Moja kwitnąca radość-Aska cz.2
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Psiząb sadzony jesienią. Na 3 rośliny tylko ten sprawił mi taką radochę. Na fotce naradka, przypuszczam, że n. rojnikowata Androsace sempervivoides. A zakupy (i podarunki od forumowiczów) trzeba podzielić na pół, część z roslin jest mojej córy
. Będę się chwaliła efektem końcowym. Chyba najbardziej się cieszę z bodziszków (kupiłam wymarzony popielaty 'Balerina' oraz Renarda).

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Aska
Haniu - fotki na forum czy na @ ? Nie mam Twojego adresu mailowego, sprawdziłam i jestem zszokowana, jakim cudem go nie zapisałam, gdy wysyłałaś mi info o różach. Dzięki za komplement, jesteś świetną prelegentką, jeśli fundusze pozwolą, to pomyślimy jeszcze o jesieni. Ale na siłę muszę jeszcze wtedy skołować róże - z pewnością kupią. Widziałaś, jakie było zainteresowanie odmianami, o których mówiłaś!
Cienisty kawałek zaczyna przypominać ogród

Zaczyna kwitnąć
Corydalis lutea - kokorycz złocista

a w skalniaku Pulsatilla albana - żółta sasanka, która kiedyś wzbudziła Wasze zainteresowanie.

Jedna z gałązek tawuły szarej 'Grefsheim' - od aniawoj

Sasanka i pierwiosnek - same kwiaty

Nareszcie ruszyły hosty - młodziutka 'June'

Irys w gazonach - kwitnie kolejny rok

Cienisty kawałek zaczyna przypominać ogród

Zaczyna kwitnąć
Corydalis lutea - kokorycz złocista

a w skalniaku Pulsatilla albana - żółta sasanka, która kiedyś wzbudziła Wasze zainteresowanie.

Jedna z gałązek tawuły szarej 'Grefsheim' - od aniawoj

Sasanka i pierwiosnek - same kwiaty

Nareszcie ruszyły hosty - młodziutka 'June'

Irys w gazonach - kwitnie kolejny rok

- Aska
Myślę, że serduszce po prostu trafiłam ze stanowiskiem, co roku taka olbrzymia. I niech tak zostanie. W tym roku "cienisty" powinien dostać dawkę kompostu...
Gieniu - sasanka z zeszłorocznych targów, kupiona u osoby, z którą wiążesz nie najlepsze wspomnienia w związku z przylaszczkami. Przywiozła mi na zamówienie, w tym roku nie miała na stoisku - przyznaję, że to miała być zakupiona niespodzianka... Żałowałam, że nie wysłałam jej maila.
Gieniu - sasanka z zeszłorocznych targów, kupiona u osoby, z którą wiążesz nie najlepsze wspomnienia w związku z przylaszczkami. Przywiozła mi na zamówienie, w tym roku nie miała na stoisku - przyznaję, że to miała być zakupiona niespodzianka... Żałowałam, że nie wysłałam jej maila.