W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam serdecznie i ślicznie dziękuję, że do mnie zaglądacie :D

Miło mi, że pomysł z dodawaniem kalendarz biodynamiczny, co miesiąc, spodobał się Wam :lol:

Dziewczyny, ja też za Wami bardzo tęskniłam. Chociaż, przez te dwa nieszczęśliwe dla Forum, a dla mnie napięte dni, nie wchodziłam na Forum, to myślami byłam z Wami.

Asiu, do dzisiaj męczennica nie pokazała noska, a już 28 dni siedzi w ziemi :( Będę ją jeszcze trzymała do końca marca, chociaż już zwątpiłam, czy coś z niej będzie. Pomyślałam, że chyba nie mam ręki do siania parapetowego :?
Kiedyś na balkonie, w maju, wysiewałam kobee, ale nic z niej nie było, za późno wysiana, w ogóle nie zakwitła.
Teraz już nic na balkonie nie wysiewam ze względu na koty, których nie jestem w stanie upilnować.
W tym roku zdecydowałam się, pierwszy raz, na "wysiew parapetowy" w pokoju syna, zobaczymy co z tego wyjdzie :?:

Monisiu, te komplementy, to szczera prawda :D Trzymam kciuki i życzę z całego serca wygranej :P
Twoją cudną afrykańską opowieść przeczytałam "od A do Z" z zapartym tchem i jestem pod ogromnym wrażenie. Czytając na bieżąco kopiowałam do specjalnego foldera "Afryka Moni", żebym mogła jeszcze raz jednym tchem, jak powieść przeczytać :D Dziękuję ;:196

Snowflake, wiele osób twierdzi, że warto stosować kalendarz biodynamiczny, bo daje dobre efekty pod każdym względem.
Podwójny symbol nożyczek wyznacza kwadrę najkorzystniejszą do cięcia włosów i trawy - wzmocnienie.
Do fryzjerki będę chodziła tylko w te dni :lol:

Ciekawa jestem kiedy siałaś męczennicę :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

W moim ogródeczku Halina

Post »

Witam Halinko!
Krążę po forum od niedawna tylu ciekawych ludzi ..... wciągnęło mnie a teraz obejerzałam
sobie Twój piękny ogród bardzo mi się podoba a czy to Tobie spodobało sie moje zdjęcie na
fotosiku??????? Serdecznie Pozdrawiam Romka
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Romo, tak, to ja podziwiam Twoje piękne zdjęcia na fotosiku :D
Bardzo lubię oglądać zdjęcia w Fotosiku, ponieważ są tam wszystkie razem, jak w albumie :-)
Dziękuję, że zaglądnęłaś do mojego ogródeczka i za miłe słowa :P
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romo, szukałam przed chwilką Twojego ogrodu w spisie alfabetycznym, ale niestety nie znalazłam :cry:
Byłabym wdzięczna, gdybyś podała namiary :D
x-d-a

Post »

Halinko, pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za kalendarz.

Ja wprawdzie od niedawna, ale też staram się wykonywać prace ogrodnicze zgodnie z jego rytmem.

Co do synka, to ja już mam to za sobą, moi obydwaj synowie już wyfrunęli z domu, żyją własnym życiem i widujemy się dosyć rzadko. Ale, cóż, takie życie, staram się wyciągnąć pozytywy z tej sytuacji, chociażby to, że mam więcej czasu i mogę częściej być na forum i zająć się swoimi pasjami.
:roll:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dala, dziękuję za ciepłe słowa :P
Będę się starało wyciągać z tego pięciomiesięcznego rozstania z synek pozytywne wnioski i powoli przyzwyczajać się to takiej sytuacji w przyszłości. Na razie cieszę się, że mam jego pokój do swojej dyspozycji :lol:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Witaj Halinko zawsze podglądam u Ciebie kalendarz. Dzięki za to.Co prawda jeszcze nie siałam, ale koło piątku będę. Poza tym chciałam dowiedzieć się jak po wyjeździe syna.
Z tego co czytam wszystko w porządku, widzę że podchodzisz do tego rozstania optymistycznie.
To bardzo dobra oznaka.Każda matka musi przez to przejść. Minie też to nie ominęło.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko kochana, jest mi niezmiernie miło, że moje opowieści czytałaś z zainteresowaniem i jeszcze założyłaś specjalny folder :oops: ;:167 ;:167 Dziękuję za ciepłe słowa :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, dziękuję za miłe słowa.
Wygląda no to, że tam bardzo mu się podoba i jest zadowolony. Mam nadzieję, że cały pobyt tam minie mu szczęśliwie i bezpiecznie, nooo i cały i zdrowy wróci do domu :P

Ja planuję wysiew szałwii, ostróżki, lobelii, żagwinu i astrów igiełkowych w połowie marca, 13 - 16 :D

Monisiu, dziękuję jeszcze raz za cudne opowiadanie ;:167 ;:167 ;:167 ... to mnie jest niezmierni miło, że mogłam poznać afrykańskie życie od kuchni, napisane z sercem, przejrzyście i obrazowo. Masz niesamowity dar pisania ... gratuluję !!!
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16

Post »

Halinko, tak wpadam do Ciebie , zeby poczytac kalendarz biodynamiczny ale ja go nie widzę, Na pewno mam lichy komputer- bo jeszcze duzo zdjęć też nie widzę i to nie tylko u Ciebie...

pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, a spróbuj wejść na mój fotosik (link pod moim podpisem) może tam Ci się otworzy, a jak nie to mogę Ci wysłać na e- mail, tylko podaj na PW :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Halinko, znowu mnie zawstydzasz :) :oops: Niemniej bardzo dziękuję :D
Słońce skusiło mnie na wyjście do ogrodu...zimno i mokro było potwornie. Chociaż pierwsze przebiśniegi dojrzałam, to jeszcze trochę przyjdzie poczekać na wiosnę. Prognozy też nie są optymistyczne...mroźne noce i cały tydzień deszczowy :cry:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

ja swoją męczennicę siałam ok 2 tygodnie temu... ale ona może podobno nawet 2 miesiące wychodzić, wiec jestem cierpliwa :wink:
A lobelia już mi rośnie, w tym roku wysiałam ciemniejszą fioletową.. ale spokojnie można ją wysiewać i w lutym, bo ładnie kiełkuje ( tylko nasionek się nie przykrywa ziemią, lekko uklepuje i doniczkę folia albo szkłem zasłania) i wolno rośnie, nie wyciąga się, a kwitnie jak ma wilgotno do przymrozków :) i pikuję się ją grupkami po parę... jest ładna i lubię ją bardzo :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko zajrzałam dzisiaj do kalendarza i stwierdziłam, że jutro mogę wysiać sałatkę - super.
Ale zauważyłam też że jest tam kalendarz brań wędkarskich, czym całkiem zaskoczyłam mojego M.
Aleś mi frajdę zrobiła ? :roll:
Syn na pewno wróci zadowolony i wtedy będziecie mieli dużo do opowiadania.
Cóż - dzieci rosną, czas leci i wyfruwają w świat szeroki - taka dola matki.
Grażyna.
kogro-linki
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Halinko na Ciebie przyjdzie kolej :!: Jak mam depresję ,to wpadam do Ciebie i mi przechodzi :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”