Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Nelu jak się nazywa ta trawa wysoka z białymi piórkami :?: :?:
Uwielbiam trawy, a ze żwirkiem wręcz ;:167
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kornelko, trawiaste pozdrowienia robią wrażenie. Uwielbiam subtelność, którą wnoszą na rabaty. Fajnie sobie wymyśliłaś żwirowe zakamarki ;:215
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że i u Ciebie róże mają pełno paków ;:138 Będzie się czym cieszyć!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Nelu, zagubiłam Cię w akcji... mam za swoje gapiostwo, ale przeznaczam wieczór na lekturę zaległości...
Mam nadzieję, że wróciłaś do jako takiej równowagi, co zresztą widać po jak zwykle zadbanych do granic możliwości zakątkach Twojego ogrodu... Rzuciłaś się w wir pracy i to chyba najlepsze lekarstwo na zmierzenie się z faktem ostateczności, jaka nas wszystkich czasem dotyka.
Ściskam serdecznie, podziwiam ostatnie trawiaste obrazy i do napisania! ;:196
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Ewciu przecież nie ma czego zazdrościć. Jak tak sobie czytam różne posty, to dochodzę do wniosku, że prawie każdy coś chciałby zmienić, ktoś chciałby mieć mniejszy, a ktoś inny większy ogródek. Niby mieć duży teren to fajna sprawa, ale urządzić to z sensem to już duże wyzwanie, a o kasiorze na roślinki nie wspomnę. Moje finanse napięte do granic możliwości, juz ledwo zipię, a jak się opanować, kiedy tyle fajnistych roślin czeka? Ja mam bardzo słabą silną wolę! Bardzo szybko się uzależniam :;230

Jacku mam nadzieję, że tym razem coś z tych cebulków jak mróków będzie, ze 3 lata temu wsadziłam blisko setkę tulipanków i wszystko zeżarły nornice! Muszę jeszcze sprawić koszyczki, a potem już tylko sadzić ;:138 Czosnek kupiłam, bo po pierwsze primo bardzo mi się te kulki z kwiatów podobają, a po drugie primo - mam nadzieję, że odstraszą kreta, który ryje niemożliwie.

Emko te białe piórka to miscant Klaine Fontaine, niesamowicie go lubię, ale dorasta do jakiegoś metra z haczykiem :roll:

Madziu fajnie, że wpadłaś! ;:196 Jestem ciekawa co tam u Ciebie, ale czasu okropnie brakuje i trudno mi nadrobić zaległości, a na Twój wątek to ja potrzebuję więcej czasu!

Aguś bardzo dziękuję za przemiłe słowa, ja się też zagubiłam w akcji, pouciekały mi wątki, z nadrobieniem zaległości problem, bo doba za krótka. W ogrodzie niewiele robię, z tego samego powodu. Ale to dobrze, bo nie ma czasu na myślenie ponad miarę. Na Twój wątek to ja potrzebuję duuuużo czasu! Ale przejrzę, bo jakże może być inaczej!
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Lukrecja pisze:ale dorasta do jakiegoś metra z haczykiem :roll:

O jak dla mnie to fajnie że taki duży ale nie gigantyczny. Muszę zapisać i rozglądnąć się :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ja też się trochę ostatnio zasiliłam w cebule - nie za dużo, ale cośtamcośtam... 2 opakowania narcyzów i 1 hiacynty o ciekawym kolorze, takie morelowe jakby. Narcyzy muszę rozpowszechnić w moim ogrodzie, bo po pierwsze bardzo je lubię, a po drugie - nie żrą ich nornice!
Będę też na wiosnę miała dużo tulipanów - oprócz tych, co miałam, dojdą mi liczne posadzone już dary: od Barabelli, od sąsiada i od koleżanki z pracy!
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Witam wieczorową porą. Dni coraz krótsze... w pracy coraz dłużej, a na wszystko za mało czasu. W drodze z pracy samochód oczywiście poza moją kontrolą skręcił do szkółki... , a nowe roślinki same się zapakowały :wink: Na razie zdążyłam je rozstawić na rabatach, fotki wkleję jak je już posadzę, dziś już zbyt ciemno ;:202

Będą marmelady! :;230

Rosa rugosa Admiration

Obrazek

Rosa Rugosa biała i różowa

Obrazek
Obrazek

Itea - podobno ślicznie kwitnie białymi "świeczkami", a mnie urzekły jesienne przebarwiające się na czerwono liście. Czyż nie jest piękna?

Obrazek

Veigela, miała przysuszone listeczki, ale dostałam ją za całe 5 zł! no i jak tu jej nie wziąć?

Obrazek
Kalina :) mam jeszcze dwie inne, ale bez konkretnej nazwy, może zimą się doszukam

Obrazek

no i jeszcze jedna Hakuro, która wyląduje za skalniaczkiem i kolena Limelight - uwielbiam jej cytrynowe kwiatuchy

Obrazek

Emko jak tylko przezimuje spokojnie to wyślę Ci kawałek tych piórek :wink:

Małgosiu dziękuję, że zajrzałaś, pomimo braku czasu i natłoku zajęć. Fajnie mieć takie koleżanki w pracy! ;:162
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Neluś ale zakupy ;) , ale za 5 zł taką krzewuszkę też bym przygarnęła :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale sie obkupiłaś :lol: Super zakupy ...ja niestety juz nie mogę tak poszaleć a lubiłam to ,oj lubiłam ;:173 Lubie dzikie róże jak chcesz jeszcze jakąś tj tą co mam przy tarasie małe kwiaty zebrane w stozkowate wiechy o cudownym cytrynowym zapachu wabiące setki pszczół ...to sie podzielę ;:108
Miłego !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zakupy pierwsza klasa :uszy nic tak nie cieszy zielono zakręconych ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystkie nabytki absolutnie w moim guście, a moje serce skradła itea :D Rozumiem, że to ta z białymi kwiatami... Widuję ją jeżdżąc do pracy i ma śliczny pokrój. Zdecydowanie świetny zakup ;:138 ;:138 ;:138
Luki10
200p
200p
Od: 25 cze 2011, o 16:23

Post »

Jesienne trawki pięknie wyglądają :)
Zakupy okazałe, ale też bardzo ciekawe no i same kwitnące :) Twój ogród pięknieje coraz bardziej ;:138
Pozdrawiam Łukasz!
Ogród Łukasza
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p

Post »

Nelu uważaj, jak ci tak samochód sam zjeżdża żeby potem nie było :wink:
Ciekawi mnie ta ITEA , ona w lato jest zielona i ma świeczki a na koniec wybarwia się na taki ładny kolorek :?: W necie podglądnęłam to te świeczki fajnie wyglądają :D

Marmelada :mrgreen: no to pączuchy do niej koniecznie. Ostatnio byłam w Krakowie i wąchałam różę, zapach dziwnie znajomy, smaczny i nagle olśnienie " ona pachnie pączkami" :;230 znaczy nadzieniem różanym, ale jak obłędnie :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Zmieniłem samochód.Ten nowy też zatrzymuje się koło ogrodniczego ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)