Mój ogród-mariasen cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Niestety moja nie przeżyła tej zimy.Wykopałam całkiem suche badyle.Miło popatrzeć na jej kwitnienie, ma tak intensywny kolor.piterek pisze:A mnie jakiś cham urwał pod blokiem kwiaty z psizęba... Pewnie jakieś niedopilnowane dziecko sąsiadów.. ech - uroki bloków!
A u Ciebie Majeczko już kwitnie lithodora?! Ciekawe jak się ma moja na wsi, jak ostatnio byłem to dopiero zaczęła się zielenić. Piękna jest!
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Edytko, psiząb żółty w tym roku jest wyjątkowo dorodny, mam kilka kęp (miały być różowe) i wszystkie są takie.
Jolu, moja lista też
Piterek, szkoda tego psizęba. Moja lithodora jest tegorocznym nabytkiem. Ma niesamowity kolor, bardzo mi się podoba. Podobno łatwo przemarza, ile czasu masz swoją?
Cynthio, Olu, bardzo lubię tego kwiatka.
Igo, czy jakoś zabezpieczałas tą lithodorę na zimę?
Dalu, ten bez jest takim niewysokim krzaczkiem, kwitnie pojedynczymi błękitnymi kwiatkami. Ładnie przezimował ale wątpię czy w tym roku zakwitnie.

Jolu, moja lista też

Piterek, szkoda tego psizęba. Moja lithodora jest tegorocznym nabytkiem. Ma niesamowity kolor, bardzo mi się podoba. Podobno łatwo przemarza, ile czasu masz swoją?
Cynthio, Olu, bardzo lubię tego kwiatka.

Igo, czy jakoś zabezpieczałas tą lithodorę na zimę?
Dalu, ten bez jest takim niewysokim krzaczkiem, kwitnie pojedynczymi błękitnymi kwiatkami. Ładnie przezimował ale wątpię czy w tym roku zakwitnie.
W sumie to od zeszłej wiosny, ale wygląda jakby się miała dobrze - rośnie w dość zacisznym miejscu. Mam nadzieję, że uda mi się ją dłużej utrzymać.mariasen pisze: Piterek, szkoda tego psizęba. Moja lithodora jest tegorocznym nabytkiem. Ma niesamowity kolor, bardzo mi się podoba. Podobno łatwo przemarza, ile czasu masz swoją?