na różne jej odcienie.
Agnieszko chyba trochę przesadziłaś z tym "cudem", to zwykły ogródek, sadzę wszystkiego po trochu tak aby przez cały rok było na co popatrzyć. Dziękuję za bardzo miłe słowa.
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ta "łezka" kwiatowa na trawniku wśród iglaków super pomysł.
Wygląda ślicznie, przejrzyście nawet... brak słów
.
Wyciągnęłam wniosek, roślinki ładniej wyglądają na tle iglaków.
Pozdrawiam.
Wygląda ślicznie, przejrzyście nawet... brak słów

Wyciągnęłam wniosek, roślinki ładniej wyglądają na tle iglaków.

Pozdrawiam.
Irenko, jaką mi radość zrobiłaś swoimi iglaczkami
wspaniałe 

-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj IRENO, całe popołudnie dzisiaj spędziłem na Twoim ogrodzie spacerując wśród roślin w 2008 roku. nie będę się powtarzał z opinią, którą już wyraziłem o Twoim ogrodzie wcześniej. Napiszę krótko. AZALIE przepiękne, piękna rododendrony i ładne iglaczki.
Marylko żebyś wiedziała jak ta część ogrodu wyglądała kilka lat temu!!! były tam drzewa owocowe, zlikwidowaliśmy je a po dwóch zostały olbrzymie pnie, których nie dało się wykopać, więc przykryliśmy to wszystko ziemią i tak powstało półkole obsadzone różnymi kwiatami a zwłaszcza różami, wokół półkola posadziliśmy różne iglaki no i tak to wyszło.
Sylwek zaskoczyłeś mnie takimi miłymi słowami, cieszę się, że podobają ci się. Kiedy je kupowałam około 10 lat temu nie było takiego wyboru gatunków i odmian. Widzę u ciebie jakie piękności kupujesz, są niezwykłe, podziwiam je.
Sylwek zaskoczyłeś mnie takimi miłymi słowami, cieszę się, że podobają ci się. Kiedy je kupowałam około 10 lat temu nie było takiego wyboru gatunków i odmian. Widzę u ciebie jakie piękności kupujesz, są niezwykłe, podziwiam je.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Irenko właśnie dlatego pytałam o tego iglaka ,bo podejrzewałam,że to Choina kanadyjska ,mam ją tylko nie taką płaską.
Bardzo mi się podoba to drzewko,a Twoje jest prześliczne .
Bardzo mi się podoba to drzewko,a Twoje jest prześliczne .
Witaj Tadeuszu, widzę, że nasze posty rozminęły się. Tyle sympatycznych i miłych słów od osoby, która posiada ogromną wiedzę i wspaniały ogród, to dla mnie nie lada wyróżnienie, pięknie dziękuję. Na miarę swoich "arów" staram się, żeby było ładnie i przyjemnie.
Halinko z tego co wiem to tych choinek jest wiele odmian, są wysokie podobne do koreanek, ja staram się sadzić odmiany małe, żeby jak najmniej miejsca zajmowały.
Halinko z tego co wiem to tych choinek jest wiele odmian, są wysokie podobne do koreanek, ja staram się sadzić odmiany małe, żeby jak najmniej miejsca zajmowały.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko Droga
zdjęcia Twoich piękności ogrodowych CUDNE

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Podpisuję się pod słowami Halinki IrenkoHalina Kwak pisze:Irenko Drogazdjęcia Twoich piękności ogrodowych CUDNE
![]()
![]()

Halinko i Romciu dziękuję za piękne słowa, teraz jesienią kiedy jest tak szaro i w ogrodach nic nie kwitnie, krzewy są bez liści to zieleń iglaków wydaje się taka wspaniała i przyjemna dla oczu.
Ostatnio chodziły Mikołaje z podarunkami, też coś mi przyniosły, trzy azalijki karłowe kwitnące. Posadzę je wiosną, będę musiała coś "przesiedlić". Zrobiłam dziś zdjęcia z kiścieni, już przebarwiły się końcówki na czerwono. Na ostatnich zdjęciach biało-zielone gałązki cyprysika.

Ostatnio chodziły Mikołaje z podarunkami, też coś mi przyniosły, trzy azalijki karłowe kwitnące. Posadzę je wiosną, będę musiała coś "przesiedlić". Zrobiłam dziś zdjęcia z kiścieni, już przebarwiły się końcówki na czerwono. Na ostatnich zdjęciach biało-zielone gałązki cyprysika.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iglaczki są piękne z tymi białymi końcówkami a rzed nimi co jest to to z kolorowymi liśćmi . Już mi się to kiedys obiło o oczy ,ale moja skleroza .
Jadziu te krzaczki, o które pytasz to kiścienie, mają poskręcane listki a końcówki gałązek na jesień, po przymrozkach robią się czerwone, rosną do 50 cm i są zimozielone.
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko
prezent Mikołajkowy piękny - gratuluję
Ta pierwsza, różowa azali nie otwiera mi się do końca

Ta pierwsza, różowa azali nie otwiera mi się do końca